Top bestemmingen

Rondreis Portugal: De mooiste plekken van het land

Picture of Fly.nl
Fly.nl
Rondreis door Portugal

Portugal is een prachtig land met een rijke geschiedenis en culturele tradities. Een rondreis door Portugal biedt de kans om de mooiste plekken van het land te zien, van de historische steden tot de adembenemende natuur. Hieronder een overzicht van de must-see locaties tijdens een rondreis door Portugal.

Welke plekken moet ik bezoeken tijdens rondreis Portugal?

1. Lissabon

Lissabon, de hoofdstad van Portugal, is een van de oudste steden van Europa en staat bekend om zijn prachtige architectuur, historische bezienswaardigheden en gezellige wijken. Bezoek bijvoorbeeld de Belem-toren, een van de meest iconische gebouwen van de stad, of neem een ritje in een van de traditionele tramlijnen.

2. Porto

Porto, gelegen aan de rivier de Douro, is de tweede grootste stad van Portugal en bekend om zijn wijn en architectuur. Bezoek hier de prachtige Sé-kathedraal of wandel langs de oever van de Douro en geniet van het uitzicht.

3. Algarve

De Algarve is een van de meest populaire toeristische bestemmingen van Portugal, met zijn prachtige stranden, helderblauwe zee en pittoreske dorpjes. Probeer hier bijvoorbeeld een dagje te surfen of ga op zoek naar de mooiste baaien. Een van dé trekpleisters in Zuid Europa.

4. Sintra

Sintra, gelegen op slechts een half uur van Lissabon, is een prachtige stad met een rijke geschiedenis en culturele tradities. Bezoek hier bijvoorbeeld het imposante paleis van Sintra of wandel door het historische centrum. Meer weten over Sintra?

5. Coimbra

Coimbra is een historische stad met een rijke academische traditie, bekend om de prestigieuze universiteit en de prachtige architectuur. Bezoek hier bijvoorbeeld de Sé Velha-kathedraal of de Biblioteca Joanina.

6. Douro Valley

De Douro Valley is een prachtige regio in het noorden van Portugal, bekend om zijn wijn en adembenemende landschappen. Ga hier bijvoorbeeld op een boottocht langs de rivier of proef de lokale wijn.

7. Madeira

Madeira is een prachtige eilandengroep in de Atlantische Oceaan, bekend om zijn subtropische klimaat, bloemenpracht en wandelmogelijkheden. Bezoek hier bijvoorbeeld de hoofdstad Funchal of ga op zoek naar de mooiste uitzichtpunten.

Rondreis Portugal, Madeira

Highlights Portugal

Een van de highlights van een rondreis door Portugal is zonder twijfel de gastronomie. Het land is bekend om zijn verse vis- en seafood gerechten, zoals bijvoorbeeld de beroemde “Bacalhau” of gedroogde kabeljauw. Ook de portwijn, die wordt geproduceerd in de Douro Valley, is een must-try tijdens een bezoek aan de regio. Nog meer highlights én weetjes over Portugal vind je hieronder.

Wil je wandelen of skiën in Portugal? Ga dan naar de Serra da Estrela, het hoogste punt van Portugal. De Serra da Estrela is een bergachtig gebied in Portugal, gelegen in de Centrale Dourovallei in het district Guarda. Het is de hoogste berg van Portugal en de hoogste berg van het Iberisch Schiereiland. De bergketen strekt zich uit over ongeveer 100 km en heeft meerdere toppen, waarvan de hoogste, de Torre, een hoogte heeft van 1.993 meter.

Weetjes over Portugal

  • Portugal is een van de oudste staten in Europa en werd opgericht in 1143.
  • Het was ooit een wereldmacht en de eerste Europese landen die zich vestigden in Azië, Afrika en Zuid-Amerika.
  • Portugal is ook bekend om zijn muziek, waaronder fado, een traditionele Portugees liedstijl die vaak wordt geassocieerd met het werkende klassenleven in Portugal.

 

Meer weten over Portugal? In onze blog; de mooiste onbekende plekjes van Europa lees je onder andere meer over Castelo de Bode.

Vond je dit artikel interessant? Deel het dan!
Facebook
Twitter
Pocket
WhatsApp

Meer reisblogs

Stedentrip Krakau
Polen

Stedentrip Krakau

Een stedentrip Krakau betekent een reis door de tijd, waar je middeleeuwse straten verkent, monumentale kastelen ontdekt en de rijke cultuur van de stad absorbeert. Krakau,

Lees verder >