Top bestemmingen

De beste homovriendelijke vakanties vind je hier!

Picture of Fly.nl
Fly.nl
De beste homovriendelijke vakanties

De wereld wordt steeds meer homovriendelijk en dat is ook te zien aan het aanbod van vakanties speciaal voor LGBTQ+ reizigers. Je kunt tegenwoordig heel goed naar de meest romantische steden van Europa gaan. Van prachtige stranden tot bruisende steden, er zijn tal van bestemmingen waar homovriendelijkheid hoog in het vaandel staat. In deze blog nemen we je mee langs de beste homovriendelijke vakanties.

1. Ibiza, Spanje

Ibiza is niet alleen bekend om haar bruisende nachtleven en prachtige stranden, maar ook om haar homovriendelijke sfeer. Het eiland heeft een lange geschiedenis als vakantiebestemming voor LGBTQ+ reizigers en er zijn dan ook tal van homovriendelijke accommodaties, bars en clubs te vinden. Het beroemde nachtleven van Ibiza is ook zeer divers en biedt voor elk wat wils.

2. Tel Aviv, Israël

Tel Aviv staat bekend als één van de meest homovriendelijke steden ter wereld. Het is een bruisende stad met prachtige stranden, trendy restaurants en clubs, en een rijke cultuurgeschiedenis. Elk jaar wordt er in Tel Aviv de Gay Pride Parade gehouden, waar duizenden mensen van over de hele wereld op afkomen. Er zijn tal van homovriendelijke accommodaties en bars te vinden in deze stad, waaronder het beroemde Gay Center.

de beste homovriendelijke vakanties stel

3. Mykonos, Griekenland

Mykonos staat bekend om haar prachtige stranden en het levendige nachtleven. Het eiland is al jaren een populaire bestemming voor LGBTQ+ reizigers en heeft dan ook tal van homovriendelijke accommodaties en bars. In de zomermaanden wordt het eiland overspoeld door toeristen, waaronder veel homoseksuele mannen en vrouwen. De stranden van Mykonos zijn vooral populair onder de homoseksuele mannen, waarvan Super Paradise Beach het bekendst is.

4. Amsterdam, Nederland

Amsterdam is al jarenlang één van de meest homovriendelijke steden ter wereld. De stad heeft een lange geschiedenis als toevluchtsoord voor de LGBTQ+ gemeenschap en heeft dan ook een zeer open en tolerant klimaat. Er zijn tal van homovriendelijke bars, clubs en accommodaties te vinden in Amsterdam. Elk jaar wordt er in augustus de Gay Pride Parade gehouden, waarbij duizenden mensen door de straten van de stad lopen om te strijden voor gelijke rechten.

5. Key West, Florida, Verenigde Staten

Key West is een prachtig eiland in het zuiden van Florida en staat bekend om haar homovriendelijke sfeer. Het eiland heeft een lange geschiedenis als vakantiebestemming voor de LGBTQ+ gemeenschap en heeft dan ook tal van homovriendelijke bars, restaurants en accommodaties. Elk jaar wordt er op het eiland een Gay Pride Parade gehouden, waarbij duizenden mensen samenkomen om te strijden voor gelijke rechten.

6. Puerto Vallarta, Mexico

Puerto Vallarta is al jaren een populaire vakantiebestemming voor LGBTQ+ reizigers. Het stadje ligt aan de westkust van Mexico en heeft een bruisend nachtleven en prachtige stranden. Er zijn tal van homovriendelijke bars en clubs te vinden in Puerto Vallarta, waar je kunt genieten van heerlijke cocktails en muziek. Daarnaast biedt Puerto Vallarta ook tal van activiteiten, zoals snorkelen, ziplining en jungle tours.

7. Sitges, Spanje

Sitges is een charmant kustplaatsje in de buurt van Barcelona en staat bekend om haar homovriendelijke sfeer. Het stadje heeft een lange geschiedenis als vakantiebestemming voor LGBTQ+ reizigers en heeft dan ook tal van homovriendelijke accommodaties, bars en clubs. Elk jaar wordt er in Sitges een Gay Pride Parade gehouden, waarbij duizenden mensen door de straten van het stadje lopen om te strijden voor gelijke rechten.

de beste homovriendelijke vakanties koppel

8. San Francisco, Verenigde Staten

San Francisco is een stad met een zeer rijke LGBTQ+ geschiedenis en staat bekend om haar homovriendelijke sfeer. Het is de stad waar Harvey Milk, één van de pioniers van de homorechtenbeweging, actief was en waar de eerste Gay Pride Parade werd gehouden. San Francisco heeft tal van homovriendelijke bars, clubs en accommodaties en biedt daarnaast tal van activiteiten, zoals de beroemde Cable Cars en de Golden Gate Bridge.

9. Brighton, Verenigd Koninkrijk

Brighton is een charmante kustplaats in het zuiden van Engeland en staat bekend om haar homovriendelijke sfeer. Het stadje heeft een lange geschiedenis als vakantiebestemming voor LGBTQ+ reizigers en heeft dan ook tal van homovriendelijke accommodaties, bars en clubs. Brighton heeft daarnaast ook een bruisend nachtleven en prachtige stranden.

10. Phuket, Thailand

Phuket is één van de meest populaire vakantiebestemmingen in Thailand en staat bekend om haar homovriendelijke sfeer. Het eiland heeft tal van homovriendelijke accommodaties, bars en clubs en biedt daarnaast prachtige stranden en een bruisend nachtleven. Elk jaar wordt er in Phuket de Phuket Pride Parade gehouden, waarbij duizenden mensen samenkomen om te strijden voor gelijke rechten.

Kortom, er zijn tal van homovriendelijke vakantiebestemmingen over de hele wereld. Of je nu op zoek bent naar prachtige stranden, bruisende steden of een combinatie van beide, er is voor elk wat wils. Het is belangrijk om te weten dat homovriendelijke vakanties niet alleen draaien om feesten en nachtleven, maar ook om acceptatie en gelijkheid. Reis veilig en geniet van een onvergetelijke homovriendelijke vakantie! Boek nu gelijk je vlucht met hotel!

Vond je dit artikel interessant? Deel het dan!
Facebook
Twitter
Pocket
WhatsApp

Meer reisblogs

Stedentrip Krakau
Polen

Stedentrip Krakau

Een stedentrip Krakau betekent een reis door de tijd, waar je middeleeuwse straten verkent, monumentale kastelen ontdekt en de rijke cultuur van de stad absorbeert. Krakau,

Lees verder >