De mooiste plekken in het hoge noorden

Noord Europa

Noord-Europa is het noordelijke deel van het continent Europa. Er zijn veel verschillende meningen over welk land tot Noord-Europa behoort.

Noord-Europa wordt vaak verward met Scandinavië, maar dit is de naam voor Zweden, Noorwegen en Denemarken samen (en eventueel IJsland en Finland daarbij). Het begrip Noord-Europa is dus ruimer. Er zijn nog andere regio’s in Noord-Europa.

Als eerste zijn er de Noordse landen, bestaande uit Zweden, Noorwegen, Denemarken, Finland, IJsland en de Faeröer. Ten tweede de Baltische staten, waar Estland, Letland en Litouwen onder vallen en als laatste de Britse eilanden, waar het Verenigd Koninkrijk en Ierland onderdeel van zijn.

Noord europese reizen fly
airplane flying cloudy sky

De mooiste plekken in Noord Europa

De geheimen van Noord Europa

Naast bovenstaande hoogtepunten is er in Noord-Europa nog veel meer moois te ontdekken. Wat bijvoorbeeld te denken van leuke steden in Scandinavië als Helsinki, de hoofdstad van Finland en ondergewaardeerd als citybreak. Of Rovaniemi, de thuisbasis van de Kerstman in Fins Lapland.

Maar ook in Noorwegen zijn interessante steden te bezoeken waar de meeste reizigers niet meteen aan denken. Zoals Tromsø, in de winter de noorderlichtstad bij uitstek, maar in de zomer uitvalsbasis voor prachtige excursies in de fjorden van Noord-Noorwegen. Op zoek naar een verrassende stad in Zweeds Lapland? Bezoek dan eens mijnstad Kiruna, of laat je verleiden in de omgeving van Skellefteå.

Mooie bestemmingen, leuke plaatsen, maar wat kun je allemaal doen in Noord-Europa? De natuur leent zich uitstekend voor het maken van mooie hikes door de bergen, of wandelingen over de parelwitte stranden in Noorwegen. Maar ook activiteiten als beren spotten, raften, kajakken en walvissen spotten behoort tot de mogelijkheden in dit stukje ongerepte natuur in Europa. Bekijk onze tips over wat te doen in Scandinavië.

Trolltunga, tips voor roadtrip door Noorwegen
‘Een vlucht boeken naar een Noord Europese plaats begint bij Fly.nl’

Er is meer dan Noord Europa...

Zuid Europese bestemmingen

Oost Europese bestemmingen

West Europese bestemmingen