Dromen over de zon, & de zee

Zuid Europa

Een heerlijk mediterraan klimaat, interessante culturen, lekker eten en prachtige stranden. Hiervoor moet je naar Zuid-Europa! Vlieg met Fly.nl naar Italië, Spanje, Portugal of Griekenland en geniet van een welverdiende zonvakantie.

Zuid-Europa is een populair deel van Europa, vooral in de zomer. Alle vakantiebestemmingen in Zuid-Europa zijn toeristisch, maar daar heb je totaal geen last van als je een van deze bestemmingen bezoekt.

Het mediterraan klimaat in Zuid-Europa zorgt voor lange en hete zomers. Afhankelijk van de locatie kunnen de tempraturen stijgen tot over de 30 graden, vooral in juli en augustus. De zomers zijn ook altijd droog. In de zomer regent het vrijwel nooit in Zuid-Europa, daarom is het zuiden erg populair voor de zonliefhebbers. Het voor- en najaar zijn vaak mild. Met aangename, maar iets lagere tempraturen en af en toe een regenbui is deze periode voor sommige mensen de perfecte periode om op vakantie te gaan naar vakantiebestemmingen in Zuid-Europa.

Waarom je een stedentrip moet boeken naar Valencia
airplane flying cloudy sky

Het mooie van Zuid-Europa

In Zuid-Europa is veel te ontdekken als het gaat om eten, cultuur, strand en mooi weer. Griekenland, onder andere in onze blog over rondreis Griekenland lees je meer, zit vol met kunst en architectuur. 

Het Parthenon in Athene en de tempel van Apollo in Delphi zijn de moeite waard om te bezoeken. De allermooiste plek van Griekenland is het eiland Santorini. Er is hier een uitzicht over de Egeïsche Zee, de typische witte gebouwen met blauwe koepeldaken zijn hier in overvloed en de kleine dorpjes laten de geschiedenis en de pracht van het land zien.

Bij Italië denk je als eerste aan lekker eten. Voor verse pasta en pizza moet je in Italië zijn. Na het eten lekker ijs of een espresso? Dat komt wel goed als je in Italië bent. Niet alleen voor het eten moet je naar Italië, maar ook voor een rijke geschiedenis en een mooie natuur ben je hier op de juiste plek. De Amalfikust in de regio Campanië staat bekend om de mooie kust en steile kliffen, kleurrijke dorpen en de blauwe zee. Dit wordt gezien als een van de mooiste gebieden van Italië.

Het Parthenon in Athene
Het Parthenon in Athene
Eén van de meest populaire vakantiebestemmingen in Zuid-Europa is Spanje. Elk jaar boeken ontzettend veel mensen een vakantie naar Spanje. Het land heeft actieve steden, drukke stranden en festivals die de moeite waard zijn om te bezoeken. Gelegen aan de linkerkant van Spanje ligt Portugal. De Algarve-regio ligt aan de kust van Portugal en is ook erg populair bij toeristen. Als je dan toch in Portugal bent, bezoek dan ook zeker de steden Lissabon en Porto en proef het beroemde drankje port.

De mooiste plekken in Zuid-Europa

Met Fly.nl naar vakantiebestemmingen in Zuid-Europa

Ben je toe aan een vakantie waar je kunt genieten van mooi weer en leuke uitjes? Bij Fly.nl boek je een vlucht, hotel en eventueel een huurauto voor de door jou gekozen bestemming. Wij zoeken goedkope vluchten, zodat je altijd de meest voordelige optie hebt.

Ben je nog op zoek naar wat inspiratie voor een bestemming? Wij schrijven over leuke vakantiebestemmingen.

Dit is waarom je een stedentrip moet boeken naar Valencia

Er is meer dan Zuid Europa...

Noord Europese bestemmingen

Oost Europese bestemmingen

West Europese bestemmingen