Top bestemmingen

Rondreizen door Lapland: de leukste tips

Fly.nl
Fly.nl
Rondreizen door Lapland

Lapland is een uitgestrekt gebied dat zich uitstrekt over Noorwegen, Zweden, Finland en Rusland. Het is een regio die bekend staat om zijn natuurlijke schoonheid, met uitgestrekte bossen, kristalheldere meren en besneeuwde bergen. Rondreizen door Lapland is dan ook een onvergetelijke ervaring die je niet snel zult vergeten. In deze blog gaan we dieper in op de verschillende manieren hoe je kunt rondreizen door Lapland.

Waarom rondreizen door Lapland?

Lapland is een prachtige en uitgestrekte regio die zoveel te bieden heeft. Het is een gebied dat volledig uniek is, met een eigen cultuur, tradities en geschiedenis. Een rondreis door Lapland biedt je de mogelijkheid om de meest afgelegen en prachtige delen van dit gebied te ontdekken en te verkennen. Of je nu wilt wandelen door de uitgestrekte bossen, wilt genieten van het uitzicht op besneeuwde bergtoppen of wilt kennismaken met de lokale Sami-cultuur, Lapland heeft voor elk wat wils. Wil je met kinderen op reis? Lees dan onze tips voor Lapland bezoeken met kinderen: een onvergetelijke ervaring voor het hele gezin.

rondreizen door lapland vuur

Hoe rondreizen door Lapland?

Er zijn verschillende manieren waarop je Lapland kunt verkennen en ontdekken. Hieronder bespreken we enkele van de populairste opties.

Met de auto

Een van de beste manieren om Lapland te verkennen is met de auto. Dit geeft je de vrijheid om op je eigen tempo te reizen en te stoppen waar je wilt. Het wegennetwerk in Lapland is goed ontwikkeld en je kunt gemakkelijk van de ene stad naar de andere reizen. Houd er rekening mee dat de afstanden groot kunnen zijn en dat je soms lange tijd op de weg doorbrengt. Zorg er dus voor dat je voldoende tijd hebt om alles te zien en te ervaren wat Lapland te bieden heeft. Je kunt natuurlijk ook een vakantieauto huren.

Met de trein

Een andere populaire manier om Lapland te verkennen is per trein. De treinreis van Stockholm naar Kiruna in het noorden van Zweden is een van de meest populaire opties en biedt een prachtig uitzicht op de omgeving. Vanuit Kiruna kun je verder reizen met de bus of huurauto. De treinreis van Helsinki naar Rovaniemi, de hoofdstad van Fins Lapland, is ook een populaire optie en biedt een prachtig uitzicht op de Finse wildernis.

Met de huskyslee

Een van de meest unieke manieren om Lapland te verkennen is per huskyslee. Dit is een prachtige manier om door de besneeuwde bossen te reizen en te genieten van de natuurlijke schoonheid van het gebied. Je kunt ervoor kiezen om een meerdaagse huskysafari te maken en te overnachten in een traditionele Sami-tent, waar je kunt genieten van heerlijke lokale gerechten en je kunt verwarmen bij het kampvuur.

Met de sneeuwscooter

Een andere spannende manier om Lapland te verkennen is per sneeuwscooter. Dit is een geweldige manier om snel door de besneeuwde landschappen te reizen en meer afgelegen gebieden te bereiken die anders moeilijk toegankelijk zouden zijn. Je kunt ervoor kiezen om zelf een sneeuwscooter te besturen of om achterop te zitten bij een ervaren gids die je de mooiste plekjes van Lapland laat zien.

Met de fiets

Als je op zoek bent naar een meer actieve manier om Lapland te verkennen, dan kun je ervoor kiezen om de regio per fiets te verkennen. Lapland heeft tal van fietsroutes die je door prachtige landschappen en langs kristalheldere meren voeren. Het is ook mogelijk om fietsen te huren en zelf je eigen route uit te stippelen.

rondreizen door lapland rendier

Wat te zien en te doen tijdens je rondreis door Lapland?

Tijdens je rondreis door Lapland zijn er tal van dingen te zien en te doen. Hieronder bespreken we enkele van de hoogtepunten die je niet mag missen.

Bezoek Santa Claus Village

Santa Claus Village is een populaire attractie in Rovaniemi, de hoofdstad van Fins Lapland. Hier kun je niet alleen de Kerstman ontmoeten, maar ook genieten van tal van activiteiten zoals huskysledetochten, sneeuwscootersafari’s en een bezoek aan het Arctic Wildlife Park.

Ontmoet de Sami

De Sami zijn de oorspronkelijke inwoners van Lapland en hebben hun eigen unieke cultuur en tradities. Tijdens je rondreis door Lapland is het de moeite waard om een ​​bezoek te brengen aan een Sami-dorp en meer te leren over hun geschiedenis en levensstijl. Je kunt ook deelnemen aan een rendiersafari en ervaren hoe de Sami eeuwenlang hebben geleefd.

Bekijk het noorderlicht

Een van de meest populaire redenen om naar Lapland te reizen is om het noorderlicht te zien. Het noorderlicht is een spectaculair natuurlijk fenomeen dat plaatsvindt in de wintermaanden. De beste tijd om het noorderlicht te zien is tussen november en maart. Er zijn tal van manieren om het noorderlicht te ervaren, van een sneeuwscootersafari tot een aurora-borealis-tour. Lees voor meer info: Hoe het beste reizen naar het noorderlicht: tips & tricks.

Ga wandelen in het nationale park

Lapland heeft verschillende nationale parken die je kunt verkennen, waaronder het Oulanka National Park en het Pallas-Yllästunturi National Park. Hier kun je prachtige wandelingen maken door uitgestrekte bossen en langs kristalheldere meren. Het is ook een geweldige plek om wilde dieren zoals elanden en rendieren te spotten.

Kortom, een rondreis door Lapland is een unieke en onvergetelijke ervaring. Of je nu op zoek bent naar avontuur in de buitenlucht, wilt genieten van de natuurlijke schoonheid van het gebied of meer wilt leren over de lokale cultuur en tradities, Lapland heeft voor elk wat wils. Verken het gebied op jouw manier en ontdek de verborgen schatten die Lapland te bieden heeft. Een prachtige vakantiebestemming in Noord-Europa.

Vond je dit artikel interessant? Deel het dan!
Facebook
Twitter
Pocket
WhatsApp
Recente reisblogs
CATEGORIEËN
Lees ook eens

Meer reisblogs

rondreis Albanië
Reisverhalen

Rondreis Albanië

Een rondreis Albanië? Waar prachtige natuur, geschiedenis en gastvrije mensen samenkomen om een unieke reiservaring te creëren. Welkom in Albanië, het juweel van Europa. Gelegen

Lees verder >
Vakantie naar Rome
Italië

Vakantie naar Rome

Stel je voor dat je een vakantie naar Rome hebt geboekt en lekker door de eeuwenoude straten van een stad wandelt, omringd door monumenten en

Lees verder >