Top bestemmingen

10 Tips voor vakantie met hond!

Picture of Fly.nl
Fly.nl
tips voor vakantie met hond

Wil je tips voor vakantie met hond? Als hondenbezitter is het belangrijk om tijdens je vakantie rekening te houden met je trouwe viervoeter. Het is immers niet altijd even gemakkelijk om leuke vakantiebestemmingen te vinden die zowel geschikt zijn voor jou als voor je hond. Daarom hebben we hieronder enkele tips opgesomd voor een geslaagde vakantie met hond.

1. Kies de juiste accommodatie voor jou en je hond

Een van de belangrijkste zaken die je moet regelen bij het plannen van een vakantie met je hond, is het kiezen van de juiste accommodatie. Veel hotels staan geen huisdieren toe, dus je kunt het beste kiezen voor een vakantiehuis, camping of caravanpark waar honden welkom zijn. Er zijn ook speciale websites zoals Belvilla en Booking.com die gespecialiseerd zijn in het aanbieden van vakantiehuizen waar huisdieren zijn toegestaan.

2. Bereid je hond voor op de reis

Als je hond niet gewend is om lange autoritten te maken, kan het verstandig zijn om hem hierop voor te bereiden. Neem je hond bijvoorbeeld regelmatig mee voor korte autoritten zodat hij kan wennen aan het rijden in de auto. Zorg ook dat je hond altijd voldoende water heeft en laat hem regelmatig uit tijdens de reis.

tips voor vakantie met hond fiets

3. Zorg voor voldoende vermaak

Het is belangrijk om je hond voldoende te vermaken tijdens de vakantie. Neem bijvoorbeeld speelgoed mee en zorg dat je hond regelmatig uitgelaten wordt. Vergeet ook niet dat honden van nature nieuwsgierig zijn, dus laat je hond lekker snuffelen en ontdekken tijdens wandelingen.

4. Houd rekening met het weer

Houd tijdens je vakantie met je hond altijd rekening met het weer. Zorg dat je voldoende water bij je hebt en vermijd lange wandelingen tijdens de heetste uren van de dag. In de winter kan het nodig zijn om je hond een jas of deken te geven zodat hij het niet te koud krijgt.

5. Let op de lokale regelgeving

In sommige landen gelden er speciale regels voor honden. Zo moeten honden bijvoorbeeld in sommige landen verplicht een muilkorf dragen of aangelijnd zijn op openbare plaatsen. Zorg dat je op de hoogte bent van de lokale regelgeving voordat je op vakantie gaat.

6. Vergeet de EHBO-kit niet

Het is altijd verstandig om een EHBO-kit mee te nemen op vakantie, zeker als je met je hond reist. Zorg dat je voldoende verbandmiddelen, antiseptische middelen en andere benodigdheden bij je hebt voor het geval er iets gebeurt.

7. Houd je hond veilig

Het is belangrijk om je hond veilig te houden tijdens de vakantie. Zorg dat je hond goed is aangelijnd tijdens wandelingen en houd hem weg bij gevaarlijke situaties zoals drukke wegen en diepe wateren. Vergeet ook niet om je hond te laten chippen vo 8. Plan uitjes die geschikt zijn voor honden

Tips voor vakantie met hond bergen

8. Plan leuke activiteiten voor jou en je hond

Natuurlijk wil je ook tijdens je vakantie leuke dingen doen met je hond. Plan daarom uitjes die geschikt zijn voor honden. Zo kun je bijvoorbeeld naar een hondenstrand gaan waar je hond lekker kan rennen en zwemmen, of een boswandeling maken waar je hond lekker kan snuffelen en ravotten.

9. Geef je hond voldoende rust

Net zoals mensen hebben ook honden voldoende rust nodig. Zorg daarom dat je hond voldoende tijd heeft om te ontspannen en bij te komen van alle indrukken. Houd hierbij ook rekening met de slaapgewoontes van je hond en zorg dat hij op een comfortabele plek kan slapen.

10. Maak gebruik van handige apps en websites

Er zijn tegenwoordig veel handige apps en websites beschikbaar voor hondenbezitters. Zo kun je bijvoorbeeld via DoggyDating leuke wandelmaatjes vinden voor je hond, of via BringFido.com de beste hondvriendelijke hotels en restaurants in de buurt vinden.

Zorg dat je de juiste accommodatie kiest, je hond goed voorbereidt op de reis en voldoende vermaakt tijdens de vakantie. Houd rekening met het weer en de lokale regelgeving, neem een EHBO-kit mee en houd je hond veilig. Plan leuke uitjes en geef je hond voldoende rust. Met deze tips kan jouw vakantie met je hond niet meer stuk! Meer tips? Lees ook: Vakantie met hond waar naartoe? 7 Tips voor een vakantie met je trouwe viervoeter!

Vond je dit artikel interessant? Deel het dan!
Facebook
Twitter
Pocket
WhatsApp

Meer reisblogs

Stedentrip Krakau
Polen

Stedentrip Krakau

Een stedentrip Krakau betekent een reis door de tijd, waar je middeleeuwse straten verkent, monumentale kastelen ontdekt en de rijke cultuur van de stad absorbeert. Krakau,

Lees verder >