Top bestemmingen

Motorreis naar de Noordkaap

Fly.nl
Fly.nl
motorreis naar de noordkaap

Een motorreis naar de Noordkaap staat bij menig motorrijder op het to-do-lijstje. De Noordkaap is het noordelijkste punt van Europa en biedt een spectaculair uitzicht op de fjorden en de zee. Het is een epische reis die elke motorrijder minstens één keer in zijn leven zou moeten maken. Is een motorreis naar de Noordkaap niks voor jou en ga je liever op reis naar de Noordkaap met een camper? Dit is wat je moet weten.

Routes voor je motorreis naar de Noordkaap

Maar waar begin je? Er zijn verschillende routes naar de Noordkaap, maar de meest populaire zijn:

De E6-route

Dit is de meest directe route vanuit het zuiden van Noorwegen en gaat door het prachtige binnenland van Noorwegen. Deze route is ongeveer 2400 kilometer lang en gaat door steden als Trondheim en Tromsø.

De kustweg (Kystriksveien):

Dit is een van de mooiste routes van Noorwegen, die langs de kustlijn van Noorwegen gaat. Deze route is ongeveer 1600 kilometer lang en biedt een spectaculair uitzicht op de fjorden.

De Arctic-route (E8):

Deze route gaat van Tromsø naar de Noordkaap en biedt prachtige uitzichten op de oceaan en de fjorden. Deze route is ongeveer 700 kilometer lang en gaat door prachtige landschappen.

motorreis naar de noordkaap bergen

Bezienswaardigheden tijdens je motorreis naar de Noordkaap

Hieronder een aantal bezienswaardigheden en highlights die je onderweg kunt tegenkomen tijdens je motorreis naar de Noordkaap:

  1. De Kystriksveien (Kustweg) – Deze prachtige weg loopt langs de Noorse kust en biedt een adembenemend uitzicht op de fjorden en de kust. Een populaire route voor motorrijders, het is de moeite waard om wat tijd door te brengen met het verkennen ervan.
  2. De Lofoten-eilanden – De Lofoten-eilanden zijn een archipel in Noord-Noorwegen die bekend staan ​​om hun dramatische landschappen, vissersdorpjes en witte zandstranden. De eilanden zijn bereikbaar met de veerboot vanuit Bodø en zijn een bezoek waard tijdens je reis.
  3. De Noordkaap – Het hoogtepunt van de reis is natuurlijk de Noordkaap, het noordelijkste punt van continentaal Europa. Hier kun je genieten van het uitzicht op de Noordelijke IJszee en de middernachtzon.
  4. De fjorden – Noorwegen staat bekend om zijn spectaculaire fjorden. Fjorden snijden diep in het landschap en worden omgeven door torenhoge bergen. Geirangerfjord en Sognefjord zijn twee van de beroemdste en mooiste fjorden van het land.
  5. De Trollstigen – Deze kronkelige bergweg is een van de meest iconische wegen van Noorwegen. De weg bestaat uit elf haarspeldbochten en biedt prachtige uitzichten op de bergen en watervallen.
  6. De staafkerken – Noorwegen heeft een rijke geschiedenis van houten kerken, waarvan sommige nog overeind staan. De staafkerk van Urnes is de oudste en beroemdste staafkerk van Noorwegen en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO.
  7. De Hurtigruten – De Hurtigruten is een beroemd postschip dat langs de Noorse kust vaart en verschillende kleine steden aandoet. Een populaire manier om de Noorse kust te verkennen en meer te weten te komen over de geschiedenis en cultuur van het land.

Houd deze bezienswaardigheden in gedachten bij het plannen van je motorreis naar de Noordkaap om er zeker van te zijn dat je niets mist tijdens je Noorse avontuur.

motorreis naar de noordkaap navigatie

Tips voor je motorreis naar de Noordkaap

Hier zijn enkele tips voor een onvergetelijke motorreis naar de Noordkaap.

Plan je reis

Voordat je aan je motorreis naar de Noordkaap begint, is het belangrijk om je reis te plannen. Maak een routeplan en bepaal hoelang het duurt om de Noordkaap te bereiken. Houd rekening met het weer, de afstand en pauzes langs de route.

Check het weer

Het weer in Noorwegen kan onvoorspelbaar zijn, vooral in het noorden. Zorg ervoor dat je je voorbereidt op koud weer en regenkleding. Check ook regelmatig het weerbericht tijdens je reis, zodat je je route indien nodig kunt aanpassen.

Pak licht in

Bij het reizen met de motor is het belangrijk om zo licht mogelijk te bewegen. Neem alleen het hoognodige mee en laat overbodige spullen thuis. Zorg dat je alle belangrijke documenten zoals paspoort, rijbewijs en verzekeringskaart bij je hebt.

Oefen het rijden op gravel

Een deel van de route naar de Noordkaap is onverhard. Als je niet bekend bent met gravelwegen, oefen dan vooraf in een rustige omgeving. Zo voorkom je verrassingen tijdens het rijden en rijd je veiliger.

Zorg voor voldoende brandstof

De afstanden tussen tankstations in Noord-Noorwegen zijn vrij lang, zorg dus altijd dat je voldoende brandstof hebt voordat je vertrekt. Neem ook een reserve jerrycan mee voor het geval je die nodig hebt.

Boek accommodaties van tevoren

Tijdens je motorreis naar de Noordkaap is het, zeker in het hoogseizoen, aan te raden om vooraf je accommodatie te boeken. Het vinden van een last-minute plekje kan lastig zijn, aangezien er niet veel hotels of campings langs de route zijn.

Neem voldoende geld mee

Noorwegen is een duur land, dus neem voldoende contant geld mee voor op reis. Sommige winkels accepteren geen creditcards, dus neem voldoende contant geld mee.

Respecteer de natuur

De Noorse natuur is prachtig en het is belangrijk om deze tijdens het reizen te respecteren. Maak geen afval en vermijd offroad rijden. Houd je aan de regels en respecteer de natuurlijke omgeving.

Geniet van de ervaring

Tot slot, geniet van je ervaring! Een motorreis naar de Noordkaap is een unieke ervaring om nooit meer te vergeten. Stop onderweg op mooie plekken, ontmoet andere motorrijders en creëer herinneringen om voor altijd te koesteren.

Kortom, een motorreis naar de Noordkaap is een avontuurlijke en onvergetelijke ervaring. Gebruik deze routes, tips en bezienswaardigheden om je reis te plannen en veilig en voorbereid te vertrekken. Geniet van de prachtige natuur en beleving, en vergeet niet om voor altijd dierbare herinneringen te maken. Wil je meer weten over de Noordkaap, hier lees je meer over een rondreis op de Noordkaap.

Vond je dit artikel interessant? Deel het dan!
Facebook
Twitter
Pocket
WhatsApp
Recente reisblogs
CATEGORIEËN
Lees ook eens

Meer reisblogs

rondreis Albanië
Reisverhalen

Rondreis Albanië

Een rondreis Albanië? Waar prachtige natuur, geschiedenis en gastvrije mensen samenkomen om een unieke reiservaring te creëren. Welkom in Albanië, het juweel van Europa. Gelegen

Lees verder >
Vakantie naar Rome
Italië

Vakantie naar Rome

Stel je voor dat je een vakantie naar Rome hebt geboekt en lekker door de eeuwenoude straten van een stad wandelt, omringd door monumenten en

Lees verder >