Ticket boeken naar Los Angeles?

Bijzondere tips, bezienswaardigheden en reisinfo

 

Los Angeles is een droombestemming voor velen. Niet zo verwonderlijk, want als je een vliegticket boekt naar L.A staat je een boeiend verblijf te wachten. Los Angeles ligt in de staat Californië aan de westkust van de VS. Deze stad heeft een grote haven en is tevens de bakermat van veel Hollywoodsterren. Los Angeles heeft naast Los Angeles vliegtickets een populaire filmindustrie ook veel te bieden op het gebied van bijzondere bezienswaardigheden.

 

Ook diverse musea, theaters én etnische wijken vind je in overvloed. Deze Amerikaanse stad is in alle opzichten bijzonder en staat garant voor een vakantie met veel hoogtepunten. In dit artikel vertellen we je de beste hotspots en must-sees van Los Angeles. Ook voorzien we je van een aantal handige reistips en zaken waar je rekening mee moet houden als je een vliegticket boekt naar L.A.

 

Wat is de beste tijd om naar Los Angeles te reizen?

Vliegen naar Los Angeles De meest ideale reistijd voor Los Angeles in de Verenigde Staten is afhankelijk van wat je allemaal wilt doen. Ga je voor een strandvakantie, dan reis je het beste af van juni tot en met augustus. Je hoeft dan niet of nauwelijks rekening te houden met neerslag. Het najaar, bij voorkeur de maanden september en oktober, is het meest geschikt voor activiteiten. De temperatuur ligt dan rond de 25-27 graden. Het laagseizoen loopt van oktober tot en met april. De temperaturen zijn dan nog steeds aangenaam, maar de prijzen wat lager. Dat geldt ook voor het boeken van vliegtickets naar L.A.

 

De leukste activiteiten in Los Angeles

Als vanzelfsprekend is er heel veel te doen in deze levendige stad. De mogelijkheden voor het plannen van leuke activiteiten en bezienswaardigheden zijn bijna eindeloos. Om de keuze wat makkelijker te maken, hebben we de meest bijzondere must-sees voor je op een rij gezet. Zo hoef jij alleen nog maar van je verblijf te genieten.

 

  • Warner Bros Studio Tour: een niet te missen bezienswaardigheid tijdens jouw vakantie of verblijf in Los Angeles zijn de Warner Bros Studios. Je maakt niet Los Angeles Universal Studios alleen kennis met diverse en bekende filmsets, maar ook met diverse collecties en tentoonstellingen. Loop rond in originele decors uit beroemde series en films of neem deel aan diverse interactieve activiteiten.

 

  • OUE Skyspace: de OUE Skyspace bevindt zich op maar liefst 300 meter hoogte. Je wordt dus getrakteerd op een adembenemend uitzicht over L.A. Deze toren bevat tevens een skyslide waarmee je langs de toren omlaag kunt roetsjen. OUE Skyspace is tevens het hoogste uitkijkpunt van Californië.

 

  • Battleship Iowa: een immens slagschip uit de oorlog dat nu dienst doet als bijzonder museum. Zodra je aan boord stapt, navigeer je zelf door het schip. Dit schip wordt ook wel de Big Stick genoemd en heeft een rijke geschiedenis. Verkens kamers, bekijk AR video’s en laat de kinderen meedoen aan een vermakelijke speurtocht.

 

  • Hollywood Hollywood Celebrity Tour: als je een ticket boekt naar Los Angeles, mag een Hollywood tour natuurlijk niet ontbreken aan je reis. Tijdens deze tour reis je langs huizen van bekende sterren. Een camera meenemen is dus een aanrader. Je zoeft door bekende wijken en straten zoals Rodeo Drive, Beverly Hills én Bel Air.

 

 

Heb je een visum nodig voor een reis naar Los Angeles?

Vlieg je naar Los Angeles? Dan moet je zorgdragen voor een ESTA. Dit is een visum met een geldigheidsduur van 24 maanden. Je mag met een ESTA 90 dagen achtereen in Los Angeles verblijven. Na deze periode moet je doorreizen naar een andere bestemming of retour vliegen naar het land van herkomst. Voor het aanvragen van een ESTA heb je geldige reisdocumenten en een retour of doorreisticket kunnen overleggen. Een dergelijk visum vraag je bij voorkeur minimaal 3 dagen voor vertrek aan. 

 

Heeft Los Angeles een vaccinatieplicht?

Als je een vliegticket boekt naar de USA of Los Angeles, heb je niet te maken met een vaccinatieplicht. Ook worden er geen significante aanbevelingen gedaan, maar een enting tegen Rabiës kan verstandig zijn. Ook moet je op sommige plaatsen rekening houden met muggenbescherming om vervelende ziektes te voorkomen.

  • Rabiës (hondsdolheid)
  • Muggen

 

Neem bij twijfel altijd contact op met jouw eigen huisarts. Zo weet je namelijk zeker dat je goed voorbereid op reis gaat en je geen onnodige gezondheidsrisico’s loopt. Je kunt daarnaast ook terecht bij de plaatselijke GGD.