Top bestemmingen

Rondreis Baltische staten maken: ontdek de schoonheid

Picture of Fly.nl
Fly.nl
rondreis baltische staten maken litouwen

Rondreis Baltische staten maken? Als u op zoek bent naar een unieke reiservaring in Europa, dan is een rondreis door de Baltische staten een goede keuze. Deze drie landen Estland, Letland en Litouwen hebben elk hun eigen charme en geschiedenis, maar hebben ook veel gemeen, zoals oude stadscentra, prachtige natuur en interessante cultuur. In deze blog zullen we kijken naar enkele hoogtepunten van een rondreis Baltische staten maken en wat je kunt verwachten tijdens je reis.

De Baltische staten

De Baltische staten, ook wel de Baltische landen genoemd, zijn drie kleine landen in het Noord-Europa die grenzen aan de Oostzee. Estland, Letland en Litouwen hebben elk hun eigen taal en cultuur, maar ze delen ook een geschiedenis als onderdeel van de Sovjet-Unie. Na de val van het communisme in de jaren negentig herstelden de Baltische staten zich en werden ze onafhankelijke landen. Sindsdien hebben ze zich ontwikkeld tot levendige en interessante reisbestemmingen.

rondreis baltische staten maken estland
Tallinn, Estland

Hoogtepunten van een rondreis door de Baltische staten

Als je een rondreis Baltische staten wil maken, zijn er tal van hoogtepunten om van te genieten. Om je een handje te helpen, hebben we hieronder een aantal voorbeelden van de meest populaire bestemmingen in de Baltische staten.

Tallinn, Estland

De hoofdstad van Estland, Tallinn, is een van de best bewaarde middeleeuwse steden van Europa. De oude binnenstad staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en staat vol met oude kerken, pleinen en straten. Terwijl je door de oude stad wandelt, kun je genieten van het uitzicht op de stadsmuren en torens, evenals het prachtige uitzicht op de zee vanaf Toompea Hill. Tallinn heeft ook een bruisend nachtleven en tal van restaurants en cafés.

Riga, Letland

Riga, de hoofdstad van Letland, biedt meer dan alleen een prachtige oude stad. Een van de hoogtepunten van de stad is de Art Nouveau-architectuur die in veel gebouwen in de binnenstad terug te zien is. Andere bezienswaardigheden zijn het kasteel van Riga, de Sint-Peterskerk en het Vrijheidsmonument. Riga heeft een levendige muziekscene en het hele jaar door tal van festivals en evenementen.

Klaipeda, Litouwen

Klaipeda, de op twee na grootste stad van Litouwen, is een belangrijke havenstad aan de Baltische kust. De oude stad is omzoomd met kleurrijke gebouwen en smalle steegjes, waardoor het een smaakvolle sfeer heeft. Klaipeda heeft ook tal van musea en galerijen, zoals het Klaipeda Castle Museum en het Litouwse Nationale Museum. Mis Curonian Spit niet als je in Klaipeda bent. Dit prachtige natuurgebied is een smal schiereiland dat zich uitstrekt langs de Oostzeekust, met duinen, bossen en meren. Je kunt hier prachtige wandelingen maken en genieten van het uitzicht op zee.

rondreis baltische staten maken letland
Letland

Nationale Parken

Een bezoek aan de Baltische staten biedt ook de kans om enkele van de prachtige nationale parken te verkennen. Elk land heeft zijn eigen nationale parken met unieke flora en fauna, prachtige landschappen en historische bezienswaardigheden. Enkele van de beste nationale parken zijn:

  • Lahemaa National Park, Estland: Dit park aan de noordkust van Estland heeft prachtige kustlijnen, bossen, meren en moerassen. Het park heeft ook veel historische bezienswaardigheden, waaronder oude boerderijen en kastelen.Gauja
  • National Park, Letland: Dit park is het grootste nationale park van Letland en ligt in het noorden van het land. Het park heeft een prachtig landschap van rivieren, bossen en kliffen. Bezoekers kunnen genieten van wandelen, fietsen en kajakken in het park, en er zijn ook veel historische bezienswaardigheden te zien, waaronder middeleeuwse kastelen en forten.
  • Aukstaitija National Park, Litouwen: Dit park, gelegen in het oosten van Litouwen, is het oudste nationale park van het land. Het park herbergt talloze meren, bossen en rivieren en is een populaire plek voor buitenactiviteiten zoals kajakken, wandelen en vissen.

Culinaire ervaringen

De Baltische staten bieden ook een unieke eetervaring die Scandinavische, Russische en Midden-Europese invloeden combineert. Enkele van de must-try gerechten zijn:

  • Zure haring: dit gerecht van ingemaakte haring is populair in alle drie de landen en wordt meestal geserveerd met aardappelen of roggebrood.
  • Karbonade: dit is een gerecht van gepaneerde en gebakken varkenskoteletten. Het wordt geserveerd met aardappelen en groenten.
  • Kibinai: dit zijn gevulde pasteitjes met vlees, groenten of kaas en zijn een specialiteit van Litouwen.
  • Borscht: deze soep van bieten, groenten en vlees is populair in heel Oost-Europa, inclusief de Baltische staten.

Genoeg tips dus voor een rondreis Baltische staten maken. Je kunt nu al een vlucht en hotel boeken zodat jij jouw reis goed hebt voorbereid.

 

Vond je dit artikel interessant? Deel het dan!
Facebook
Twitter
Pocket
WhatsApp

Meer reisblogs

Stedentrip Krakau
Polen

Stedentrip Krakau

Een stedentrip Krakau betekent een reis door de tijd, waar je middeleeuwse straten verkent, monumentale kastelen ontdekt en de rijke cultuur van de stad absorbeert. Krakau,

Lees verder >