Top bestemmingen

De mooiste plekken aan de kust in Portugal

Picture of Fly.nl
Fly.nl
De mooiste plekken aan de kust in Portugal

Wil je de mooiste plekken aan de kust in Portugal ontdekken en heerlijk vakantie vieren? Ga naar de kust van Portugal en ontdek de mooiste plekken. Hieronder een aantal mooie plekken aan de kust in Portugal die je kunt bezoeken voor het optimale vakantiegevoel. 

De mooiste en populairste kustplekken in Portugal

 1. Algarve

In het zuiden van Portugal ligt Algarve. Algarve staat bekend om prachtige stranden, helder water en mooie, spectaculaire kliffen. Sla Albufeira ook zeker niet over, als je de Portugese kust bezoekt. Wij hebben onlangs onder andere een blog geschreven over een weekend naar Albufeira.

 1. Costa Vicentina

Aan de westkust van Portugal ligt Costa Vicentina. Het landschap is een wild en ruig, maar wel heel erg mooi. Hier kun je heerlijk wandelen om zo te genieten van het landschap en afgelegen stranden.

 1. Cascais

Dit is een charmant stadje aan de kust op een half uur rijden van Lissabon. Het heeft een prachtige jachthaven, een historisch centrum en de mooiste stranden van de regio.

 1. Madeira

Madeira is geen plekje aan de kust, maar wel een eiland van Portugal. Het eiland staat bekend om dramatische landschappen, groene bergen en specaculaire uitzichten.

 1. Sintra

Een stadje aan de westkust van Portugal met een historisch centrum en een mooie kustlijn. Tips voor een bezoek aan Sintra: het paleis van Pena en kustplaatsen Praia das Maçãs en Azenhas do Mar.

mooiste plekken aan de kust in Portugal

Wat zijn de culinaire dingen die je in Portugal moet proberen?

·       Bacalhau
Dit is gezouten en gedroogde kabeljauw van een van de meest populaire vissoorten in Portugal. 

·       Pastel de Nata
Dit is een zoet gebakje van bladerdeeg gevuld met vanillepudding. Dit gebakje is heel erg populair en vind je bijna overal in Portugal. Ook in Nederland kun je Pastel de Nata tegenkomen.

·       Frango Piri-Piri
Een gegrild kipbereiding, gemarineerd in een pittige saus. Vaak geserveerd met een frisse salade en friet. 

·       Caldo Verde
Een soep gemaakt van aardappelen, groene kool en chorizo. Het is vooral een erg voedzame soep die populair is in de koude maanden in Portugal.

·       Arroz de Marisco
Een schotel met rijst en zeevruchten. Het is een leuke en lekkere manier om te genieten van waar Portugal om bekend staat, namelijk de verse vis en schaaldieren.

mooiste plekken kust Portugal

Wist je dit al over Portugal?

 • Portugal is het meest westelijke land van Europa.
 • Portugal heeft 10,3 miljoen inwoners. Dat is ongeveer 8 miljoen minder als Nederland.
 • Portugal is één van de oudste landen ter wereld.
 • De Portwijn uit de Douro-vallei in het noorden van Portugal is wereldwijd beroemd en wordt al eeuwenlang geproduceerd.
 • Ontdekkingsreizigers als Vasco da Gama, Ferdinand Magellan en Bartlolomeu Dias komen uit Portugal en horen bij de meest bekenden ter wereld.
 • De Algarve, in het zuiden van Portugal, is een van de populairste toeristische bestemmingen van Europa vanwege de prachtige stranden, het heldere water en het warme klimaat.
 • Een traditionele muziekstijl ontstaan in Lissabon, Fado, is opgenomen op de lijst van immaterieel cultureel erfgoed van de UNESCO.

Ben je enthousiast over Portugal en wil je ook de hoofdstad ontdekken? Lees ook onze blog; Tips voor een stedentrip naar Lissabon.

Vond je dit artikel interessant? Deel het dan!
Facebook
Twitter
Pocket
WhatsApp

Meer reisblogs

Stedentrip Krakau
Polen

Stedentrip Krakau

Een stedentrip Krakau betekent een reis door de tijd, waar je middeleeuwse straten verkent, monumentale kastelen ontdekt en de rijke cultuur van de stad absorbeert. Krakau,

Lees verder >