Top bestemmingen

Hoe het beste reizen naar het noorderlicht: tips & tricks

Picture of Fly.nl
Fly.nl
Hoe het beste reizen naar het noorderlicht

Het noorderlicht, ook wel bekend als Aurora Borealis, is een spectaculair natuurverschijnsel dat veel reizigers aantrekt. Het is een van de meest indrukwekkende shows van de natuur en een ervaring die je niet snel zult vergeten. Als je van plan bent om het noorderlicht te zien, is het belangrijk om je reis zorgvuldig te plannen. Maar hoe het beste reizen naar het noorderlicht? In deze blog geven we je tips en tricks. Lees ook eens onze blog over een rondreis op de Noordkaap voor nog meer tips!

Wanneer is het beste seizoen om het noorderlicht te zien?

Het noorderlicht is het hele jaar door zichtbaar, maar de beste tijd om het te zien is tijdens de wintermaanden, van november tot maart. Dit komt omdat in de winter de nachten langer zijn en de kans groter is dat je het noorderlicht zult zien. Het is ook belangrijk om op de juiste locatie te zijn, aangezien sommige gebieden een betere zichtbaarheid bieden dan andere. Noorwegen, Finland en IJsland zijn populaire bestemmingen voor het spotten van het noorderlicht. Wil je IJsland ontdekken? Excursies vanuit Reykjavik zijn een leuke optie.

Hoe het beste reizen naar het noorderlicht: Kies de juiste locatie

Zoals eerder vermeld, is het kiezen van de juiste locatie belangrijk om het noorderlicht te zien. Noorwegen, Finland en IJsland zijn populaire bestemmingen voor het spotten van het noorderlicht, maar er zijn ook andere locaties die het overwegen waard zijn. Zweden, Canada en Alaska zijn bijvoorbeeld ook bekend om hun indrukwekkende noorderlicht displays. Het is belangrijk om rekening te houden met factoren zoals de geografische ligging, de helderheid van de lucht en de lichtvervuiling in de omgeving.

Hoe het beste reizen naar het noorderlicht poollicht

Boek een georganiseerde tour naar het noorderlicht

Als je het noorderlicht wilt zien, is het boeken van een georganiseerde tour de beste optie. Een professionele gids zal je naar de beste locaties brengen en ervoor zorgen dat je de beste kansen hebt om het noorderlicht te zien. Bovendien kan een gids je ook meer vertellen over het noorderlicht en de wetenschap erachter. Er zijn tal van reisorganisaties die speciale noorderlicht tours aanbieden, dus het is belangrijk om goed onderzoek te doen en een betrouwbare touroperator te vinden.

Kies voor een accommodatie met een noorderlicht garantie

Sommige accommodaties bieden een ‘noorderlicht garantie’ aan, wat betekent dat ze je geld terugbetalen als je het noorderlicht niet ziet tijdens je verblijf. Dit kan een goede optie zijn als je er zeker van wilt zijn dat je het noorderlicht zult zien tijdens je reis. Er zijn verschillende accommodaties in Noorwegen, Finland en IJsland die deze garantie bieden, dus het is de moeite waard om dit te overwegen bij het boeken van je accommodatie.

Kies voor een donkere en heldere nacht

Het is belangrijk om te reizen tijdens een donkere en heldere nacht om het noorderlicht te zien. Het noorderlicht is het beste te zien bij helder weer en als het donker is. Zorg er dus voor dat je tijdens de wintermaanden reist, wanneer de nachten langer zijn en er minder daglicht is. Het kan ook helpen om weg te blijven van stedelijke gebieden waar lichtvervuiling het zicht kan belemmeren. Zoek naar afgelegen plekken, zoals bergen of bossen, waar de lucht helderder is en de omgeving donkerder.

Hoe het beste reizen naar het noorderlicht: Wees geduldig

Het spotten van het noorderlicht kan soms wat geduld vergen. Het is een natuurlijk fenomeen en er is geen garantie dat het elke nacht zal plaatsvinden. Het kan enkele dagen duren voordat je het noorderlicht ziet, dus wees geduldig en geef niet meteen op. Blijf op de hoogte van de weersvoorspellingen en zoek naar heldere nachten om je kansen te vergroten.

Hoe het beste reizen naar het noorderlicht aurora

Investeer in een goede camera om het noorderlicht vast te leggen

Als je het noorderlicht gaat zien, wil je er natuurlijk ook mooie foto’s van maken. Investeer daarom in een goede camera met een statief en een groothoeklens. Het noorderlicht is moeilijk vast te leggen en vereist meestal een langere sluitertijd. Met een goede camera kun je de juiste instellingen vinden om het noorderlicht op de juiste manier vast te leggen. Vergeet ook niet om extra batterijen mee te nemen, omdat de kou de batterijduur van je camera kan beïnvloeden.

Kleed je warm aan tijdens je reis naar het noorderlicht

Het noorderlicht is het beste te zien tijdens de wintermaanden, wanneer de temperaturen vaak onder het vriespunt liggen. Het is daarom belangrijk om je warm aan te kleden om te voorkomen dat je het koud krijgt tijdens het wachten op het noorderlicht. Draag meerdere lagen kleding en zorg ervoor dat je warme sokken, handschoenen en een muts draagt. Vergeet niet dat het kouder kan zijn op afgelegen plekken, dus kleed je extra warm aan als je van plan bent om verder weg te gaan.

Het noorderlicht is een indrukwekkend natuurverschijnsel dat veel reizigers trekt. Om het beste uit je reis naar het noorderlicht te halen, is het belangrijk om de juiste locatie te kiezen, een georganiseerde tour te boeken en een accommodatie met een noorderlicht garantie te kiezen. Zorg er ook voor dat je reist tijdens een donkere en heldere nacht, geduldig bent en investeert in een goede camera. Kleed je tenslotte warm aan om te voorkomen dat je het koud krijgt tijdens het wachten op het noorderlicht. Met deze tips en tricks kun je je reis naar het noorderlicht plannen en een onvergetelijke ervaring beleven. Lees ook eens onze blog: stedentrip Reykjavik: bezienswaardigheden en tips.

Vond je dit artikel interessant? Deel het dan!
Facebook
Twitter
Pocket
WhatsApp

Meer reisblogs

Stedentrip Krakau
Polen

Stedentrip Krakau

Een stedentrip Krakau betekent een reis door de tijd, waar je middeleeuwse straten verkent, monumentale kastelen ontdekt en de rijke cultuur van de stad absorbeert. Krakau,

Lees verder >