Vliegen naar Aachen-Merzbrück Airport?

Ontdek de mooiste hotspots van Aken

 

Sta je op het punt om een vakantie naar Aken in Duitsland te plannen, dan vlieg je vanaf Nederland binnen 50 minuten naar deze prachtige stad. Vanuit het vliegveld Aachen centrum Aachen-Merzbrück Airport is het nog maar een klein stukje reizen naar het centrum van Aachen. Deze Duitse stad leent zich dan ook perfect voor een korte stedentrip.

Maar waar moet je rekening mee houden als je naar Aken wilt vliegen? En wat voor een bijzondere hotspots en activiteiten heeft deze Duitse stad te bieden? Om je goed voorbereid op reis te laten gaan, hebben we alvast wat praktische informatie voor je verzameld. Van ideale reistijd tot aan een eventuele vaccinatieplicht en bezienswaardigheden.

 

Heeft Aken in Duitsland een ideale reistijd?

Vakantie vieren in Aken betekent dat je via een korte vliegreis aankomt op Aachen-Merzbrück Airport. Als je wilt kunnen profiteren van een aangenaam klimaat, dan boek je jouw ticket het beste tussen juni en september. De middagtemperatuur varieert dan van 22-25 graden. De neerslag is in deze periode minimaal. De herfst in Aken kent temperaturen van gemiddeld 8-14 grade. De winters zijn met 1-4 graden relatief mild.

 

Bijzondere bezienswaardigheden in Aken Duitsland

 

De rijke geschiedenis van de stad Aken neemt ook de mooiste bezienswaardigheden met zich mee. Deze kun je bezoeken tijdens een leuke weekendtrip, maar ook voor een langer verblijf is het Duitse Aken geschikt. De stad zit vol met prachtige historie, architectonische hoogstandjes én gezellige cafés en restaurants.

 

  • Aken Stadsmuren: als je geland bent op Aachen-Merzbrück Airport, dan doemt de stadsmuur direct op zodra je de Aken nadert. De stadsmuur bestaat uit twee Vliegen naar Aachen muren. De Barbarossa muur vormt de binnenste muur en dateert uit de 11e eeuw. Je kunt de stadsmuren volgen tijdens een stadswandeling door Aken waarbij je ook veel historische bezienswaardigheden en gebouwen meepakt.

 

  • Warmwaterbronnen: Aken is tevens bekend om haar bronnen. Deze zijn gevuld met warm water en voorzien van zwavel. Veel mensen met gewrichtsklachten en andere pijnen vinden hier hun heil. Natuurlijk mag je de bronnen zelf ook betreden. Vergeet daarbij zeker niet om je onder te dompelen in de bekendste bron van Aken, de Rosenquelle.

 

  • Dom van Aken: midden in het centrum van Aken vind je de Dom. Je kunt er niet omheen, want het gebouw heeft een enorme historische waarde. Je kunt de Dom van Aken ook bezoeken voor een rondleiding. Je kunt dan bekende stukken bewonderen zoals de lendendoek van Christus, kronen en tronen. Ook vind je de gouden Pala d’ Oro in de Dom van deze Duitse stad. Dom van Aachen

 

  • Puppenbrunnen: in Nederland noemen we deze bezienswaardigheid in Aken ook wel poppenbrunnen. De fontein vind je in de Krämerstrasse en vertelt op een beeldende manier alles wat belangrijk is geweest voor de stad. De beelden en de fontein zijn gemaakt door Bonifatius Stirnberg en bevatten onder andere een haan, een ruiter en een bisschop.

 

Heb je een visum nodig als je naar Aken Duitsland wilt vliegen?

 

Aachen-MerzbrückNee, als je een vliegticket boekt voor Aachen-Merzbrück Airport voor een vakantie in Aken, dan heb je geen visum nodig. Natuurlijk moet je wel in het bezit zijn van een geldig identiteitsbewijs of paspoort. Controleer dit dus ruim voor je vertrek zodat je onderweg niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

 

Moet ik rekening houden met verplichte vaccinaties voor Aken?

 

Als je voor een korte of lange vakantie in Aken verblijft, dan hoef je geen rekening te houden met verplichte of aanbevolen vaccinaties. Het is wel verstandig om rekening te houden met insectenbescherming waaronder muggenbeten en tekenbeten. Zeker in de zomerperiode moet je in Aken Duitsland misschien maatregelen nemen tegen:

  • Insectenbeten
  • Tekenencefalitis

 

Natuurlijk kun je ook altijd jouw eigen huisarts of de GGD raadplegen voor een reisadvies. Dat is zeker een aanrader als je hinder ondervindt van onderliggende medische aandoeningen of klachten.