Top bestemmingen

Citytrip paasvakantie: bestemmingen en tips

Picture of Fly.nl
Fly.nl
Citytrip in de paasvakantie

Wil je er graag even tussenuit in de paasvakantie? Er zijn genoeg bestemmingen die geschikt zijn om te bezoeken tijdens de paasvakantie. Hieronder een aantal bestemmingen die zeer geschikt zijn voor een citytrip in de paasvakantie.

Bestemmingen voor een citytrip in de paasvakantie

London

London is al een populaire bestemming voor een citytrip en ook in de paasvakantie is het zeer aan te raden om naar London te gaan. Het is dan voorjaar en het weer kan erg aantrekkelijk zijn. Bezoek in London bekende bezienswaardigheden als de Big Ben, London Eye, Buckingham Palace en de Tower of London.

Parijs

Parijs staat bekend als de stad van de liefde en ook in april/mei is het daar een drukke tijd met toerisme. De iconische bezienswaardigheden als de Eiffeltoren en de Notre-Dame kun je bezoeken voor de ultieme ervaring.

Barcelona

Als je graag lekker wilt eten, wilt genieten van mooie architectuur en de Sagrada Familia wilt bezoeken, dan moet je naar Barcelona. Het weer rond pasen is lekker met een zonnetje. Ideaal voor een citytrip.

Rome

Rome is een bestemming die je echt een keer moet bezoeken in je leven. De stad heeft indrukwekkende bezienswaardigheden als het Colosseum, de Trevi-fontein, het Vaticaan en het Pantheon.

Berlijn

Qua weer is Berlijn vergelijkbaar met Nederland en daarom prima te bezoeken tijdens een citytrip in de paasvakantie.

Amsterdam

Als je graag vlakbij huis wilt, dan is Amsterdam ook erg leuk om te bezoeken. Ontdek de grachten van de stad en bezoek museums en cafés. 

Edinburgh

De hoofdstad van Schotland is een prachtige oude stad met veel historie die je kunt ontdekken. Bezoek het kasteel van Edinburgh en de Royal Mile en ontdek de stad.

Krakau

Krakau is een historische stad met veel prachtige gebouwen en monumenten als de Wawel-kathedraal en het Wawel-kasteel.

Citytrip paasvakantie
London

Tips voor een citytrip in de paasvakantie

 1. Plan vooruit
  Ontdek welke attracties, activiteiten en evenementen er plaatsvinden tijdens je verblijf. Om teleurstelling te voorkomen, boekt je vooraf de tickets voor populaire attracties en evenementen.

 1. Stel een budget in
  Stel een budget in voor de citytrip door rekening te houden met reiskosten, accommodaties, maaltijden en activiteiten.

 1. Kies je reisbestemmingen zorgvuldig
  Kies een gemakkelijk bereikbare stad die aansluit bij jouw interesses. Denk aan reistijd en transportkosten.

 2. Verken de stad te voet of met de fiets
  Dit is een leuke en gezonde manier om de stad te verkennen. Je kunt een fiets huren of een route plannen voor een wandeltocht door de stad.

 1. Proef de lokale keuken
  Geniet van de lokale keuken en probeer nieuwe gerechten. Vraag de lokale bevolking om hun aanbevelingen voor restaurants en cafés.

 1. Gebruik van het openbaar vervoer
  Als je verder van de accommodatie weg wilt gaan, kunt je het openbaar vervoer gebruiken om de stad te verkennen.

 2. Bezoek parken en musea
  Leer meer over de geschiedenis en cultuur van de stad door parken en musea te bezoeken. Deze zijn vaak gratis, met kortingen voor studenten en senioren.

 1. Neem de tijd
  Neem de tijd om de stad te verkennen en de sfeer en cultuur op te snuiven. Neem een pauze tussen de activiteiten door en ontspan in een café of park.

Wil je meer citytrips ontdekken? Lees ook onze blogs; Stedentrip met de auto? Tips en bestemmingen en Stedentrip met strand: ontdek de beste bestemmingen.

Vond je dit artikel interessant? Deel het dan!
Facebook
Twitter
Pocket
WhatsApp

Meer reisblogs

Stedentrip Krakau
Polen

Stedentrip Krakau

Een stedentrip Krakau betekent een reis door de tijd, waar je middeleeuwse straten verkent, monumentale kastelen ontdekt en de rijke cultuur van de stad absorbeert. Krakau,

Lees verder >