Top bestemmingen

Goedkope steden in Europa vind je hier

Picture of Fly.nl
Fly.nl
Goedkoopste steden Europa

Wil je graag een stedentrip doen, maar wel letten op het geld? Er zijn genoeg steden en landen die er bekend om staan dat ze niet erg duur zijn. Goedkope steden in Europa vind je hier onder.

Goedkope steden in Europa
Krakau

5 goedkope steden in Europa

Boedapest

Boedapest is een prachtige stad met veel historische bezienswaardigheden. Het is ook een van de goedkoopste steden van Europa, dus je kunt er veel geld besparen.

Krakau 

Krakau is een prachtige stad met een rijke geschiedenis en cultuur. Het is ook een van de goedkoopste plekken om te eten, drinken en overnachten in Europa.

Praag

Praag is een populaire toeristische bestemming met veel bezienswaardigheden en een bruisend nachtleven. Het is ook een van de goedkoopste steden van Europa, dus je kunt genieten van alles wat de stad te bieden heeft tegen een redelijke prijs.

Boekarest

Boekarest is de hoofdstad van Roemenië en doordrenkt van geschiedenis en cultuur. Het is ook een van de goedkoopste steden van Europa, dus je kunt er heerlijk eten en drinken voor een fractie van de prijs.

Sofia

Sofia is een van Europa’s belangrijkste toeristische bestemmingen, met veel historische bezienswaardigheden en een bruisend nachtleven. Het is ook een van de goedkoopste steden van Europa, dus je kunt genieten van alles wat de stad te bieden heeft voor een fractie van de prijs.

Dit zijn vijf steden in Europa die redelijk goedkoop zijn. Als je niet zoveel geld uit wilt geven, dan zijn dit zeer geschikte steden en ook nog mooie bestemmingen. Als je naar een andere bestemming gaat die iets duurder is, dan zijn er nog wel een aantal tips die je kunt hanteren om geld te besparen. Hieronder een aantal tips.

Goedkope steden in Europa vind je hier
Praag

Tips voor het besparen van geld tijdens een vakantie

  • Reizen buiten de spits

Buiten de spits reizen resulteert vaak in goedkopere accommodatie, vervoer en activiteiten. 

  • Vooraf boeken

Door van tevoren te boeken, kun je profiteren van vroegboekkorting en voorkom je dat je extra moet betalen voor lastminuteboekingen.

  • Kies goedkope accommodatie

Kies goedkope accommodatie zoals hostels, pensions en Airbnb boven luxe hotels. Dit kan je veel geld besparen op accommodatie.

  • Eet op straat of in lokale restaurants

Eet in straat- of lokale restaurants, geen toeristische restaurants. De lokale restaurants zijn vaak goedkoper dan de restaurants waar veel toeristen komen.

  • Gebruik het openbaar vervoer

Bespaar geld op vervoer door gebruik te maken van het openbaar vervoer in plaats van taxi’s of eigen vervoer.

  • Profiteer van kortingen en aanbiedingen

Zoek naar kortingen en aanbiedingen op attracties, musea en andere activiteiten in       de stad.

  • Loop of huur een fiets

Bespaar geld en zie meer van de stad door te lopen of een fiets te huren in plaats van het openbaar vervoer te gebruiken.

  • Breng je eigen eten en drinken mee

Neem je eigen snacks, water en andere benodigdheden mee om te voorkomen dat je te veel betaalt op toeristische locaties.

Goedkope steden in Europa vind je hier bij ons dus zeker en kun je ook boeken. Als je voor deze bestemmingen kiest en/of de tips hanteert, dan kun je flink wat geld besparen maar nog wel genieten van een prachtige stedentrip. Wil je meer inspiratie? Lees ook onze blog; 3 daagse stedentrip, de beste tips.

Vond je dit artikel interessant? Deel het dan!
Facebook
Twitter
Pocket
WhatsApp

Meer reisblogs

Stedentrip Krakau
Polen

Stedentrip Krakau

Een stedentrip Krakau betekent een reis door de tijd, waar je middeleeuwse straten verkent, monumentale kastelen ontdekt en de rijke cultuur van de stad absorbeert. Krakau,

Lees verder >