Top bestemmingen

IJsland ontdekken? Excursies vanuit Reykjavik

Picture of Fly.nl
Fly.nl
IJsland gaan ontdekken

IJsland is een prachtig land en zeker de moeite waard om te ontdekken. Er zijn verschillende excursies die je het land leren kennen. Vanuit de hoofdstad Reykjavik zijn meerdere excursies die je kunt doen. IJsland ontdekken? Excursies vanuit Reykjavik hieronder.

Excursies vanuit Reykjavik om IJsland te ontdekken

Gouden cirkel

De meest populaire dagtrip vanuit Reykjavik. Inclusief bezoeken aan Geysir Geyser, Gullfoss Waterfall en Thingvellir National Park. 

Blue Lagoon

Dit is een geothermisch kuuroord en een van de populairste attracties van IJsland. Het is een populaire dagtrip vanuit Reykjavik.

Snorkelen of duiken in de Silfra-kloof

Een unieke ervaring waarbij je kunt snorkelen of duiken tussen de continentale platen van Europa en Noord-Amerika.

Walvissen spotten

Er zijn verschillende walvisexcursies vanuit Reykjavik. Het beste seizoen om walvissen te zien is van april tot oktober.

Noorderlicht

Als je in de winter in IJsland bent, is de Northern Lights Tour een must. Aurora is een natuurlijk fenomeen dat alleen in de winter te zien is.

Zuidkust van IJsland

Een reis naar de zuidkust van IJsland omvat bezoeken aan de Seljalandsfoss-waterval, de Skogafoss-waterval, het zwarte zandstrand van Reynisfjara en de Jokulsarlon-glaciale lagune.

Westfjorden

Dit afgelegen deel van IJsland is een heerlijke plek om te bezoeken als je op zoek bent naar rust en stilte. De Westfjorden bieden een fantastisch landschap en tal van wandelmogelijkheden.

IJslandse interieurs

Als je avontuurlijk ingesteld bent, kun je IJslandse interieurs bezoeken. Het gebied is extreem ruig en afgelegen en biedt mogelijkheden voor wandelen, kamperen en ongerepte natuur. 

Als je IJsland wilt ontdekken, zijn dit excursies vanuit Reykjavik. Hieronder een paar feitjes over het interessante land IJsland.

IJsland ontdekken?

Interessante feitjes over IJsland

 1. Met ongeveer 364.000 inwoners is IJsland het dunst bevolkte land van Europa. 
 1. IJsland is de thuisbasis van Europa’s grootste gletsjer, de Vatnajökull-gletsjer, die ongeveer 8% van het land beslaat.
 1. IJsland heeft meer dan 10% van ’s werelds bekende geisers. De beroemde Geysir-geiser is de naam van alle geisers.
 1. De warmwatervoorziening van Reykjavik is geothermisch. Dit betekent dat de stad bijna volledig uit natuurlijke bronnen wordt verwarmd.
 1. IJsland heeft geen leger, marine of luchtmacht. De politie handhaaft de wet en de kustwacht is verantwoordelijk voor de territoriale wateren.
 1. IJsland is de enige plek op aarde waar een mid-Atlantisch koraalrif boven zeeniveau uitsteekt. Het eiland wordt gevormd door de samenvloeiing van de Euraziatische en Noord-Amerikaanse plaat.
 1. IJsland heeft een overvloed aan warmwaterbronnen en geothermische baden. Naast de beroemde Blue Lagoon zijn er veel minder bekende warmwaterbronnen en zwembaden.
 1. IJsland staat bekend om zijn creatieve literatuur en sagen zijn een belangrijk onderdeel van de IJslandse cultuur. Deze middeleeuwse verhalen, geschreven in het IJslands, vertellen de vroege geschiedenis van IJsland.
 1. IJslanders hebben een rijke traditie in het eten van schapen. Schapenvlees wordt meestal gekookt in een traditionele IJslandse soep genaamd ‘kjötsupa’.
 1. IJsland is een van de weinige landen ter wereld waar het noorderlicht (noorderlicht) regelmatig te zien is. Dit natuurverschijnsel trekt elk jaar duizenden toeristen naar IJsland.

Reykjavik is de hoofdstad van IJsland en de meest noordelijkste hoofdstad ter wereld. Reykjavik is ook een bijzondere stad en bestemming voor een vakantie. Hieronder nog een wat informatie over Reykjavik.

IJsland ontdekken? Excursies vanuit Reykjavik

Over Reykjavik

 • De naam Reykjavik betekent ‘’rookbaai’’ in het IJslands. Het is vernoemd naar de hete bronnen in de omgeving van de stad.
 • Er is bewijs dat er in de 9e eeuw al mensen in Reykjavik leefden, terwijl Reykjavik officieel werd gesticht in 1786.
 • Reykjavik is een van de meest groene, schoonste en veiligste steden ter wereld.
 • Er zijn veel thermale baden en zwembaden in Reykjavik. De beroemdste is de Blue Lagoon.
 • Reykjavik is een goede uitvalsbasis voor het verkennen van de natuurlijke wonderen van IJsland.
 • De architectuur in IJsland is erg opvallend met veel kleurrijke huizen en moderne gebouwen.

Wil je Reykjavik ontdekken? Lees ook onze blogs; Stedentrip Reykjavik: bezienswaardigheden en tips en Walvistour Reykjavik.

Vond je dit artikel interessant? Deel het dan!
Facebook
Twitter
Pocket
WhatsApp

Meer reisblogs

Stedentrip Krakau
Polen

Stedentrip Krakau

Een stedentrip Krakau betekent een reis door de tijd, waar je middeleeuwse straten verkent, monumentale kastelen ontdekt en de rijke cultuur van de stad absorbeert. Krakau,

Lees verder >