historische gebouwen,
prachtige natuur en warme cultuur

Oost Europa

Als je graag op vakantie wilt, is Oost-Europa niet het eerste waar je aan denkt. Toch zijn er een aantal populaire vakantiebestemmingen en ook een aantal minder bekende bestemmingen die wel zeker de moeite waard zijn.

Ontdek in Oost-Europa onder andere de heftige geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog, historische kastelen en interessante steden. Als je culinair bent aangelegd, dan valt er in Oost-Europa ook veel te ontdekken. De keuken in Oost-Europa is divers en heeft veel invloeden van verschillende culturen.

Wil je Oost-Europa ontdekken? Boek dan een vlucht naar vakantiebestemmingen in Oost-Europa. Landen als Tsjechië, Hongarije, Kroatië, Polen en Roemenië hebben allemaal een eigen verhaal, geschiedenis en cultuur. De landen zijn ook allemaal toeristisch aangelegd, dus het is een perfecte vakantiebestemming.

airplane flying cloudy sky
8 tips voor een rondreis door Montenegro
Dubrovnik Kroatie

Mooie steden, interessante cultuur en diversiteit in Oost-Europa

Praag in Tsjechië en Boedapest in Hongarije zijn populaire bestemmingen voor stedentrips. Praag is vooral bekend door de architectuur en de oude stad. Boedapest door de rivier de Donau en de thermale baden die in grote scala aanwezig zijn. De ‘parel van de Adriatische Zee’, Dubrovnik in Kroatië, staat bekend om de oude stad waar veel te beleven is, de stadsmuren en de uitzichten die op een schilderij lijken.

Oost-Europa heeft ook vele UNESCO werelderfgoederen, zo staat de gehele binnenstad van Krakau op de lijst van werelderfgoederen.  

De geheimen van Oost Europa

De cultuur en geschiedenis van Oost-Europa zijn redelijk complex door invloeden van de Sovjet Unie en veel gebeurtenissen in de Tweede Wereldoorlog. Voormalig concentratiekamp Auschwitz-Birkenau is een populaire bezienswaardigheid in Krakau en heeft veel invloed gehad op de cultuur van Oost-Europa. Door deze gebeurtenissen valt er in vrijwel elk land van Oost-Europa veel te ontdekken over de geschiedenis.

Oost-Europa zit ook vol met tradities. Veel landen hebben een rijke folkloretraditie met kleurrijke kleding, dansen, muziek en vele festivals. Deze tradities spelen in veel landen van Oost-Europa nog een grote rol bij feestdagen en speciale gebeurtenissen. Als je op vakantie bent in Oost-Europa, zal je waarschijnlijk wel een traditie beleven.

Diversiteit speelt een grote rol in Oost-Europa. Zo is er veel diversiteit in taal. Er zijn ontzettend veel verschillende talen en elk land heeft een eigen taal en meerdere dialecten. Ook culinair is er veel diversiteit. De keuken in Oost-Europa heeft invloeden van verschillende culturen en daardoor is het erg divers.

8 tips voor een rondreis door Montenegro

Boek een vakantie naar Oost-Europa met Fly.nl

Wil je nieuwe gebieden ervaren en de indrukwekkende geschiedenis van vakantiebestemmingen in Oost-Europa ontdekken? Boek dan een reis met Fly.nl. Wij zorgen voor een complete reis met vluchten, een hotel en eventueel een huurauto. Zo hoef je maar op één plek dingen te regelen en kun je vervolgens genieten van de vakantie. Wij zetten goedkope vluchten op een rij, zodat je altijd de meest voordelige optie hebt.

Er is meer dan Oost Europa...

Zuid Europese bestemmingen

Noord Europese bestemmingen

West Europese bestemmingen