Top bestemmingen

Dit zijn de beste romantische stedentrips

Picture of Fly.nl
Fly.nl
Beste romantische stedentrips

Wil je graag een stedentrip doen met je partner? Er zijn veel steden die bekend staan om hun romantische sfeer en activiteiten. Hieronder een lijst van bestemmingen voor de beste romantische stedentrips.

Bestemmingen voor romantische stedentrips

Parijs

Parijs is de stad van de liefde en daarom de perfecte bestemming voor een romantische stedentrip met je partner. De stad is rijk aan bijzondere bezienswaardigheden en er zijn talloze restaurants en cafés met heerlijk eten en een romantische sfeer.

Venetië

Venetië staat bekend om de kanalen en bruggen waar je samen doorheen kunt varen. Dit leidt je door charmante straatjes en pleinen.

Praag

Aan Praag denk je niet meteen als je aan romantische steden denkt, maar Praag is rijk aan architectuur met kastelen, bruggen en kerken die zorgen voor een romantische sfeer.

Barcelona

Barcelona heeft een bruisende cultuur, prachtige stranden en een indrukwekkende architectuur. De perfecte plek voor een paar romantische dagen.

Rome

Rome staat bekend als de stad van de eeuwige liefde en is daarom ook perfect voor een romantische stedentrip. Bezoek het Colosseum en de Trevifontein en ga lekker eten in de gezellige restaurants.

Wenen

Een stad met bijzondere architectuur, mooie parken en romantische restaurants. In Wenen kun je genieten van een romantische stedentrip.

Brugge

Brugge is een charmante middeleeuwse stad met grachten, bijzondere bruggen en pleinen en heerlijk eten om samen van te genieten.

Florence

Florence heeft een bijzondere Renaissance-architectuur, mooie bezienswaardigheden en heerlijk eten.

Krakau

Krakau is ook een stad waaraan je niet gelijk denkt als je een romantische stedentrip wilt, maar toch is het een goede bestemming hiervoor. De stad heeft een rijke geschiedenis en prachtige oude gebouwen die een romantische sfeer uitstralen.

romantische stedentrips
Venetië

Tips voor romantische stedentrips

  • Kies de juiste bestemming

Kies als bestemming een romantische stad die jullie beide aanspreekt.

  • Kies het juiste hotel

Kies als hotel een romantisch hotel wat past bij de sfeer van de stad. Een boutique hotel staat bekend om de romantische sfeer.

  • Plan romantische activiteiten

Bedenk van tevoren al activiteiten die jullie samen willen en kunnen doen in de stad. Denk aan romantische activiteiten als een wandeling, een picknick in het park of een boottocht.

  • Maak tijd voor ontspanning

Activiteiten ondernemen is erg leuk, maar plan ook tijd in voor ontspanning samen. Doe dit op een manier die jullie fijn vinden.

  • Probeer lokale delicatessen

Om samen te genieten van eten en de cultuur te ontdekken, is het een aanrader om lokale delicatessen te proberen.

  • Plan een verrassing

Om de trip nog extra speciaal te maken, is het leuk om een verrassing in te plannen voor je partner. Geef je partner een klein cadeau of plan een romantische activiteit als verrassing.

  • Verken de stad samen

Ontdek samen de verborgen parels van de stad en ga op ontdekkingstocht samen

Dit zijn tips voor de beste romantische stedentrips. De allerbeste tip is om vooral dingen te doen die jullie samen aanspreken en ultiem te genieten van de tijd samen. Wil je meer inspiratie? Lees ook onze blog; Bijzondere citytrips: de moeite waard om te bezoeken.

Vond je dit artikel interessant? Deel het dan!
Facebook
Twitter
Pocket
WhatsApp

Meer reisblogs

Stedentrip Krakau
Polen

Stedentrip Krakau

Een stedentrip Krakau betekent een reis door de tijd, waar je middeleeuwse straten verkent, monumentale kastelen ontdekt en de rijke cultuur van de stad absorbeert. Krakau,

Lees verder >