Top bestemmingen

Stedentrip Tallinn: bezienswaardigheden en tips

Fly.nl
Fly.nl
Stedentrip Tallinn

Stedentrip Tallinn, deze mooie stad, wat de hoofdstad is van Estland, ligt aan de noordkust van de Oostzee. Het is een prachtige middeleeuwse stad met een rijke geschiedenis en cultuur. Tallinn staat bekend om zijn goed bewaard gebleven middeleeuwse oude binnenstad, een UNESCO-werelderfgoed en wordt beschouwd als een van de best bewaarde middeleeuwse steden van Europa. 

De stad heeft ook een levendige en moderne kant met trendy restaurants, winkels en uitgaansgelegenheden. Tallinn organiseert het hele jaar door vele festivals en evenementen, waaronder de Tallinn Music Week, het Black Nights Film Festival en de kerstmarkt van Tallinn. Tallinn is ook Europa’s toonaangevende technische hub, met een levendige startup-scene en een van de hoogste internetpenetratiegraden ter wereld. Het is de thuisbasis van de populaire internettelefoniedienst Skype en speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van Europa’s digitale diensten en technologie. Over het algemeen is Tallinn een stad met vele bezienswaardigheden, zowel cultureel als technisch. Hieronder een aantal bekende bezienswaardigheden die je moet bezoeken tijdens een stedentrip Tallinn.

Stedentrip Tallinn
Oostzee

Bezienswaardigheden in Tallinn

Oude stad (Vanalinn)

De oude stad is het historische centrum van Tallinn en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het heeft prachtige middeleeuwse gebouwen, smalle straatjes en oude stadsmuren. Hier vind je ook bezienswaardigheden als de Alexander Nevski-kathedraal, de Sint-Olafkerk en het Toompea-kasteel. 

Kadriorg Park

Kadriorg Park, een prachtig park in het oosten van Tallinn, heeft vele bezienswaardigheden zoals Kadriorg Palace, KUMU Museum en Japanse Tuin.

Kiek in de Kök

Kiek in de Kök is een middeleeuwse toren die deel uitmaakte van de stadsmuren en een prachtig uitzicht over de stad biedt. Er is ook een museum dat de geschiedenis van Tallinn vertelt.

Teliskivi Creative City

Teliskivi Creative City is een trendy wijk van Tallinn met een levendige culturele scene en veel cafés, restaurants en winkels.

Watervliegtuighaven Renne Saddam

De watervliegtuighaven Renne Saddam is een museum in een voormalige watervliegtuighaven met veel interactieve tentoonstellingen over de geschiedenis van de Estse zeevaart.

Televisietoren van Tallinn

De televisietoren van Tallinn is een van de hoogste gebouwen in Tallinn en biedt een prachtig uitzicht over de stad. Er is ook een museum over de geschiedenis van de Estse televisie.

Stedentrip naar Tallinn

Feitjes over Tallinn

  • Tallinn is de hoofdstad van Estland en heeft ongeveer 440.000 inwoners. 
  • De stad ligt aan de noordkust van de Oostzee en is een belangrijke havenstad.
  • Tallinn werd gesticht in de 13e eeuw en was in de Middeleeuwen een belangrijk handelscentrum.
  • De oude binnenstad van Tallinn staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en wordt beschouwd als een van de best bewaarde middeleeuwse steden van Europa.
  • Tallinn is Europa’s toonaangevende technische hub met een levendige startup-scene en een hoge internetpenetratie.
  • De stad heeft veel parken en groene ruimten, waaronder Kadriorg Park, een prachtig park in het oosten van de stad.
  • Tallinn heeft een bruisend cultureel leven met het hele jaar door vele festivals en evenementen, zoals de Tallinn Music Week, het Black Nights Film Festival en de kerstmarkt van Tallinn.
  • De naam “Tallinn” komt van het Estse woord “taani linnus”, wat “stad van Denemarken” betekent. Het wijst op de Deense invloed in de middeleeuwse stad.
  • Toompea kasteel torent hoog boven de oude stad uit en is het Estse parlementsgebouw en een van de symbolen van de Estse onafhankelijkheid.
  • Tallinn heeft een uitstekend openbaar vervoersysteem met bussen, trams en trolleybussen die door de stad rijden.

 

Boek snel een stedentrip naar Tallinn, want het is er eentje voor op jouw bucketlist. Wil je meer inspiratie? Lees ook onze blog; Ontdek de mooiste rondreizen door Europa.

Vond je dit artikel interessant? Deel het dan!
Facebook
Twitter
Pocket
WhatsApp

Meer reisblogs