Top bestemmingen

Madrid citytrip: Tips en interessante feitjes

Picture of Fly.nl
Fly.nl
Madrid citytrip

De hoofdstad stad van Spanje is Madrid en dit is de perfecte bestemming voor citytrip. In de stad wonen maar liefst 3 miljoen mensen en als je de omliggende regio meerekent dan is het maar liefst 6,5 miljoen mensen. Naast de hoofdstad is Madrid ook de grootste stad van Spanje. De stad is bekend om de prachtige architectuur, de grote voetbalclub en het bruisende nachtleven. Er zijn prachtige bezienswaardigheden die je kunt bezoeken tijdens je Madrid citytrip.

Welke bezienswaardigheden moet je bezoeken tijdens een citytrip naar Madrid?

Het koninklijk Paleis van Madrid

Dit paleis is de officiële residentie van de Spaanse koning, maar wordt nu ook vooral gebruikt voor staatsceremonies. Het paleis is geopend voor publiek en dus zeker de moeite waard om een bezoek aan te brengen.

Het Prado Museum

Voor de grootste kunstcollectie ter wereld moet je naar het Prado Museum in Madrid gaan. Je vindt hier prachtige kunst van onder andere bekende Spaanse kunstenaars.

Het Retiro Park

Dit park is het grootste park in Madrid en een populaire plek om te wandelen, fietsen of lekker te ontspannen.

Plaza Mayor

Dit is een centraal plein in Madrid met in de omgeving veel historische gebouwen. Het is een ontmoetingsplek voor de bevolking en er zijn vaak straatartiesten aanwezig.

Gran Via

Een levendige en drukke straat met winkels, restaurants, bars en theaters.

Het Reina Sofia Museum

Dit museum heeft een grote collectie moderne en hedendaagse kunst, waaronder werken van Pablo Picasso en Salvador Dali.

Santiago Bernabeu-stadion

Dit is het stadion van de beroemde voetbalclub Real Madrid. Een populaire bestemming voor voetbalfans en toeristen.

Dit zijn erg leuke bezienswaardigheden en locaties die je kunt bezoeken tijdens jouw Madrid citytrip. Madrid is een bijzondere stad met een rijke historie. Er zijn veel dingen die mensen nog niet weten over Madrid, maar wel erg interessant zijn.

citytrip naar Madrid

Interessante feitjes over Madrid

  • Madrid is de op twee na grootste stad van de Europese Unie.
  • Madrid is de hoogstgelegen hoofdstad van Europa. Madrid ligt op een hoogte van 667 meter boven zeeniveau.
  • Het koninklijke paleis van Madrid is het grootste koninklijke paleis ter wereld qua oppervlakte. Het paleis heeft een oppervlakte van meer dan 135.000 vierkante meter.
  • Het Museo del Prado in Madrid heeft meer dan 9000 schilderijen in zijn collectie, waarvan er slechts 1300 per moment tentoongesteld worden.
  • Het metro-systeem van Madrid is een van de grootste en drukste van Europa. Er zijn 12 lijnen en meer dan 300 stations.
  • Het nachtleven van Madrid is populair en er zijn veel bars die pas om middernacht opengaan en doorgaan tot in de vroege ochtend.
  • Madrid heeft een mediterraan klimaat. Het heeft hete zomers en koude winters.
  • Madrid is de thuisbasis van twee van de beroemdste voetbalclubs ter wereld. Real Madrid en Atlético Madrid zijn de twee clubs en dit zorgt nogal eens voor wat rivaliteit in de stad.

Opzoek naar een bijzondere citytrip? Lees ook onze blog; Bijzondere citytrips: de moeite waard om te bezoeken.

Vond je dit artikel interessant? Deel het dan!
Facebook
Twitter
Pocket
WhatsApp

Meer reisblogs

Stedentrip Krakau
Polen

Stedentrip Krakau

Een stedentrip Krakau betekent een reis door de tijd, waar je middeleeuwse straten verkent, monumentale kastelen ontdekt en de rijke cultuur van de stad absorbeert. Krakau,

Lees verder >