Top bestemmingen

Dé bezienswaardigheden van Engeland

Picture of Fly.nl
Fly.nl
Dé bezienswaardigheden van Engeland
Engeland is een land vol met historie, cultuur en prachtige landschappen. Of je nu op zoek bent naar prachtige kastelen, indrukwekkende musea of idyllische dorpjes, Engeland heeft het allemaal. Genoeg bezienswaardigheden in Engeland, hierover vertellen we je graag meer.

Onze favoriete bezienswaardigheden in Engeland:

Hieronder geven we jou graag onze favoriete bezienswaardigheden van Engeland mee, namelijk:
  1. Stonehenge: Dit indrukwekkende prehistorische monument is een van de meest bekende bezienswaardigheden van Engeland. Het is gebouwd tussen 3000 en 2000 voor Christus en bestaat uit een reeks grote stenen waarvan sommige wel 4 meter hoog zijn. Het is nog steeds een raadsel hoe de stenen zo precies zijn geplaatst.
  2. Big Ben en het Palace of Westminster: Big Ben is een van de meest iconische symbolen van Londen en Engeland. De klokkentoren staat naast het Palace of Westminster, het huis van de Britse parlement. Beide gebouwen zijn prachtig om te zien, vooral ’s avonds als ze verlicht zijn.
  3. De Tower of London: Deze historische burcht is een van de oudste gebouwen van Londen en heeft een rijke geschiedenis. Hier kun je onder andere de kroonjuwelen van de Britse monarchie bewonderen en leren over de geschiedenis van de gevangenis.
  4. Hadrians Wall: Deze oude Romeinse grens muur strekt zich uit van de oostkust tot de westkust van Engeland. De muur was destijds gebouwd om de Romeinse bezetting van Engeland te beschermen. Er zijn nu wandelpaden langs de muur waar je langs kunt lopen en de prachtige landschappen van Engeland kunt bewonderen.
  5. De Cotswolds: Dit gebied in het westen van Engeland is een prachtige regio met idyllische dorpjes, prachtige landschappen en mooie huizen gebouwd van gele steen. Er zijn vele wandel- en fietsroutes door de Cotswolds, dus het is een geweldige plek om te ontspannen en te genieten van de natuur.
  6. Lake District: Dit gebied in het noordwesten van Engeland is een van de mooiste gebieden van het land. Het staat bekend om zijn prachtige meren, bergen en wandelpaden. Er zijn veel recreatieve activiteiten te doen zoals wandelen, kanoën en klimmen.
  7. Canterbury Cathedral: Dit is de hoofdstad van de Anglicaanse kerk en een van de meest indrukwekkende religieuze gebouwen.
  8. Oxford: Deze historische stad is bekend om haar prachtige universiteit, waar vele beroemde schrijvers, denkers en leiders zijn opgeleid. Er zijn vele colleges en musea om te bezoeken, evenals een mooie oude stadskern met mooie architectuur. Hier nog meer over Oxford, top 10 leuke dingen doen in Oxford.
  9. Bath: Deze stad is beroemd om haar romeinse baden en mooie Georgian architectuur. Er zijn vele historische gebouwen te bezichtigen, zoals de Royal Crescent en de Pulteney Bridge. Bath is ook een populaire plek voor winkelen en eten.
  10. De White Cliffs of Dover: Deze indrukwekkende krijtrotsen zijn een van de meest symbolische bezienswaardigheden van Engeland. Ze zijn het beste te zien vanaf de kust, waar je een prachtig uitzicht hebt over de krijtrotsen en de zee.
Top bezienswaardigheden in Engeland
York, Engeland

Tips voor de echte liefhebber

Een andere populaire bezienswaardigheid in Engeland is de stad York, bekend om zijn rijke geschiedenis, indrukwekkende architectuur en levendige cultuur. Er zijn veel historische gebouwen, zoals York Minster, een van de grootste gotische kathedralen in Europa. Verder zijn er ook vele musea zoals het Castle Museum en het Viking Centre om meer te weten te komen over de geschiedenis van de stad. Ontdek middeleeuws York.

Als je op zoek bent naar iets unieks, dan is een bezoek aan het Shakespeare’s Globe Theater in Londen een must. Dit theater is gebouwd in de stijl van het originele theater waar veel van Shakespeare’s beroemde toneelstukken voor het eerst zijn opgevoerd. Hier kun je een rondleiding krijgen en een voorstelling bijwonen, waardoor je je echt kunt inleven in de sfeer van de tijd waarin Shakespeare leefde.

Voor liefhebbers van de natuur, is een bezoek aan de New Forest een must. Dit gebied in het zuiden van Engeland is bekend om zijn prachtige landschappen, waaronder bossen, heidevelden en rivieren. Er zijn veel wandel- en fietsroutes door de New Forest, waardoor je kunt genieten van de rustieke natuur en de indrukwekkende wilde dieren zoals paarden, herten en vossen.

Kortom: er zijn heel veel bezienswaardigheden in Engeland. Zat plekken die de moeite waard zijn, Engeland komt daardoor wel echt in onze top 10 van must go. Als je nog nooit in Engeland bent geweest, neem dan vooral deze tips met favoriete bezienswaardigheden mee voor jouw reis door Engeland. Het is absoluut een van onze leukste vakantiebestemmingen.

Meer weten over het Verenigd Koninkrijk? Lees dan onze 10-daagse rondreis door Schotland.

Vond je dit artikel interessant? Deel het dan!
Facebook
Twitter
Pocket
WhatsApp

Meer reisblogs

Stedentrip Krakau
Polen

Stedentrip Krakau

Een stedentrip Krakau betekent een reis door de tijd, waar je middeleeuwse straten verkent, monumentale kastelen ontdekt en de rijke cultuur van de stad absorbeert. Krakau,

Lees verder >