Top bestemmingen

Lanzarote bezienswaardigheden: zeker de moeite waard om te bezoeken

Picture of Fly.nl
Fly.nl
Lanzarote bezienswaardigheden

Lanzarote is een van de Canarische Eilanden en ligt voor de kust van Afrika. Het eiland is een populairevakantiebestemming vanwege de vele bezienswaardigheden en activiteiten. Of je nu geïnteresseerd bent ingeschiedenis, cultuur, natuur of gewoon lekker wilt ontspannen, Lanzarote heeft voor elk wat wils. Hieronder over de meest bekende en populaire Lanzarote bezienswaardigheden.

Bezienswaardigheden Lanzarote
Castillo de San José

De meest bekende en populaire Lanzarote bezienswaardigheden

Nationaal Park Timanfaya

Nationaal park Timanfaya is een van de populairste attracties van Lanzarote. Het park werd gevormd door een reeks vulkaanuitbarstingen die het eiland in de 18e eeuw troffen. Dit maakt het landschap heel bijzonder en uniek. Het lijkt alsof je op een andere planeet bent beland. Het park is alleen te bereiken met speciale bussen en er worden verschillende tours georganiseerd. Eenmaal binnen kunt u genieten van indrukwekkende uitzichten en vulkanische formaties bewonderen. 

Cueva de los Verdes

De Cueva de los Verdes zijn grotten die zijn ontstaan door vulkaanuitbarstingen. Een van de meest indrukwekkende grottenstelsels ter wereld. Grotten worden gevormd door het afkoelen en stollen van lavastromen, waardoor een uitgebreid netwerk van tunnels en spelonken ontstaat. Volg hier een rondleiding om de prachtige stalactieten en stalagmieten te bewonderen. Deze hoort zeker thuis in het rijtje van leuke Lanzarote bezienswaardigheden! 

Jameos del Agua

Jameos del Agua is een unieke attractie op Lanzarote. Het is ontworpen door de bekende kunstenaar en architect César Manrique. Een ondergrondse grot met een meer bewoond door de zeldzame witte krab van Lanzarote. Er is ook een restaurant en een concertzaal in de grot. Het is een prachtige plek en een absolute aanrader.

Castillo de San José

Castillo de San José is een fort gebouwd in de 18e eeuw om het eiland te beschermen tegen piraten. Het fort is nu omgebouwd tot een museum voor hedendaagse kunst. Het museum heeft een indrukwekkende collectie werken van lokale en internationale kunstenaars. Het fort heeft ook een restaurant met prachtig uitzicht op zee.

Mirador del Rio

De Mirador del Rio is een uitkijkpunt op de noordpunt van het eiland. Het is ontworpen door César Manrique en biedt een prachtig uitzicht op het eiland La Graciosa en de zee. Een van de populairste attracties van Lanzarote en een geweldige plek om van de zonsondergang te genieten.

Monumento al Campesino

Monumento al Campesino is een eerbetoon aan de boeren van Lanzarote. Het is ontworpen door César Manrique en bestaat uit een groot standbeeld van een boer omringd door verschillende sculpturen die de agrarische geschiedenis van Lanzarote uitbeelden. Een geweldige plek om meer te weten te komen over de geschiedenis en cultuur van het eiland en te genieten van het prachtige landschap.

Fundación César Manrique

Fundación César Manrique is een museum en cultureel centrum gewijd aan de beroemde kunstenaar en architect César Manrique. Dit museum is gevestigd in het oude huis van Manrique en toont zijn werk en ideeën. Een inspirerende plek om een beter begrip te krijgen van Manrique’s visie en invloed op de architectuur en kunst van Lanzarote.

Playa de Papagayo

Playa de Papagayo is een van de mooiste stranden van Lanzarote. Het is een afgelegen, ongerept strand omgeven door kliffen en helderblauw water. Een perfecte plek om te ontspannen en te genieten van het prachtige landschap.

Museo Atlántico

Het Museo Atlántico is een onderwatermuseum ontworpen door de Britse kunstenaar Jason DeCaires Taylor. Het museum bestaat uit meer dan 300 onderzeese beelden die de relatie tussen mens en natuur uitleggen. Een unieke en fascinerende attractie die u niet mag missen.

El Golfo

El Golfo is een klein vissersdorpje aan de westkust van Lanzarote. Vooral bekend om zijn groene lagune. Deze lagune is ontstaan door erosie van kliffen en het binnendringen van zeewater. Het is een prachtig natuurverschijnsel en een perfecte plek om van de zonsondergang te genieten. Ook zeker de moeite waard als je op zoek bent naar Lanzarote bezienswaardigheden.

Bezienswaardigheden van Lanzarote
El Golfo

Dit zijn bekende Lanzarote bezienswaardigheden. Lanzarote is de perfecte plek voor wie op zoek is naar een combinatie van geschiedenis, cultuur, natuur en ontspanning. Bovenstaande bezienswaardigheden zijn slechts enkele voorbeelden van wat het eiland te bieden heeft. Andere populaire activiteiten op het eiland zijn watersporten, fietsen en wandelen. Of je nu alleen reist, met vrienden of familie, Lanzarote heeft voor elk wat wils. Vergeet de prachtige zonsondergangen en de heerlijke lokale keuken niet als onderdeel van Lanzarote bezienswaardigheden. 

Wil je meer inspiratie? Lees ook onze blog; Op vakantie naar Florence? De stad van de Renaissance.

Vond je dit artikel interessant? Deel het dan!
Facebook
Twitter
Pocket
WhatsApp

Meer reisblogs

Stedentrip Krakau
Polen

Stedentrip Krakau

Een stedentrip Krakau betekent een reis door de tijd, waar je middeleeuwse straten verkent, monumentale kastelen ontdekt en de rijke cultuur van de stad absorbeert. Krakau,

Lees verder >