Top bestemmingen

Eilandhoppen in Griekenland: tips en inspiratie

Picture of Fly.nl
Fly.nl
Eilandhoppen in Griekenland

Verspreid over de Egeïsche en Ionische zeeën liggen maar liefst 6000 eilanden die bij Griekenland horen. Hiervan zijn er 227 bewoond. Als je wilt eilandhoppen in Griekenland, dan zijn er verschillende manieren om dit te doen. 

Manieren om te eilandhoppen in Griekenland

Met een veerbootmaatschappij

Er zijn in Griekenland veerbootmaatschappijen die eilandhoppen aanbieden. Maatschappijen als Blue Star, Ferries, Hellenic Seaways en Aegean Speed Lines hebben een uitgebreid netwerk van routes tussen eilanden en bieden ook pakketreizen aan. Met deze pakketreizen kun je een aantal eilanden in één reis bezoeken.

Een georganiseerde tour

Als je een georganiseerde tour boekt, reis je met een groep naar verschillende eilanden onder leiding van een gids. Deze gids vertelt je alle hoogtepunten van elk eiland en laat je de mooiste plekken zien. Deze tours zijn er in verschillende vormen.

Eilandhoppen in Griekenland
Zakynthos

Wat zijn de populairste eilanden van Griekenland?

Er zijn dus 227 bewoonde eilanden in Griekenland, maar een paar hiervan zijn ook erg populaire vakantiebestemmingen. Hieronder de populairste eilanden van Griekenland die je kunt bezoeken als je gaat eilandhoppen in Griekenland.

 • Santorini

Santorini staat bekend om de witgekalkte huizen en prachtige zonsondergangen. Het eiland is 3500 jaar geleden ontstaan uit een vulkaanuitbarsting. Deze vulkaanuitbarsting creëerde een krater in de zee waardoor uiteindelijk het eiland ontstond.

 • Mykonos

Dit eiland staat bekend om een bruisend nachtleven, prachtige stranden en leuke stadjes. Mykonos heeft ook een aantal bekende bezienswaardigheden. De iconische windmolens hoog op de heuvels van Chora zijn erg bekend.

 • Kreta

Kreta is het grootste eiland van Griekenland met een rijke geschiedenis en cultuur en mooie landschappen en stranden. Het eiland heeft een mild klimaat en is het hele jaar door een populaire vakantiebestemming. Ook in de herfst en lente is het een aanrader om Kreta te bezoeken door het mooie weer en omdat er dan weinig toeristen zijn.

 • Corfu

Een groen eiland met Venetiaanse architectuur en prachtige stranden. De hoofdstad van Corfu wordt Corfu-stad genoemd en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO vanwege de historische en culturele betekenis.

 • Zakynthos

Zakynthos staat bekend om kristalhelder water en het Shipwreck-strand. Een bekende activiteit op Zakynthos is het bezoeken van de blauwe grotten die te vinden zijn langs de westkust. De grotten kunnen alleen per boot worden bezocht en bieden een onvergetelijke ervaring.

Eilandhoppen Griekenland
Santorini

Interessante feitjes over Griekenland

 • Griekenland heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot meer dan 4000 jaar.
 • De Olympische Spelen zijn ontstaan in Griekenland in 776 voor Christus en werden om de vier jaar gehouden ter ere van de oppergod Zeus.
 • Het Griekse alfabet heeft 24 letters en wordt beschouwd als het oudste nog gebruikte schrijfsysteem ter wereld.
 • De hoogste berg in de Balkan, Mount Olympus van 2.917 meter, hoort bij Griekenland.
 • Griekenland is de grootste producent van olijven ter wereld en staat ook bekend om heerlijke feta kaas.
 • De hoofdstad van Griekenland, Athene, is een van de oudste steden ter wereld en heeft een rijke geschiedenis van minimaal 3000 jaar.
 • Griekenland heeft meer dan 300 dagen zon per jaar en is daarom een populaire bestemming voor zonvakanties.
 • Griekenland is rijk aan natuurlijke schoonheid met indrukwekkende bergen, stranden, meren en groene landschappen. Door deze natuur is Griekenland ook het thuis voor vele beschermde dieren en plantsoorten.

Wil je meer informatie over Griekenland? Lees ook onze blog; Rondreis Griekenland: tips & tricks.

Vond je dit artikel interessant? Deel het dan!
Facebook
Twitter
Pocket
WhatsApp

Meer reisblogs

Stedentrip Krakau
Polen

Stedentrip Krakau

Een stedentrip Krakau betekent een reis door de tijd, waar je middeleeuwse straten verkent, monumentale kastelen ontdekt en de rijke cultuur van de stad absorbeert. Krakau,

Lees verder >