Top bestemmingen

Tips voor vakantie met peuter: bestemmingen en tips

Fly.nl
Fly.nl
tips voor vakantie met peuter

Als je graag op vakantie wilt met je peuter, dan moet je bewuste keuzes maken. Er zijn een aantal landen waar mensen graag heen gaan met jonge kinderen. Hieronder een paar tips voor vakantie met een peuter.

Tips voor vakantie met een peuter

 1. Kies voor een accommodatie die peutervriendelijk is.
 2. Kies voor activiteiten die geschikt zijn voor peuters, zoals het bezoeken van kinderboerderijen, speeltuinen, dierentuinen en pretparken.
 3. Plan op de dag rustmomenten in.
 4. Neem genoeg eten en drinken mee voor onderweg.
 5. Zorg dat je de benodigde spullen meeneemt voor je peuter.

 

Als je met deze dingen rekening houdt, dan ervaar je een fijne vakantie met je peuter. Een aantal landen zijn populair als het gaat om op vakantie met een peuter. Hieronder volgen een aantal landen als tips voor vakantie met peuter.

tips voor vakantie met peuter

Welke landen zijn geschikt voor een vakantie met een peuter?

Nederland

Nederland is een kindvriendelijk land met veel parken, speeltuinen en museums. Het openbaar vervoer is goed geregeld en er zijn veel accommodaties die geschikt zijn voor gezinnen.

Scandinavië

De Scandinavische landen als Zweden, Noorwegen en Denemarken zijn zeer kindvriendelijk en hebben een hoge levensstandaard. Er zijn veel activiteiten en bezienswaardigheden die geschikt zijn voor jonge kinderen.

Thailand

Thailand is een erg populaire bestemming voor gezinnen vanwege de vriendelijkheid van de bevolking, prachtige stranden en heerlijk eten. Veel resorts zijn kindervriendelijk en er zijn ook veel activiteiten geschikt voor peuters.

Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland is een land vol met natuur en dit is perfect voor gezinnen die graag buitenactiviteiten doen. Je vindt hier veel wandelpaden en fietsroutes die je kunt volgen en zeer geschikt zijn voor kinderen.

Canada

In Canada zijn veel nationale parken die geschikt zijn voor jonge kinderen en er zijn veel kindvriendelijke accommodaties.

De bovenstaande bestemmingen zijn voor jou, behalve Nederland want daar ben je al, te bereiken met het vliegtuig. In het vliegtuig stappen met peuters kan best een grote stap zijn, maar met een goede voorbereiding is het goed te doen. 

Vakantie met peuter

Tips voor de vliegreis

 1. Plan de vlucht op een voor jou geschikt tijdstip

Kies een vlucht die past bij het slaapschema van jouw kind. Als je peuter vaak in de middag slaapt, kies dan een vlucht die aan het einde van de middag of begin van de avond vertrekt.

 1. Bereid je peuter voor op de vlucht

Vertel je peuter wat er gaat gebeuren tijdens de vlucht en leg uit hoe een vliegtuig in zijn werk gaat. Dit kan voor herkenning en rust zorgen bij de peuter.

 1. Neem speelgoed mee

Neem het favoriete speelgoed van je peuter mee als afleiding om de peuter bezig te houden tijdens de vlucht.

 1. Neem lekkere hapjes en drinken mee tijdens de vlucht

Neem genoeg eten en drinken mee. Dit houdt je peuter tevreden en zorgt voor rust.

 1. Doe comfortabele kleding aan

Doe jezelf en je peuter comfortabele kleding aan. Hierdoor komt er geen irritatie aan de kleding en zorgt het voor comfort.

 1. Geef je peuter extra aandacht

Tijdens de vlucht je peuter extra aandacht geven stelt hem gerust en geeft het gevoel dat het niet alleen is.

Wil je meer inspiratie? Lees ook onze blog; Op zoek naar een georganiseerde stedentrip?

 

Vond je dit artikel interessant? Deel het dan!
Facebook
Twitter
Pocket
WhatsApp
Recente reisblogs
CATEGORIEËN
Lees ook eens

Meer reisblogs

rondreis Albanië
Reisverhalen

Rondreis Albanië

Een rondreis Albanië? Waar prachtige natuur, geschiedenis en gastvrije mensen samenkomen om een unieke reiservaring te creëren. Welkom in Albanië, het juweel van Europa. Gelegen

Lees verder >
Vakantie naar Rome
Italië

Vakantie naar Rome

Stel je voor dat je een vakantie naar Rome hebt geboekt en lekker door de eeuwenoude straten van een stad wandelt, omringd door monumenten en

Lees verder >