Top bestemmingen

Citytrip in december, de beste tips

Picture of Fly.nl
Fly.nl
citytrip in december

Wil je op citytrip in december? Dit is de perfecte maand hiervoor. De feestelijke sfeer, verlichte straten en gezellige kerstmarkten maken deze maand extra bijzonder. Daarnaast zijn er in de meeste steden veel activiteiten en evenementen die je kunt bezoeken. Maar waar moet je heen tijdens een citytrip in december? Deze blog geeft je tips over de mooiste steden om te bezoeken tijdens deze feestmaand.

Londen

Londen is een geweldige stad om te bezoeken tijdens een citytrip in december. De stad is prachtig versierd met kerstverlichting en heeft vele kerstmarkten en evenementen om te bezoeken. Zo heeft Hyde Park Winter Wonderland, een enorme kerstmarkt met allerlei attracties en eetkraampjes. De winkelstraat is ook prachtig versierd en heeft eindeloos veel geweldige kerstetalages. Natuurlijk kun je ook beroemde bezienswaardigheden bezoeken, zoals de Big Ben, Buckingham Palace en de Tower Bridge. Dit zijn leuke vriendinnenuitjes.

Parijs

Parijs is altijd een goed idee, vooral voor een citytrip in december. De stad staat bekend om zijn prachtige kerstverlichting en je kunt er vele kerstmarkten bezoeken. De grootste en bekendste kerstmarkt van Parijs vind je op de Champs Elysées. Hier vind je ruim 160 kramen met allerlei lekkernijen en cadeautjes. Bezoek de ijsbaan bij de Eiffeltoren en geniet van de glamoureuze etalages van Galeries Lafayette.

Berlijn

Op citytrip in december? Berlijn is een geweldige stad om in december te bezoeken vanwege de vele kerstmarkten. Op de Gendarmenmarkt, een van de mooiste pleinen van de stad, vind je bijvoorbeeld een hele mooie kerstmarkt. Hier kun je genieten van glühwein, kerstsnoepjes en er zijn allerlei soorten geschenken. De kerstmarkt van de Gedächtniskirche is ook een aanrader. Je kunt ook genieten van de vele bezienswaardigheden van Berlijn, zoals de Brandenburger Tor, de Berlijnse Muur en het Joods Museum. Wij hebben ook de beste tips voor een stedentrip naar Berlijn.

citytrip in december stad

Wenen

Wenen is de stad van de klassieke muziek en de keizerlijke pracht en praa, maar in december verandert de stad in een kerstparadijs. De stad is prachtig versierd met kerstverlichting en heeft vele kerstmarkten die je kunt bezoeken. Zo is de kerstmarkt bij het Rathaus de grootste en bekendste kerstmarkt van de stad. Hier kun je genieten van glühwein en kerstlekkernijen. Natuurlijk kun je ook genieten van veel van de bezienswaardigheden in Wenen, zoals de Stephansdom, het Schönbrunn-paleis, het Hofburg-paleis en meer. Perfecte optie dus voor een citytrip in december.

Krakau

Krakau is een prachtige stad in Polen en een verborgen parel voor een citytrip in december. De stad is dan rijkelijk versierd met kerstverlichting en heeft genoeg kerstmarkten om te bezoeken. Zo is er een kerstmarkt op het centrale plein, Rynek Główny. Hier kun je lokale specialiteiten proberen en er zijn veel leuke souvenirs te krijgen. In Krakau heb je ook veel prachtige architectuur, die je zeker moet bekijken. Er zijn ook veel historische bezienswaardigheden zoals het Wawel-kasteel en de joodse wijk Kazimierz.

citytrip in december vrouw

Praag

Praag is een prachtige stad voor een citytrip in december. De stad is prachtig versierd met kerstverlichting en heeft veel kerstmarkten om te bezoeken. Zo is er een kerstmarkt op het Oude Stadsplein, Staroměstské naměstí. Er zijn hier veel lokale lekkernijen die je kunt proberen. In Praag kun je ook veel traditioneel Tsjechisch handwerk bewonderen en er zijn prachtige kerstcadeaus te koop op de kerstmarkten. Naast de kerstmarkten kun je natuurlijk ook nog langs de bezienswaardigheden van Praag, zoals de Karelsbrug, het Nationaal Museum en de Praagse Burcht gaan.

Barcelona

Barcelona is misschien niet de eerste stad waar je aan denkt voor een citytrip in december, maar toch heeft de stad veel leuks te bieden. De stad is in december rijkelijk versierd met kerstverlichting en heeft tal van kerstmarkten om te bezoeken. Zo is er een kerstmarkt op de Avinguda de la Catedral, vlak bij de beroemde kathedraal van Barcelona. Hier kun je genieten van lokale specialiteiten en ambachten. Ook kun je in Barcelona genieten van de prachtige architectuur van Gaudí, zoals de Sagrada Família en Park Güell.

Amsterdam

Ook in december zijn er veel mooie steden in ons eigen land voor een stedentrip. Amsterdam is een geweldige stad om te bezoeken tijdens de feestdagen. De stad is prachtig versierd met kerstverlichting en heeft veel kerstmarkten en evenementen om te bezoeken. Zo is er een kerstmarkt op het Museumplein, waar je kunt genieten van lekkere hapjes. Ook is er elk jaar een ijsbaan in Amsterdam waar je een gezellige middag kunt beleven. Mocht je willen, dan kun je natuurlijk ook naar een van de vele bezienswaardigheden van Amsterdam, zoals het Rijksmuseum, het Anne Frank Huis en de grachten.

Er zijn dus genoeg opties voor een citytrip in december. Ben je benieuwd naar meer? Dit zijn de beste feest vakantie bestemmingen.

Vond je dit artikel interessant? Deel het dan!
Facebook
Twitter
Pocket
WhatsApp

Meer reisblogs

Stedentrip Krakau
Polen

Stedentrip Krakau

Een stedentrip Krakau betekent een reis door de tijd, waar je middeleeuwse straten verkent, monumentale kastelen ontdekt en de rijke cultuur van de stad absorbeert. Krakau,

Lees verder >