Top bestemmingen

Citytrip in september: geschikte bestemmingen en tips

Picture of Fly.nl
Fly.nl
citytrip in september

Wil je genieten van een prachtige nazomer in het buitenland? September is een perfecte maand om nog te genieten van een citytrip. Hieronder een paar bestemmingen die populaire zijn voor een citytrip in september.

Wat zijn populaire bestemmingen voor een citytrip in september?

Parijs, Frankrijk

September is de beste tijd om Parijs te bezoeken, aangezien de zomerdrukte weg is en de stad rustiger is. Het weer is over het algemeen zacht en aangenaam.

Barcelona, Spanje

Barcelona is een levendige stad met veel bezienswaardigheden, waaronder de beroemde architectuur van Gaudi. Het weer in september is meestal warm en droog.

Lissabon, Portugal

Lissabon is een charmante stad met kleurrijke straten, prachtige parken en heerlijk eten. Het weer in september is nog steeds warm, maar niet te heet.

Amsterdam, Nederland

Amsterdam is een prachtige stad met veel historische gebouwen en grachten. September heeft milder weer en minder toeristen dan de zomer.

Praag, Tsjechië

Praag is een sprookjesachtige stad met prachtige kerken, bruggen en kastelen. Het weer in september is meestal mild en aangenaam.

Edinburgh, Schotland

Edinburgh heeft veel bezienswaardigheden, zoals Edinburgh Castle en de Royal Mile. Het weer in september kan iets koeler zijn, maar de herfstkleuren zijn het waard.

Sevilla, Spanje

Sevilla is een stad vol prachtige architectuur en tuinen. Het weer in september is nog steeds warm en droog, perfect voor buitenactiviteiten.

 

De bovenstaande bestemmingen zijn zeer geschikt voor een citytrip in september. Door een citytrip in september te doen, ervaar je een andere kant van de stad. Het is rustiger en daardoor is het een andere ervaring. Wil je goed voorbereid op reis gaan? Hieronder staan een aantal tips voor het doen van een citytrip in september.

Citytrip in september: geschikte bestemmingen en tips
Sevilla

Tips voor een citytrip in september

 • Wees voorbereid op wisselvallig weer
  September kan een mix zijn van zonnige en regenachtige dagen, dus het is belangrijk om je goed te kleden voor beide weersomstandigheden.

 • Vermijd de drukte
  September is een populaire tijd voor toeristen om de stad te bezoeken. Probeer drukke toeristische plekken te vermijden en verken minder bekende buurten en straten.

 • Profiteer van lokale evenementen
  Steden organiseren vaak festivals en evenementen in september, dus controleer de lokale evenementenkalender en plan je bezoek goed.
 • Huur een fiets
  Veel steden bieden fietsverhuur aan en zijn een geweldige manier om actief te blijven en snel en gemakkelijk door de stad te reizen.

 • Probeer de lokale keuken
  Eten is een belangrijk onderdeel van elke stadsvakantie en in september zijn er vaak seizoensgebonden gerechten verkrijgbaar, dus zoek naar lokale specialiteiten.

 • Gebruik openbaar vervoer
  Wil je geen fiets huren, maak dan gebruik van het openbaar vervoer zoals tram, bus en metro. Een goedkope en gemakkelijke manier om de stad te verkennen.

 • Vergeet niet om te ontspannen
  Vakanties in de stad kunnen vermoeiend zijn, dus vergeet niet om af en toe te ontspannen. Zoek een park of café waar je even kunt pauzeren en geniet van de bezienswaardigheden en de sfeer van de stad.

 • Wees veilig
  Zoals bij elke reis is het belangrijk om veilig te blijven. Houd waardevolle spullen in de gaten, loop ’s nachts niet alleen in afgelegen gebieden en let op de omgeving.

Wil je meer inspiratie voor bestemmingen? Lees ook onze blog; Bijzondere citytrips: de moeite waard om te bezoeken.

Vond je dit artikel interessant? Deel het dan!
Facebook
Twitter
Pocket
WhatsApp

Meer reisblogs

Stedentrip Krakau
Polen

Stedentrip Krakau

Een stedentrip Krakau betekent een reis door de tijd, waar je middeleeuwse straten verkent, monumentale kastelen ontdekt en de rijke cultuur van de stad absorbeert. Krakau,

Lees verder >