Top bestemmingen

Tips voor reis Noord-Macedonië

Picture of Fly.nl
Fly.nl
Tips voor reis Noord-Macedonië

Tips voor een reis Noord-Macedonië vind je hier. Wat is het allereerst voor land? Noord-Macedonië ligt in Zuidoost-Europa en ligt op het Balkanschiereiland. Het land is maar liefst 25.700 vierkante kilometer groot en grenst aan Kosovo, Servië, Bulgarije, Griekenland en Albanië. De geschiedenis van het land heeft een rijke inhoud met invloeden vanuit de Romeinen, Byzantijnen en Ottomanen. Skopje is de hoofdstad van Noord-Macedonië. 

Noord-Macedonië staat bekend om de prachtige landschappen als de meren van Ohrid en Prespa, het Nationaal Park Mavrovo en de bergen van het Šar-gebergte. Ook staat het land bekend om de traditionele muziek en dansen en de keuken van Macedonië. Hieronder tips voor reis Noord-Macedonië.

Wat moet je doen tijdens een reis in Noord-Macedonië?

 • Verken de stad Skopje

Skopje is een cultureel en historisch centrum met een rijke geschiedenis. Bezoek het oude marktgebied, de stenen brug, het fort van Skopje en vele musea en kunstgalerijen. 

 • Geniet van het meer van Ohrid en het meer van Prespa

Deze meren behoren tot de mooiste natuurlijke bezienswaardigheden in de regio. Maak een boottocht, zwem of wandel langs het strand.

 • Bezoek Mavrovo National Park

Dit park heeft ongerepte bergen, meren, rivieren en watervallen. Het is een geweldige plek om te wandelen, bergbeklimmen en wilde dieren te spotten. 

 • Proef de Macedonische keuken

De Macedonische keuken is heerlijk en veelzijdig. Probeer lokale gerechten zoals kebab, ajvar, pindjuri en taratoro.

 • Beleef de traditionele cultuur

Macedonië heeft een rijke traditionele cultuur met folklore, muziek en dans. Bezoek lokale festivals en evenementen om deze cultuur te ervaren. 

 • Bezoek historische bezienswaardigheden

Macedonië heeft veel historische bezienswaardigheden, zoals oude ruïnes, kloosters en kerken. Bezoek plaatsen zoals de oude stad Heraclea Lyncestis, het klooster van Saint Naum en St. Jovan Bigorski-klooster.

 • Winkelen op lokale markten

Er zijn veel lokale markten in het hele land waar u handgemaakte ambachten, souvenirs en lokaal geproduceerd voedsel kunt kopen.

Tips reis Noord-Macedonië

Bezienswaardigheden als tips op reis in Noord-Macedonië

 • Meer van Ohrid

Het is een van de grootste meren van Europa en heeft een rijke geschiedenis en cultuur. Het is ook een UNESCO-werelderfgoed. Het biedt prachtige uitzichten, kloosters, oude kerken en een charmant stadje aan het meer. 

 • Skopje Old Market

Dit is een historische markt in het centrum van Skopje. Het dateert uit de 15e eeuw en is een van de oudste markten in de Balkan. Hier vind je handgemaakte producten, traditionele kleding, sieraden, vloerkleden en meer.

 • Mavrovo National Park

Dit is het grootste nationale park in Noord-Macedonië. Het biedt een prachtig berglandschap, meren, rivieren en watervallen. Het is een populaire bestemming voor wandelaars, bergbeklimmers en natuurliefhebbers.

 • Oude stad Heraclea Lyncestis

Dit is een oude stad die dateert uit de 4e eeuw voor Christus. Het was een belangrijke Romeinse stad en biedt prachtige mozaïeken en oude ruïnes.

 • Klooster van St. Naum

Dit klooster uit de 8e eeuw ligt aan de oever van het meer van Ohrid. Het biedt prachtige fresco’s en architectuur en een adembenemend uitzicht op het meer. 

 • Matka Canyon

Dit is een prachtige canyon in de buurt van Skopje. Het biedt spectaculaire uitzichten, helderblauw water, grotten en wandelpaden.

 • Skopje Stone Bridge

Dit is een oude stenen brug over de rivier de Vardar in het centrum van Skopje. Het dateert uit het Ottomaanse tijdperk en is een populaire bezienswaardigheid in de stad.

Reis Noord-Macedonië
meer van Ohrid

Feitjes over Noord-Macedonië

 1. Noord-Macedonië is een land in Zuidoost-Europa, gelegen op het Balkan-schiereiland. Het gebied is ongeveer 25.713 km².
 2. De hoofdstad van Noord-Macedonië is Skopje en de officiële taal is Macedonisch.
 3. Het land heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de oudheid. Het is de geboorteplaats van Alexander de Grote.
 4. Noord-Macedonië heeft ongeveer 2,1 miljoen inwoners. De meerderheid van de bevolking is Macedonisch, gevolgd door Albanezen en Turken.
 5. De officiële munteenheid van Noord-Macedonië is de Macedonische denar.
 6. Het land heeft een gematigd landklimaat met koude winters en hete zomers.
 7. Noord-Macedonië heeft rijke culinaire tradities zoals kebab, ajvar, pindjur en tarator. Lokale wijnen en rakija (likeur) zijn ook populair.
 8. Het land heeft veel natuurschoon, meren, bergen, rivieren en nationale parken. Het meer van Ohrid is een populaire toeristische bestemming en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO.
 9. Noord-Macedonië is lid van de Verenigde Naties, de Raad van Europa en de Wereldhandelsorganisatie.
 10. Het land heeft een bruisend cultureel leven en biedt onderdak aan vele festivals en evenementen, zoals het Ohrid Summer Festival, het Skopje Jazz Festival en het Struga Poetry Nights Festival.

Wil je meer landen ontdekken? Lees ook onze blog; Dit zijn de mooiste vakantielanden in Europa en boek jouw droomvakantie.

Vond je dit artikel interessant? Deel het dan!
Facebook
Twitter
Pocket
WhatsApp

Meer reisblogs

Stedentrip Krakau
Polen

Stedentrip Krakau

Een stedentrip Krakau betekent een reis door de tijd, waar je middeleeuwse straten verkent, monumentale kastelen ontdekt en de rijke cultuur van de stad absorbeert. Krakau,

Lees verder >