Top bestemmingen

Individuele rondreis door Italië

Picture of Fly.nl
Fly.nl
Individuele rondreis door Italië

Een individuele rondreis door Italië is een geweldige manier om dit prachtige land te ontdekken. Het biedt de flexibiliteit om je eigen route te kiezen en op eigen tempo te reizen. Hier volgen enkele tips om je voor te bereiden op een geslaagde individuele rondreis door Italië. Dé trekpleister van Zuid Europa.

Een individuele rondreis door Italië is een geweldige manier om dit prachtige land te ontdekken, zonder afhankelijk te zijn van geplande groepsreizen. Door je route vooraf te plannen, flexibel te zijn, op de hoogte te zijn van openingstijden en voorbereid te zijn op de lokale cultuur zul je zeker een geweldige tijd hebben. Italië heeft zo veel te bieden, van haar culturele steden tot haar heerlijke keuken, mooie landschappen en prachtige kustlijn, dat er altijd iets is om te ontdekken.

Waar naartoe in Italië?

Als je niet zo goed weet waar je naartoe wilt, raden wij om je te richten op de belangrijkste steden in Italië zoals Rome, Florence, Venetië, Pisa, Siena, etc. Deze steden zijn de belangrijkste toeristische trekpleisters met een rijke geschiedenis en culturele bezienswaardigheden. Rome is bijvoorbeeld de hoofdstad van Italië en staat bekend om haar monumenten zoals de Colosseum, het Forum Romanum, de Trevifontein en de Sint-Pietersbasiliek. Florence staat bekend om haar kunst en architectuur met prachtige gebouwen zoals de Duomo en de brug Ponte Vecchio. Venetië is bekend om zijn kanalen, gondels en de Rialtobrug en Pisa en Siena staat bekend om de architectuur en de prachtige stadscentra.

Tenslotte raden wij ook kleinere steden aan, zoals een Lucca. Deze prachtige middeleeuwse stad. Onder andere met de stadsmuur, die dateert uit de 16e eeuw, is 4 km lang en biedt een prachtig uitzicht over de stad en de omgeving. Binnen de stadsmuur bevinden zich vele historische bezienswaardigheden, zoals de Cattedrale di San Martino, de Basilica di San Frediano en het Palazzo Pfanner. Lucca is ook bekend om zijn vele tuinen en parken, waaronder de Giardino Botanico della Villa Reale, waar bezoekers kunnen genieten van een diversiteit aan planten en bloemen.

Individuele rondreis door Italië, o.a. Lucca
Lucca in Italië

Tips voor alleen reizen

Hierbij nog een aantal tips om alleen te reizen. Wees op de hoogte van de lokale wetten en gewoonten: informatie over de cultuur, wetten en gewoonten van het land waar je naartoe gaat, kan je helpen om je reis veiliger en aangenamer te maken. Laat daarnaast iemand thuis weten waar je naartoe gaat: Vertel iemand thuis waar je naartoe gaat en hoe lang je wegblijft, zodat ze contact met je kunnen opnemen als er iets gebeurt. Wees flexibel: Wees open en flexibel voor veranderingen, want onverwachte gebeurtenissen kunnen altijd gebeuren. Het is ook aan te raden om een internationale ziektekostenverzekering af te sluiten en een kopie van je paspoort en andere belangrijke documenten op een veilige plek te bewaren.

Alleen rondreizen door italie
Alleen rondreizen door Italië

Tot slot nog een aantal tips:

  • Huur een auto, een scooter of een fiets als je van plan bent om veel te reizen tussen verschillende bestemmingen.
  • Maak gebruik van de openbaar vervoer zoals de trein of bus als je niet van plan bent veel te reizen.
  • Neem een reisgids of een gedrukte of digitale kaart mee om je weg te vinden in de steden en dorpen
  • Neem een adapter mee voor het stopcontact als je van plan bent elektronische apparaten te gebruiken.
  • Leer een paar basiswoorden en uitdrukkingen in het Italiaans, zodat je je kunt redden als je geen Engels sprekende mensen tegenkomt.
  • Probeer de lokale keuken te proeven, Italië is beroemd om haar heerlijke gerechten.
  • Wees voorbereid op een groot aantal toeristen in de populaire steden, dus probeer de drukte te vermijden door vroeg te vertrekken of laat te gaan.

Meer informatie over Italië? Of over een ander land, bijvoorbeeld waarom je een stedentrip moet boeken naar Valencia, in Spanje.

Vond je dit artikel interessant? Deel het dan!
Facebook
Twitter
Pocket
WhatsApp

Meer reisblogs

Stedentrip Krakau
Polen

Stedentrip Krakau

Een stedentrip Krakau betekent een reis door de tijd, waar je middeleeuwse straten verkent, monumentale kastelen ontdekt en de rijke cultuur van de stad absorbeert. Krakau,

Lees verder >