In deze blog gaan we enkele van onze favoriete verborgen juweeltjes in Europa met je delen die niet iedereen kent, maar die toch je aandacht verdienen. Deze moet je eigenlijk bezocht hebben en zijn de mooiste onbekende plekjes in Europa.
De mooiste onbekende plekjes in Slowakije
Hohe Kuchl
Hohe Kuchl is een klein dorp in het noordoosten van Slowakije. Een van de meest spectaculaire karstformaties in de Karpaten is de Hohe Kuchl. Het is een groep van ongeveer 150 kleine rotstorens en muren, die tot 100 meter hoog zijn en aan weerszijden van een smalle vallei liggen. De Hohe Kuchl staat bekend om zijn verticale zandstenen zuilen, lagen klei-bodemkorst en zijn vele grotten, waaronder de met water gevulde Strba tarn-grot en de Meer van Stosko-grot.
Štrbské pleso
Strba-tarn is een bergmeer aan de andere kant van de Strba-berg, ongeveer 7 km van Hohe Kuchl. De Strba Tarn-grot heeft een interessant uiterlijk vanwege de lithomorfen die gedurende duizenden jaren zijn afgezet uit water van druipende stalactieten. Bezoekers kunnen in deze grot ook overblijfselen uit de prehistorie zien, zoals vuurstenen pijlpunten.
Meer van Štósko
Meer van Stosko is een hooggelegen meer, gelegen aan de andere kant van de Strba-berg, ongeveer 6 km van Hohe Kuchl. Meer van Stosko is tot 250 meter lang en 5 meter breed met aan het einde een ondergronds meer met zuiver bronwater – een zeldzaamheid in deze overwegend kalkstenen bergen!
Grotten van Aggtelek
In Aggtelek grotten zijn er twee grotten. In de eerste kunnen bezoekers enorme stalactieten en stalagmieten in een prachtig licht zien. De tweede grot heeft enkele van de mooiste formaties. De grotten zijn vernoemd naar het nabijgelegen dorp Aggtelek dat in 1202 werd gesticht door Slowaakse kolonisten. Aggtelek ligt 150 kilometer van Miskolc en 50 kilometer van Mezokovesd.
Graag delen we nog meer mooie onbekende plekken in Europa. Maar zelfs wij wisten niet dat Slowakije zo mooi en veelzijdig is!
Dolomieten in Italië
(wel iets bekender) De Dolomieten zijn een bergketen in het noordoosten van Italië. Ze vormen een natuurlijke grens tussen Oostenrijk en Italië en strekken zich uit over ongeveer 160 kilometer. De Dolomieten hebben bewijs van leven bewaard dat teruggaat tot de tijd dat ze 50 miljoen jaar geleden voor het eerst werden gevormd. Er zijn veel fossielen gevonden in deze regio die laten zien hoe divers dit gebied in die periode was. Er zijn ook aanwijzingen dat mensen hier al 12.000 jaar geleden leefden en dat sommige stammen tot nu toe in dit gebied woonden. Een must see in jouw leven!Cevennen in Frankrijk
De Cevennen is een traditioneel geografisch gebied in Frankrijk. Het ligt in het zuiden van Frankrijk en strekt zich uit tussen de Alpen en de Middellandse Zee. De Cevennen zijn een van de bekendste berggebieden van Europa met verschillende nationale parken en andere natuurlijke bezienswaardigheden.
Deze regio omvat 6 departementen: Hérault, Gard, Lozère, Aveyron, Ardèche en Cantal. Een populaire toeristische bestemming in de Cevennen is de Vallei van de Truffel, die mogelijkheden biedt om meer dan 1000 hectare eiken- en hazelaarbossen te verkennen. De vallei is bezaaid met kleine dorpjes en het middeleeuwse dorpje Trie Sur Baïse.
Castelo de Bode in Portugal
Castelo de Bode is een middeleeuws fort en is al minstens 700 jaar in gebruik. Gelegen in een gebied genaamd Vila do Conde, werd het fort oorspronkelijk gebouwd door de Tempeliers om de oostelijke rand van hun territorium te beschermen.
De geschiedenis van het kasteel is onlosmakelijk verbonden met de tumultueuze geschiedenis van Portugal met buurland Spanje. Het fort werd bij vele gelegenheden ingenomen door de Spaanse strijdkrachten en dit patroon zette zich voort tot Napoleontische troepen Portugal binnenvielen in 1808. Het fort is nu een populaire toeristische attractie en trekt jaarlijks meer dan 70.000 bezoekers.
Meer weten over onbekend mooie plekken in Europa? Eigenlijk de best bewaarde geheimen van Europa, lees meer over onze tips over de leukste vakantiebestemmingen. Je kunt uiteraard ook direct een vlucht en hotel boeken via ons.