Top bestemmingen

Stedentrip april: tips voor een onvergetelijke reis

Picture of Fly.nl
Fly.nl
stedentrip april

Een stedentrip is het ultieme uitje voor als je er even tussenuit wilt. Iedere tijd van het jaar is bijna wel geschikt om op stedentrip te gaan. In april zijn er een paar geschikte locaties om heen te gaan. Hieronder een aantal tips voor een stedentrip in april.

Welke steden zijn leuk om te bezoeken met een stedentrip in april?

Amsterdam in Nederland

Onze hoofdstad is een prachtige stad om in april te bezoeken. De tulpen gaan bloeien en de stad wordt hierdoor kleurrijk. Het ultieme uitje in april is de Keukenhof-tuinen. Dit zijn tuinen vol met tulpen en andere bloemen.

Lissabon in Portugal

In Lissabon is het klimaat het hele jaar door aangenaam. April is wel een van de beste maanden om Lissabon te bezoeken. Dit komt door de aangename tempratuur en het is lekker rustig in de stad.

Sevilla in Spanje

Sevilla is een van de mooiste steden van Spanje en vooral in april een aanrader. De stad staat bekend om de Semana Santa-processie en de Feria de Abril. Dit is een festival met paarden, flamenco en feestelijke activiteiten.

Parijs in Frankrijk

Parijs is elke maand van het jaar een aanrader. Ook in april is Parijs een stad die de moeite waard is om te bezoeken. Het is nog niet erg druk en het weer is mild. De stad heeft mooie stadsparken en leuke boottochten die zeer geschikt zijn voor deze tijd.

Wenen in Oostenrijk

Wenen is een perfecte stad om in april te bezoeken. De stad staat bekend om de historische architectuur, opera’s en klassieke muziek. In april is er in Wenen vaak een lentefestival met concerten en evenementen door de hele stad.

Kyoto in Japan

Japan is niet het eerste land waar je aan denkt voor een stedentrip, maar Kyoto in Japan is zeker de moeite waard om in april te bezoeken. Dit vanwege het kersenbloesemseizoen dat daar dan in gang is. Dit is een prachtig gezicht en veel mensen komen hierop af.

Marrakech in Marokko

April is een goede tijd om Marrakech te bezoeken, omdat dit een tijd is dat het nog niet super warm is. Je kunt genieten in kleurrijke souks en de mooie architectuur en het heerlijke eten ontdekken.

Dit zijn een paar uitblinkers van bestemmingen voor een stedentrip in april. Bij een stedentrip zijn er een paar dingen die goed zijn om rekening mee te houden. Hieronder een aantal tips.

stedentrip april, Parijs
Parijs

Tips voor een fijne stedentrip

  • Doe van tevoren onderzoek

Als je vooraf uitzoekt welke bezienswaardigheden je wilt bekijken en welke activiteiten je wilt doen, dan kun je een soort planning maken en heb je een doel.

  • Ga van de standaard paden af

Het is leuk om de beroemde bezienswaardigheden te bekijken, maar het is een aanrader om ook eens minder bekende gebieden te verkennen. Zo leer je de stad nog beter kennen.

  • Maak contact met lokale bevolking

Als je contact maakt met de lokale bevolking, krijg je waarschijnlijk goede tips voor leuke plekjes en de bevolking kan het ook altijd erg waarderen.

  • Neem de tijd

Zorg ervoor dat je niet alles in één dag hoeft te doen. Neem de tijd om de stad te verkennen en te leren kennen.

Meer stedentrips ontdekken? Lees ook onze blogs; De 5 beste trips voor een stedentrip met de trein en Op zoek naar een georganiseerde stedentrip?

Vond je dit artikel interessant? Deel het dan!
Facebook
Twitter
Pocket
WhatsApp

Meer reisblogs

Stedentrip Krakau
Polen

Stedentrip Krakau

Een stedentrip Krakau betekent een reis door de tijd, waar je middeleeuwse straten verkent, monumentale kastelen ontdekt en de rijke cultuur van de stad absorbeert. Krakau,

Lees verder >