Top bestemmingen

Reizen naar Schotland met eigen auto: tips voor een mooie vakantie

Picture of Fly.nl
Fly.nl
Reizen naar Schotland met eigen auto

Als je graag met je eigen auto op vakantie gaat, dan is Schotland een goede optie. Het is een prachtig land en het is goed toegankelijk met je eigen auto. Wil je reizen naar Schotland met eigen auto, dan staan hieronder de mogelijkheden hoe je daar vanuit Nederland komt met je eigen auto.

Hoe reis je naar Schotland met de auto vanuit Nederland?

Met de ferry

Je kunt met je eigen auto op een ferry de oversteek maken van Nederland naar Schotland. Er zijn meerdere maatschappijen die dit aanbieden, waaronder DFDS Seaways en P&O Ferries. Deze ferry’s vertrekken vanuit Rotterdam of IJmuiden en komen dan aan in Newcastle of Hull.

Met de auto via Engeland

Je kunt er ook voor kiezen om eerst naar Engeland te reizen met de ferry en dan vervolgens met de auto naar Schotland te rijden. Zo zie je eerst ook nog veel van Engeland.

Dit zijn twee mogelijkheden om naar Schotland te reizen met je eigen auto. Houdt er rekening mee dat je een geldig rijbewijs mee hebt en een goede autoverzekering. Denk er ook om dat ze in Schotland, net als in Engeland, aan de linkerkant van de weg rijden. Dit kan als Nederlander wennen zijn.

Naar Schotland met eigen auto

Tips voor reizen naar Schotland met eigen auto

  1. Plan je route

Het is handig om vooraf je route te plannen, zo kun je plekken kiezen die je graag wilt zien en hierbij een handige route uitzetten.

  1. Voorbereiden op verschillende weersomstandigheden

Het weer in Schotland is altijd erg wisselvallig en daarom is het belangrijk om voorbereid te zijn op alle omstandigheden. Zorg ervoor dat je ruitenwissers goed werken en dat de conditie van de banden goed is.

  1. Neem de tijd

Schotland heeft veel kleine dorpjes en historische bezienswaardigheden die de moeite zijn om te bekijken. Neem daarom de tijd voor alles en zorg dat je programma niet te vol zit.

  1. Houdt rekening met de verkeersregels

De verkeersregels in Schotland verschillen wat van die in Nederland. Zorg ervoor dat je weet hoe het verkeer werkt en voorkom hiermee gevaarlijke situaties.

  1. Bezoek lokale pubs en restaurants

Schotland staat bekend om heerlijk eten en drinken. Zorg ervoor dat je tijdens je reis in Schotland een bezoek brengt aan pubs en restaurants om te genieten van lokale specialiteiten en in contact te komen met de vriendelijke Schotse bevolking.

  1. Neem een kaart mee

GPS-navigatie werkt tegenwoordig erg goed, maar in Schotland heb je soms gebieden waar het bereik weg is. Neem daarom een kaart mee, zodat je de weg altijd kunt vinden.

  1. Geniet van de Schotse muziek

Schotland heeft een rijke muziekgeschiedenis en daarom is het zeker aan te raden om dit te ervaren. Ga naar een pub of restaurant waar livemuziek is of breng een bezoek aan een traditioneel ceilidh-evenement.

Schotland met eigen auto

Welke routes kun je volgen in Schotland?

Je kunt je eigen route zelf in elkaar zetten, maar je kunt ook een populaire route uitkiezen. Hieronder drie routes die bekend zijn in Schotland.

  1. Nord Coast 500

Dit is een 500 mijl lange route in de Hooglanden van Schotland. Deze route neemt je mee langs dramatische kustlandschappen, bergpassen, kastelen en historische bezienswaardigheden.

  1. Isle of Skye

Dit is een eiland voor de westkust van Schotland en is gemakkelijk bereikbaar met de auto via een brug. Als je de route over het eiland neemt dan kun je genieten van prachtige uitzichten.

  1. West Highland Way

Deze route is een 96 mijl lange route van Milngavie bij Glasgow naar Fort William in de Hooglanden. Hier kun je onderweg stoppen bij verschillende bezienswaardigheden en pittoreske dorpjes.

Wil je meer van Schotland ontdekken? Lees ook onze blog; 10-daagse rondreis door Schotland.          

Vond je dit artikel interessant? Deel het dan!
Facebook
Twitter
Pocket
WhatsApp

Meer reisblogs

Stedentrip Krakau
Polen

Stedentrip Krakau

Een stedentrip Krakau betekent een reis door de tijd, waar je middeleeuwse straten verkent, monumentale kastelen ontdekt en de rijke cultuur van de stad absorbeert. Krakau,

Lees verder >