Top bestemmingen

Tips voor budget vakantie Europa

Picture of Fly.nl
Fly.nl
Tips budget vakantie Europa

Wil je graag op vakantie, maar niet te veel geld uitgeven? Er zijn in Europa genoeg bestemmingen die bekend staan om dat het weinig geld kost. Hieronder tips voor een budget vakantie Europa.

Tips bij het kiezen van een budget vakantie

 • Kies goedkope bestemmingen

Europa heeft veel mooie bestemmingen, maar sommige bestemmingen zijn duurder dan andere. Overweeg om minder populaire bestemmingen te kiezen met lagere kosten voor levensonderhoud en accommodatie. Voorbeelden: Polen, Hongarije, Roemenië, Bulgarije. 

 • Reizen buiten het seizoen

De zomer is meestal de drukste en duurste tijd in Europa. Overweeg om buiten het seizoen te reizen wanneer de prijzen voor accommodaties, vluchten en attracties vaak goedkoper zijn.

 • Openbaar vervoer gebruiken

Het Europese openbaar vervoer is over het algemeen van goede kwaliteit en relatief goedkoop. Overweeg om het openbaar vervoer te gebruiken in plaats van een auto te huren. Dit bespaart niet alleen geld, het is ook nog eens goed voor het milieu.

 • Verblijf in een hostel of Airbnb

Hostels en Airbnbs zijn vaak goedkoper dan hotels en bieden de kans om nieuwe mensen te ontmoeten. Hostels zijn vooral handig als je alleen reist en op zoek bent naar sociale activiteiten.

 • Plan vooruit

Plan de reizen en activiteiten van tevoren om te voorkomen dat je te veel uitgeeft aan de vakantie. Lees van tevoren over tickets met korting en speciale aanbiedingen en bespaar geld door attracties en activiteiten online te boeken.

 • Eet als een local

Eet in lokale restaurants en cafés waar de lokale bevolking eet. Goedkoper dan toeristenrestaurants en je proeft de lokale keuken.

 • Profiteer van gratis activiteiten

Er zijn veel attracties en activiteiten in Europa waar u gratis van kunt genieten. Maak een wandeling in het park, bezoek een gratis museum of woon een festival bij. Bespaar geld door deze activiteiten te gebruiken.

Tips voor budgetvakantie Europa
Sarajevo

Goedkope bestemmingen in Europa

Hieronder een aantal bestemmingen als tips voor budget vakantie Europa.

Boedapest

Boedapest is een prachtige stad met veel architectuur, cultuur en geschiedenis. Ook zijn er veel betaalbare accommodaties, restaurants en activiteiten.

Krakau 

Krakau is een prachtige middeleeuwse stad met een rijk cultureel erfgoed. Het biedt ook een bruisend nachtleven en betaalbare accommodatie en restaurants.

Riga

Riga is de hoofdstad van Letland en staat bekend om zijn prachtige architectuur, middeleeuwse oude stad en bruisend nachtleven. Je kunt ook geld besparen op accommodatie en maaltijden.

Sofia

Sofia is een fascinerende stad met veel geschiedenis, cultuur en een bruisend nachtleven. Er zijn ook tal van betaalbare accommodaties en eetgelegenheden.

Boekarest

Boekarest is een stad rijk aan cultuur, geschiedenis en architectuur. Het heeft ook een bruisend nachtleven en veel betaalbare accommodaties en eetgelegenheden.

Vilnius

Vilnius is de hoofdstad van Litouwen en staat bekend om zijn prachtige oude stad, architectuur en geschiedenis. De accommodaties zijn goedkoop en het eten is ook aan de goedkope kant.  

Sarajevo 

Sarajevo is een stad rijk aan geschiedenis, cultuur en architectuur. Er zijn ook tal van betaalbare accommodaties en eetgelegenheden.

Porto

Porto is een prachtige stad met een rijke cultuur, geschiedenis en architectuur. Het heeft ook betaalbare accommodatie en restaurants, evenals redelijk geprijsde lokale wijn.

De bovenstaande bestemmingen zijn steden die redelijk goedkoop zijn. Nu zijn er in de wereld ook een aantal echt goedkope landen. Hieronder tips voor goedkope landen.

Goedkope landen voor een budget vakantie in Europa

Tips voor budget vakantie Europa
Polen
 1. Bulgarije
 2. Roemenië
 3. Polen
 4. Hongarije
 5. Tsjechië
 6. Slowakije
 7. Portugal (buiten de grote steden)
 8. Griekenland (buiten de toeristische hotspots)
 9. Oekraïne
 10. Moldavië

 

Deze landen bieden vaak een goedkope accommodatie, voedsel, transport en andere levensonderhoudskosten, maar de prijzen kunnen variëren afhankelijk van de locatie. Het is altijd goed om onderzoek te doen naar de specifieke gebieden en steden waar je naartoe wilt reizen om een beter idee te krijgen van de kosten.

Wil je meer inspiratie? Lees ook onze blog; Dit zijn de mooiste vakantielanden in Europa.

Vond je dit artikel interessant? Deel het dan!
Facebook
Twitter
Pocket
WhatsApp

Meer reisblogs

Stedentrip Krakau
Polen

Stedentrip Krakau

Een stedentrip Krakau betekent een reis door de tijd, waar je middeleeuwse straten verkent, monumentale kastelen ontdekt en de rijke cultuur van de stad absorbeert. Krakau,

Lees verder >