Top bestemmingen

8 tips voor een rondreis door Montenegro

Fly.nl
Fly.nl
8 tips voor een rondreis door Montenegro

Montenegro is een land in Zuid-Europa dat veel toeristische mogelijkheden biedt. Het heeft prachtige landschappen, geweldig eten en een rijke cultuur. Wij geven je daarom graag 8 tips voor een rondreis door Montenegro. Met zijn strategische ligging aan de Adriatische Zeekust, is Montenegro een uitstekende bestemming voor alle soorten reizigers die op zoek zijn naar avontuur of ontspanning.

Waarom een rondreis door Montenegro?

Montenegro is een van de meest populaire toeristische bestemmingen ter wereld met jaarlijks meer dan 1 miljoen toeristen. Het trekt bezoekers van over de hele wereld sinds het in 2006 onafhankelijk werd van Servië. Dit kleine land aan de Adriatische kust biedt veel dingen om te doen en te zien, waaronder: Mediterraan klimaat, oude kastelen en forten. Het is tevens een van de meest betaalbare bestemmingen in Europa die nog steeds luxe resorts, vijfsterrenhotels en toegang tot de mooiste stranden van Europa biedt. De hoofdstad van Montenegro, Podgorica, is ook de thuisbasis van enkele van de beste restaurants in Oost-Europa en een bloeiend nachtleven.

We geven jou als Fly 8 tips voor een rondreis door Montenegro, te beginnen met:

Tip 1: Breng minstens één dag door in de hoofdstad van Montenegro, Podgorica:

Podgorica is de hoofdstad en grootste stad van Montenegro. Het ligt aan de voet van de berg Lovćen en de hoogte varieert van 220 tot 2500 voet boven de zeespiegel. Podgorica heeft een geschatte bevolking van 200.000 mensen en groeit snel door immigratie uit landelijke gebieden. Zoals eerder vermeld heeft de stad erg goede restaurants en een fantastisch uitgaansleven.

8 tips voor een rondreis door Montenegro
Podgorica is de hoofdstad en grootste stad van Montenegro.

Tip 2: Verken de bergketen die twee derde van het grondgebied van het land beslaat door er doorheen te wandelen of te fietsen

Montenegro is ook beroemd om zijn bergketen met 2 van Europa’s hoogste toppen – de berg Durmitor (2864 m) en de berg Lovćen (2256 m). De bergketen biedt geweldige wandelmogelijkheden voor liefhebbers van natuur en avontuurlijke sporten!

Tip 3: Leer de cultuur en tradities van Montenegro kennen door de dorpen en traditionele huizen genaamd “konak” te bezoeken

De traditionele huizen in Montenegro worden konaks genoemd. Ze zijn gemaakt van steen of hout en zijn gebouwd sinds de middeleeuwen om te beschermen tegen wilde dieren en branden. Ze zijn door het hele land te vinden en veel bevinden zich aan het meer van Skadar.

Tip 4: Maak een boottocht op het Skadarmeer en geniet van het geweldige uitzicht vanaf boven of onder water:

Het Skadarmeer ligt in Montenegro en is een van de diepste meren van Europa. Het is een kunstmatig meer dat is ontstaan door een hydro-elektrische dam. Het meer heeft een oppervlakte van 1.400 hectare en een gemiddelde diepte van 122 meter. Er leven veel vissen in het water, zoals karper, forel, paling en meerval. Vergeet daarom niet om een hengel mee te nemen!
8 tips rondreis Montenegro, Kotor
Meer van Shkodër, ook wel Skadar meer genoemd

Tip 5: Bezoek Kotor, een oude stad met muren die dateren uit de 5e eeuw voor Christus:

Kotor ligt in het zuiden van Montenegro aan de Adri. Kotor is een oude ommuurde stad aan de kust van Montenegro. De stad is bewoond sinds de 5e eeuw voor Christus en het was een belangrijk handelscentrum tijdens de middeleeuwen. Kotor is ook de thuisbasis van vele kunstgalerijen, musea en theaters die kunstwerken uit de oudheid tentoonstellen. De architectuur in deze stad zal je verbazen met zijn schoonheid en oudheid!

Tip 6: Bezoek het nationale park Durmitor:

Het Nationaal Park Durmitor ligt aan de noordoostkant van Montenegro, vlakbij de grens met Servië. Het park heeft een oppervlakte van 1.522 vierkante kilometer en is daarmee een van de grootste nationale parken van Europa.

Tip 7: vergeet niet om culinair te genieten:

Het land staat bekend om zijn nationale gerecht – pljeskavica (een soort vleespasteitje) en andere voedselspecialiteiten zoals burek, njekas, pita, kajmak (een soort roomkaas), sarma (koolrolletjes), pršut (aan de lucht gedroogd ham).

Tip 8: Last but not least, ga naar het Zwarte Meer (Crno jezero)

Het is een van de meest bezochte plaatsen in Montenegro omdat het geweldige mogelijkheden biedt om te zwemmen en vissen.

Ben je enthousiast geworden door deze 8 tips voor een rondreis door Montenegro? Montenegro is de perfecte bestemming voor een zomervakantie. Schroom niet om contact met ons op te nemen als je nog meer vragen hebt of nog meer inspiratie wil opdoen. Zo geven we je ook graag 8 tips voor jouw roadtrip door Noorwegen. We vertellen je gauw meer over het land; Montenegro, met nog meer tips.

Vond je dit artikel interessant? Deel het dan!
Facebook
Twitter
Pocket
WhatsApp
Recente reisblogs
CATEGORIEËN
Lees ook eens

Meer reisblogs

Citytrip Kopenhagen
Denemarken

Citytrip Kopenhagen

Ben je al je volgende trip aan het organiseren? Een citytrip Kopenhagen zou dan zeker op je lijstje moeten staan. Kopenhagen, de stad van veel

Lees verder >
Ski griepvakantie Oostenrijk
Oostenrijk

Ski vakanties Oostenrijk

De winter is aangebroken en de bergen roepen, Opzoek naar ski vakanties Oostenrijk? Als het om wintersport gaat, is Oostenrijk een leuke vakantiebestemming voor een

Lees verder >
Populaire vakantielanden in Europa
Duitsland

Populaire vakantielanden in Europa

Populaire vakantielanden in Europa bieden een ongeëvenaarde verscheidenheid die reizigers versteld blijven staan. Europa, het continent met een overvloed aan culturen, geschiedenis en adembenemende landschappen,

Lees verder >