Top bestemmingen

Reis naar Noordkaap met camper? Dit moet je weten

Picture of Fly.nl
Fly.nl
reis naar noordkaap met camper

De Noordkaap is een magische plek, gelegen in het noorden van Noorwegen. Het is een plaats die bekend staat om zijn ongerepte natuur, spectaculaire fjorden, en de middernachtzon in de zomer en het noorderlicht in de winter. Een reis naar Noordkaap met camper is dan ook een droom van veel reizigers. In deze blog gaan we dieper in op wat je moet weten om een succesvolle reis naar de Noordkaap met de camper te maken.

De beste route

De beste route naar de Noordkaap begint in Finland en gaat via Lapland naar Noorwegen en de Noordkaap. In Finland kun je beginnen in Rovaniemi, de officiële thuisbasis van de kerstman. Ga vanaf hier naar het noorden op de E75. Rij door Lapland en steek de Noorse grens over bij Karigasniemi. Volg dan de E69 naar de Noordkaap. Deze route staat bekend als de “Arctische Route” en is ongeveer 1800 kilometer lang. Ben je ook geïnteresseerd in een roadtrip door Noorwegen, dan vind je hier 8 tips voor jouw roadtrip door Noorwegen.

Bezienswaardigheden

Onderweg naar Noordkaap zijn talloze bezienswaardigheden te zien. De hoofdattractie is natuurlijk de Noordkaap zelf, waar je kunt genieten van het uitzicht op de oceaan en het iconische beeld van de aarde op een klif. Er zijn nog veel meer bezienswaardigheden zoals de Sami-cultuur, de Noorse fjorden, het noorderlicht en nog veel meer.

Een andere must-see attractie is de stad Tromsø, ook wel bekend als de ‘Poort naar de Noordpool’. Tromsø is een levendige stad met veel bars, restaurants en winkels. Er zijn ook enkele interessante bezienswaardigheden zoals de kathedraal van Tromsø en de Polaria Experience waar je meer te weten kunt komen over de poolgebieden.

reis naar noordkaap met camper noorderlicht

Noorderlicht

Een van de belangrijkste redenen om naar de Noordkaap te reizen is om het noorderlicht te zien. Aurora Borealis is een natuurlijk fenomeen dat rondom de wintermaanden te zien is. Een spectaculair schouwspel van licht geproduceerd door de botsing van de zonnewind met de atmosfeer van de aarde. Kleuren variëren van groen tot rood tot blauw.

De beste tijd om het noorderlicht te zien is van september tot maart. Het is echter belangrijk om te weten dat het weer en de weersomstandigheden van invloed zijn op het zien van het noorderlicht. Daarom adviseren wij je om op de weersvoorspelling te letten en daar rekening mee te houden.

Wat moet je meenemen?

Als je met je camper naar de Noordkaap reist, moet je een paar essentiële dingen meenemen. Allereerst kan de temperatuur in de winter tot onder het vriespunt dalen, dus neem warme kleding mee. Neem dus goede thermokleding, winterjassen, handschoenen en een muts mee.

 Het is ook belangrijk om goed schoeisel mee te nemen, zoals wandelschoenen of sneeuwschoenen. Vergeet ook niet een slaapzak en een warme deken mee te nemen, want het kan ’s nachts behoorlijk fris worden in de camper.

Ook zijn er niet overal supermarkten of winkels in de buurt, dus het is een goed idee om voldoende eten en drinken mee te nemen. Vergeet niet om water in te slaan, want in sommige gebieden is er water dat niet geschikt is om te drinken.

reis naar noordkaap met camper klif

Tips voor het rijden met de camper

Het besturen van een camper kan moeilijk zijn in Noord-Noorwegen, omdat de wegen smal en bochtig zijn. Hier zijn enkele tips voor een veilige en plezierige rit.

  • Houd rekening met de weersomstandigheden. In het noorden van Noorwegen kan mooi weer snel veranderen in sneeuw en ijs. Pas je rijgedrag hierop aan en houd voldoende afstand tot andere voertuigen.
  • Houd rekening met de toestand van de wegen. Sommige wegen in Noord-Noorwegen zijn onverhard en kunnen in slechte staat verkeren. Houd dus je snelheid laag en pas op voor kuilen in de weg.
  • Tank op tijd. Er zijn niet overal tankstations in de buurt, dus het is belangrijk om op tijd te tanken. Zorg dat je altijd voldoende brandstof hebt om naar de volgende locatie te gaan.
  • Gebruik camperplaatsen. Noord-Noorwegen heeft veel camperplaatsen waar je kunt overnachten. Deze zijn vaak goed voorzien van water, elektra en sanitair.

Een reis naar de Noordkaap met de camper is een unieke ervaring die je niet snel zult vergeten. Het is belangrijk om volledig voorbereid te zijn, rekening houdend met de weers- en wegomstandigheden. Neem warme kleding, comfortabele schoenen, voldoende eten en drinken mee en maak onderweg gebruik van de camperplekken. Vergeet niet te genieten van de prachtige natuur en spectaculaire landschappen die deze regio te bieden heeft! Meer tips over leuke vakantiebestemmingen? Neem een kijkje bij de mooiste plekken in het hoge noorden.

Vond je dit artikel interessant? Deel het dan!
Facebook
Twitter
Pocket
WhatsApp

Meer reisblogs

Stedentrip Krakau
Polen

Stedentrip Krakau

Een stedentrip Krakau betekent een reis door de tijd, waar je middeleeuwse straten verkent, monumentale kastelen ontdekt en de rijke cultuur van de stad absorbeert. Krakau,

Lees verder >