Top bestemmingen

Genua bezienswaardigheden: van aquariums tot historie

Picture of Fly.nl
Fly.nl
Genua bezienswaardigheden

Genua is een prachtige havenstad in het noordwesten van Italië. Het is de hoofdstad van Ligurië en heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd. Als je op zoek bent naar een bestemming met veel cultuur, geschiedenis en een prachtig uitzicht op de Middellandse Zee, dan is Genua de plek voor jou! Genua bezienswaardigheden zijn bijzonder, uniek en om een ervaring voor het leven. Hieronder een paar van deze Genua bezienswaardigheden.

Genua stad

De historische straatjes van de oude stad Genua

De oude stad van Genua, beter bekend als ‘’Centro Storico’’, is een doolhof door de smalle straatjes en steegjes. De oude stad zit vol historische details van middeleeuwse en renaissance architectuur. Het gebied staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is een van de grootste historische centrums van Europa. In deze oude stad vind je talloze bezienswaardigheden, waaronder kerken, paleizen en musea. De populairste bezienswaardigheid van Genua is de kathedraal van San Lorenzo. Deze kathedraal staat bekend om zijn prachtige romaanse gevel en bijzondere interieur.  

Een andere bekende bezienswaardigheid in de oude stad van Genua is het Palazzo dei Rolli. Dit diende ooit als verblijfplaats voor belangrijke gasten van de stad. In het heden is het een museum die bezoekers een kijkje geeft in het leven van de aristocraten die in Genua woonden in de 16e en 17e eeuw.

Het Acquario di Genova

Het Acquario di Genova is een van de meest populaire bezienswaardigheden van Genua. Het is het grootste aquarium in Italië met meer dan 600 soorten zeedieren. Het aquarium is verdeeld in verschillende zondes die verschillende ecosystemen simuleren, waaronder de Atlantische Oceaan, de Middellandse Zee en de tropische koraalriffen. Op de lijst van Genua bezienswaardigheden staat dit aquarium zeker bovenaan. 

Het aquarium is een centrum voor onderzoek en educatie. Er zijn meerdere programma’s en activiteiten die er zijn om bezoekers te informeren over de zee en wat er leeft in de zee. Er zijn verschillende workshops, lezingen en rondleidingen die je kunt volgen.

Het uitzicht vanaf Spianata Castelletto

Als je van mooie uitzichten houdt, dan ben je in Genua ook zeker op de juiste plek. Bij Spianata Castelletto heb je mooi uitzicht over Genua en de Middellandse Zee. Het is een plein boven op een heuvel die uitkijkt over de stad en de zee. Het is makkelijk te bereiken met een lift of een trap en uiteindelijk kun je genieten van een prachtig uitzicht. 

Als je eenmaal boven op Spianata Castelletto bent, dan kun je enkele van de meest iconische bezienswaardigheden van Genua zien. Waaronder de oude haven, de Lanterna vuurtoren en de bekende klokkentoren van de kathedraal van San Lorenzo.

De tuin zelf is ook al erg mooi met prachtige tuinen, fonteinen en terrassen waar je kunt genieten van het uitzicht onder het genot van een hapje en een drankje.

Genua is een stad vol prachtige, typische Genua bezienswaardigheden. Voor historie in de oude stad van Genua kun je er terecht, maar ook voor een leerzame dag in het indrukwekkende aquarium. Plan je reis naar Genua en ervaar de schoonheid en geschiedenis van deze stad aan de Middellandse Zee. En nog een tip: vergeet niet om je camera mee te nemen, want je wilt van alle dingen in Genua een foto nemen.

Bezienswaardigheden Genua

Interessante feitjes over Genua

  • Met een bevolking van ongeveer 583.000 is Genua de zesde grootste stad van Italië. 
  • Genua heeft een rijke maritieme geschiedenis en was een belangrijke haven tijdens de Middeleeuwen en Renaissance.
  • Christopher Columbus werd geboren in Genua en woonde hier voordat hij aan zijn reis naar Amerika begon.
  • De oude binnenstad van Genua is een van de grootste historische centra van Europa en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO.
  • Genua is de thuisbasis van het grootste aquarium van Italië, het Acquario di Genova.
  • De beroemde pasta “pansoti” komt uit de regio Ligurië, waarvan Genua de hoofdstad is.
  • Genua staat ook bekend om zijn smalle straatjes, ‘caruggi’ genaamd, die door de oude stad slingeren.
  • De haven van Genua is een van de drukste havens van Europa en een belangrijk knooppunt voor handel en transport.
  • Genua heeft een belangrijke rol gespeeld in de Italiaanse kunstgeschiedenis, met kunstenaars als Rubens en Caravaggio die hier werkten.
  • De voetbalclub van Genua Genoa CFC, opgericht in 1893, is een van de oudste nog bestaande clubs in Italië en een van de oudste ter wereld.
Vond je dit artikel interessant? Deel het dan!
Facebook
Twitter
Pocket
WhatsApp

Meer reisblogs

Stedentrip Krakau
Polen

Stedentrip Krakau

Een stedentrip Krakau betekent een reis door de tijd, waar je middeleeuwse straten verkent, monumentale kastelen ontdekt en de rijke cultuur van de stad absorbeert. Krakau,

Lees verder >