Top bestemmingen

Op zoek naar een georganiseerde stedentrip?

Picture of Fly.nl
Fly.nl
georganiseerde stedentrip

Hou jij er niet van om alles voor je reis van tevoren uit te zoeken? Laat jij liever iemand anders dingen regelen? Dan is een georganiseerde stedentrip misschien wel iets voor jou! Bij georganiseerde stedentrips worden vaak het vervoer, de accommodatie en soms zelfs de activiteiten gepland en geregeld. Maar waar moet je dan op letten? Hier zijn een aantal voor- en nadelen van een georganiseerde stedentrip.

Voordelen georganiseerde stedentrip

Gemak

Als je gaat voor een georganiseerde stedentrip, kies je tegelijkertijd voor erg veel gemak. Alles wordt van tevoren door de reisorganisatie geregeld en je hoeft je nergens druk om te maken. Je hoeft niet na te denken over hoe je de dag gaat invullen en je krijgt vaak een leuke planning. Op deze manier kun je het meeste uit je stedentrip halen en kom je bijna geen tijd tekort.

De keuze is reuze

Of je nou houdt van een dagje sightseeing of wandelen door de winkelstraten, er is voor elk wel wat wils. Veel reisorganisaties hebben een groot scala aan leuke vakantiebestemmingen waar je uit kunt kiezen. Als je weet wat je leuk vindt, is je vakantie in een mum van tijd geregeld.

Waar voor je geld

Als je kiest voor een georganiseerde stedentrip, krijg je vaak meer waarde voor je geld dan wanneer je alles zelf regelt. Dit komt doordat je een totaalpakket krijgt en je daardoor niet alle dingen apart hoeft te betalen. Reisorganisaties weten vaak ook wat de leukste activiteiten en bezienswaardigheden zijn.

Begeleiding

Vaak heb je bij georganiseerde stedentrips de mogelijkheid om een gids of begeleider bij je reis te boeken. Als je het leuk vindt om extra informatie te krijgen over de stad en de bezienswaardigheden is dit een handige en leuke optie. De gids neemt je mee door de stad en zo kun je alle plekken bekijken die de moeite waard zijn. Deze tours zijn vaak in groepsverband, wat je de mogelijkheid biedt om nieuwe mensen te leren kennen.

Georganiseerde stedentrip voordelen

Nadelen van een georganiseerde stedentrip

Weinig flexibiliteit

Bij een georganiseerde stedentrip is het meeste van tevoren al geregeld. Je hebt dus een planning waar je je aan moet houden. Hierdoor heb je weinig flexibiliteit tijdens je stedentrip. Bij sommige reisorganisaties zijn bepaalde activiteiten ook verplicht. Of je dit wel of niet wilt, is iets dat je voor jezelf moet afwegen als je een georganiseerde stedentrip boekt.

Geen persoonlijke touch

Omdat georganiseerde stedentrips vaak groepsactiviteiten bevatten, maak je dus vaak deel uit van een groep en ben je niet vaak op jezelf. Als je alleen reist, kan dit natuurlijk juist heel erg leuk zijn. Sommige mensen vinden het alleen minder leuk om deel uit te maken van een groep en houden meer van een persoonlijke reiservaring.

Een georganiseerde stedentrip
Praag

Tips voor bestemmingen

Er zijn veel Europese steden, zoals Madrid, die populair zijn voor georganiseerde stedentrips, hieronder staan een aantal van de meest populaire bestemmingen:

  1. Parijs, Frankrijk
  2. Londen, Verenigd Koninkrijk
  3. Rome, Italië
  4. Berlijn, Duitsland
  5. Barcelona, Spanje
  6. Amsterdam, Nederland
  7. Praag, Tsjechië
  8. Wenen, Oostenrijk
  9. Kopenhagen, Denemarken
  10. Brussel, België

Deze bestemmingen zijn slechts een paar voorbeelden en het aanbod kan per seizoen, beschikbaarheid en budget variëren. Veel touroperators en reisbureaus bieden ook speciale themareizen aan. Hierbij kun je denken aan kerstmarkten, culturele stedentrips en bijvoorbeeld fietstours dus er is voor elk wat wils.

Wil je meer informatie over stedentrips? Lees dan eens onze blogs over de beste tips voor een stedentrip naar Berlijn, tips voor een stedentrip naar Lissabon of kijk naar andere leuke vakantiebestemmingen.

Vond je dit artikel interessant? Deel het dan!
Facebook
Twitter
Pocket
WhatsApp

Meer reisblogs

Stedentrip Krakau
Polen

Stedentrip Krakau

Een stedentrip Krakau betekent een reis door de tijd, waar je middeleeuwse straten verkent, monumentale kastelen ontdekt en de rijke cultuur van de stad absorbeert. Krakau,

Lees verder >