Top bestemmingen

Citytrip in november: 8 geschikte bestemmingen

Picture of Fly.nl
Fly.nl
Citytrip november

November is een perfecte maand om nog even een citytrip te doen voor het einde van het jaar. Er zijn genoeg bestemmingen die nog aantrekkelijk zijn om te bezoeken rond die tijd. Wil je graag een citytrip in november? Hieronder zie je 8 geschikte en populaire bestemmingen.

Wat zijn geschikte bestemmingen voor een citytrip in november?

Barcelona

Barcelona is in november minder druk dan in de zomer en het weer is mild genoeg om te genieten van stranden en buitenactiviteiten.

Londen

Londen is altijd al een populaire bestemming voor een stedentrip geweest. November is de thuisbasis van vele kerstmarkten en andere winterfestivals.

Praag

Praag is een charmante stad met een rijke geschiedenis en prachtige architectuur. November is minder druk dan de zomer en biedt onderdak aan vele culturele evenementen.

Sevilla

Sevilla is een levendige stad met prachtige architectuur, heerlijk eten en veel cultuur. In november is het weer mild en zijn er minder toeristen dan in de zomer.

New York City

New York City is het perfecte stedentripje. Veel evenementen vinden plaats in november, waaronder de Macy’s Thanksgiving Day Parade.

Edinburgh

Edinburgh is een prachtige stad met veel geschiedenis, cultuur en prachtige gebouwen. In november zijn er minder mensen dan in de zomer, en festivals en evenementen zijn populairder.

Rome

Rome is een prachtige stad met veel bezienswaardigheden, zoals het Colosseum, het Pantheon en de Trevifontein. In november is het weer mild en zijn er minder toeristen dan in de zomer.

Krakau

Krakau is een charmante stad met een prachtige oude binnenstad en veel culturele evenementen. November is minder druk dan de zomer en heeft veel traditionele markten en festivals.

De bovenstaande bestemmingen zijn zeer geschikt voor een citytrip in november. Natuurlijk gaat het om je eigen voorkeur en kun je alle bestemmingen uitkiezen. Kijk vooraf goed naar het weer en of er activiteiten zijn. Hieronder volgen nog een paar tips voor als je een citytrip gaat doen in november.

citytrip in november
New York City

Tips voor een citytrip in november

 1. Kies een bestemming waar veel activiteiten binnen zijn
  In november kan het weer op bijna alle plekken wel onvoorspelbaar zijn. Daarom is het handig om een bestemming te kiezen waarbij je zeker weet dat er ook binnen activiteiten zijn.

 1. Draag comfortabele en warme kleding
  Omdat het weer onvoorspelbaar kan zijn, kan het ook zijn dat het al een beetje koud is. Neem daarom comfortabele en warme kleding mee, maar ook kleding voor mooi weer. Laagjes zijn erg aan te raden.

 1. Controleer het weer
  Zorg ervoor dat je voordat je een activiteit plant, het weer hebt gecontroleerd. Zo word je niet teleurgesteld dat het niet door kan gaan door het weer.

 1. Probeer de lokale keuken
  Bij een citytrip hoort het proeven van de lokale keuken. In november zijn er weer andere gerechten dan in de zomer, dus erg leuk om dat ook te ontdekken.

 1. Boek van tevoren
  Hoewel november niet in het hoogseizoen is, kan het nog wel behoorlijk druk zijn. Zorg er dan ook voor dat je de reis en de overnachtingen op tijd boekt.

 1. Neem deel aan lokale activiteiten
  In november zijn er in veel steden activiteiten en festivals. Sommigen zijn traditionele feestdagen, maar er zijn ook voorbereidingen op kerst rond die tijd. Erg leuk om dat te ervaren.

 1. Ontspan
  Tijdens een citytrip wil je vooral heel veel van de bestemming ontdekken, maar vergeet niet te ontspannen. Geniet van een kopje koffie in een café en van de natuur.

Een citytrip in november is zeker aan te raden. Je ervaart een andere stad dan in de zomer en ook dat is leuk om te ontdekken. Boek je tickets ruim van tevoren en zorg voor een plan. Zo haal je het meeste uit de citytrip. Wil je meer inspiratie? Lees ook onze blog; Citytrip in september: geschikte bestemmingen en tips.

Vond je dit artikel interessant? Deel het dan!
Facebook
Twitter
Pocket
WhatsApp

Meer reisblogs

Stedentrip Krakau
Polen

Stedentrip Krakau

Een stedentrip Krakau betekent een reis door de tijd, waar je middeleeuwse straten verkent, monumentale kastelen ontdekt en de rijke cultuur van de stad absorbeert. Krakau,

Lees verder >