Ongerepte natuur tot moderne architectuur

West Europa

Dat je niet per se een heel eind hoeft te vliegen voor een mooie vakantie, bewijzen de landen in West-Europa. Naast Nederland horen landen als België, Luxemburg, Frankrijk, Oostenrijk en Duitsland bij West-Europa.

Waar West-Europa bekend om staat, is de welvaart. West-Europa is op economische gebied een van de meest ontwikkelde en welvarende regio’s ter wereld. Dit merk je goed als je vakantiebestemmingen in West-Europa bezoekt. Er is veel mogelijk en weinig armoede. Daarnaast is er ook veel culturele diversiteit. Elk land heeft een eigen taal, eigen tradities en eigen specialiteiten in de keuken. Vlieg met Fly.nl naar een bestemming in West-Europa en ontdek de landen.

Vluchten en hotels Ierland
airplane flying cloudy sky
Heidelberg Duitsland

De verborgen parels van West-Europa

Je denkt niet meteen aan Duitsland als je op zoek bent naar een geschikte vakantiebestemming, toch heeft Duitsland veel mooie plekken te bieden. Ten eerste Berlijn, de hoofdstad van Duitsland. Het is een drukke stad vol geschiedenis, cultuur en mooie bezienswaardigheden. In het Noordwesten van Duitsland ligt Heidelberg. Heidelberg ligt aan rivier de Neckar en de oudste universiteit van Duitsland is daar gevestigd.

Ook de zuiderburen van Nederland hebben een aantal verborgen parels. Voor natuurliefhebbers zijn de Belgische Ardennen, hier vind je de leukste vakantieparken in de Ardennen, een goede bestemming. Bij de plaatsen Oostende, Knokke-Heist en Blankenberge kun je genieten van de kustlijn in België.

De mooiste plekken in West Europa

De geheimen van West Europa

Luxemburg heeft ondanks de kleine omvang veel te bieden en staat hoog op het lijstje van vakantiebestemmingen in West-Europa. Er is een historisch stadscentrum wat op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat, er zijn veel kastelen, een mooie natuur en vele wijngaarden. Voor wijnliefhebbers is Luxemburg de perfecte vakantiebestemming. Luxemburg wordt gezien als een van de veiligste landen ter wereld en het is een land met een multiculturele samenleving. De bevolking spreekt Luxemburgs, maar de meeste mensen spreken ook vloeiend Duits en Frans.

Liefhebbers van wintersport zijn vast wel eens in Oostenrijk geweest, maar ook in de zomer is Oostenrijk de moeite waard om te bezoeken. Wenen is de hoofdstad van Oostenrijk en zit vol interessante verhalen en plekken. Wat ook opvallend is, is het grote aantal tradities in Oostenrijk. Als je Oostenrijk bezoekt, zul je vast in aanraking komen met een traditie van het land. In Oostenrijk is een Alpenlandschap wat een mooie beleving is voor zowel ski- en snowboarders als wandelaars. Ten slotte nog de Oostenrijkse keuken. Gerechten als Wiener Schnitzel, Apfelstrudel en verschillende soorten kaas en worst komen uit Oostenrijk en zijn populaire gerechten bij vakantiegangers.

8 tips voor een rondreis door Montenegro

‘Een vlucht boeken naar een West Europese plaats begint bij Fly.nl’

Tijd voor een vakantie in het buitenland?

Vakantiebestemmingen in West-Europa boeken bij Fly.nl

Ben je benieuwd geworden naar de mooie plekken die West-Europa te bieden heeft? Boek een vlucht, hotel en eventueel een huurauto bij Fly.nl en geniet van jouw vakantie. Wij zoeken de meest voordelige opties en je regelt alles op één plek. Liever naar een ander deel van Europa? Wij bieden ook veel opties voor Noord-, Oost– en Zuid-Europa.

reizen in zuid engeland

Er is meer dan West Europa...