Top bestemmingen

Stedentrip met de auto? Tips en bestemmingen

Fly.nl
Fly.nl
Stedentrip auto

Een stedentrip met de auto is ideaal voor mensen die liever niet met het vliegtuig gaan of liever zelf in de auto gaan. Het voordeel van een stedentrip met de auto is dat je altijd een eigen vervoersmiddel hebt en niet afhankelijk bent van het openbaar vervoer of taxi’s. Welke bestemmingen zijn populair als je met eigen auto gaat? Hieronder een lijstje van zeven populaire steden waar je met eigen auto heen kunt.

Welke bestemmingen zijn geschikt voor een stedentrip met de auto?

Parijs, Frankrijk

Parijs is een populaire bestemming voor een stedentrip met de auto. Bezoek de beroemde bezienswaardigheden als de Eiffeltoren, de Notre Dame, het Louvre en de Champs-Élysées.

Barcelona, Spanje

Het is iets langer rijden, maar dan ben je wel in Barcelona. Barcelona is een bruisende stad met bekende bezienswaardigheden als de Sagrada Familia, Park Güell en de Ramblas.

Berlijn, Duitsland

Berlijn is een stad met een rijke geschiedenis en daardoor zeker de moeite waard om te bezoeken. Het is niet heel ver weg en mede daardoor super geschikt om te bezoeken met de auto.

Londen, Verenigd Koninkrijk

Als je naar London wilt met eigen auto moet je met de boot, maar zeker de moeite waard. De stad heeft mooie bezienswaardigheden als de Big Ben, de Tower Bridge, Buckingham Palace en de London Eye.

Praag, Tsjechië

Een bijzondere stad met een rijke geschiedenis en cultuur. Ook is er overal mooie architectuur te vinden. Bezoek de Praagse Burcht, de Karelsbrug en het Oude Stadsplein voor de ultieme ervaring.

Rome, Italië

Rome is een stad vol geschiedenis en een rijke, bijzondere cultuur. Zeer geschikt om met eigen auto te bezoeken. De bezienswaardigheden het Colosseum, het Pantheon en de Vaticaanse Musea zijn de moeite waard om te bezoeken.

Wenen, Oostenrijk

Aan Wenen denk je niet direct als je aan een stedentrip denkt, maar het is zeker de moeite waard en goed te bereiken met de auto. De stad heeft een rijke geschiedenis en bijzondere bezienswaardigheden

Dit zijn bestemmingen die bereikbaar en te doen zijn in de auto. Wel is dit voor iedereen anders en moet je zelf overwegen of je het te doen vindt. Er zijn uiteraard nog veel meer leuke bestemmingen waar je met de auto heen kunt. Hieronder nog een aantal tips die wellicht handig zijn voor een stedentrip met de auto.

 

Stedentrip met de auto
Praag

Tips voor een stedentrip met de auto

Als je de bovenstaande tips in het achterhoofd houdt, dan kun je naar vrijwel elke populaire bestemming. Een paar bestemmingen zijn ook extra populair bij mensen die alleen reizen. Hieronder een aantal bestemmingen als tips voor alleenstaande reizen.

  • Plan je route

Bekijk voordat je vertrekt de route en bepaal welke route jij gaat nemen. Kijk ook naar alternatieve routes.

  • Neem pauzes

Plan in je route ook een aantal pauzes. In deze pauzes kun je rusten en even wat eten. Hiermee voorkom je vermoeidheid.

  • Kies je hotel bewust

Zoek een hotel met een goed parkeerplek en wat dicht bij het centrum is. Zo hoef je niet naar alle dingen met de auto of het openbaar vervoer.

  • Parkeer op een veilige plaats

Als je met de auto naar een activiteit of bezienswaardigheid gaat, parkeer dan op een veilige plek. Ook wordt er aangeraden om geen waardevolle spullen achter te laten in de auto.

  • Maak gebruik van het openbaar vervoer

Als je in een grote stad bent, is het vaak handiger om gebruik te maken van het openbaar vervoer dan dat je met de auto de stad ingaat. Je hoeft niet te parkeren met het openbaar vervoer en in de stad mag je vaak ook niet overal komen met de auto.

  • Houd rekening met tolwegen

In sommige landen moet je tol betalen op snelwegen. Zorg ervoor dat je contant geld of een creditcard bij je hebt voor de tol.

  • Denk goed om de milieuzones

Tegenwoordig zijn er in steden milieuzones waar alleen auto’s met bepaalde milieustickers mogen rijden. Zorg ervoor dat je deze stickers hebt of erop voorbereid bent.

Wil je meer inspiratie voor stedentrips? Lees ook onze blog; De leukste 8 steden voor een last minute stedentrip.

Vond je dit artikel interessant? Deel het dan!
Facebook
Twitter
Pocket
WhatsApp

Meer reisblogs

Vakantie naar Rome
Italië

Vakantie naar Rome

Stel je voor dat je een vakantie naar Rome hebt geboekt en lekker door de eeuwenoude straten van een stad wandelt, omringd door monumenten en

Lees verder >
Vakantie Ligurië
Italië

Vakantie Ligurië

Vakantie Ligurië? Lees verder om kom erachter of deze leuke vakantiebestemming echt iets voor jou is. Ligurië gelegen aan de prachtige kust van Noordwest-Italië, is

Lees verder >