Top bestemmingen

Vakantie met hond waar naartoe? 7 Tips voor een vakantie met je trouwe viervoeter!

Fly.nl
Fly.nl
vakantie met hond, 7 tips

Vakantie met hond waar naartoe? Voor veel hondeneigenaren is het een droom om samen met hun trouwe viervoeter op vakantie te gaan. Maar je zult wel denken: Een vakantie met hond, waar naartoe? In deze blog geven we je tips voor een onvergetelijke vakantie met je hond en leuke vakantiebestemmingen.

Tip 1: Kies voor een hondenvriendelijke accommodatie

Als je op vakantie gaat met je hond is het belangrijk om een accommodatie te kiezen die honden toelaten. Je wilt er natuurlijk niet op de bestemming zelf pas achter komen dat je hond niet welkom is. Gelukkig zijn er steeds meer hotels, vakantieparken en campings die accepteren dat je hond mee is op vakantie. Het kan zijn dat er wel extra kosten verbonden zijn aan het verblijf van je hond, dus het is handig om hier van tevoren naar te informeren. Ook kunnen er regels gelden voor het uitlaten van je hond op het terrein. Een andere optie is om te kiezen voor een vakantiehuisje of een appartement waar je zelf voor je hond kunt zorgen. Hierbij is het wel belangrijk om vooraf goed te informeren over de huisregels. Bij sommige accommodaties mag je de hond namelijk niet alleen achterlaten.

Tip 2: Ga naar een hondenvriendelijke omgeving

Als je op vakantie gaat met je hond, wil je natuurlijk dat je trouwe viervoeter zich net zo op zijn gemak voelt als jijzelf. Daarom is het verstandig om te kiezen voor een hondenvriendelijke omgeving. Zoek bijvoorbeeld een vakantiebestemming met veel groen en natuur. Zo kunnen jij en je hond genieten van lange wandelingen in de natuur. Ook zijn er in Nederland en andere landen steeds meer hondenvriendelijke stranden te vinden. Deze stranden zijn speciaal voor honden, zodat ze lekker kunnen uitwaaien en kunnen spelen in de zee. Het is wel belangrijk om vooraf te checken of er regels gelden voor het los laten lopen van je hond op het strand.

: Vakantie met hond waar naartoe? 7 Tips voor een vakantie met je trouwe viervoeter!

Tip 3: Check de regels van het land waar je naartoe gaat

Als je met je hond op vakantie gaat, is het belangrijk om de regels van het land waar je naartoe reist te controleren. Sommige landen hebben bijvoorbeeld speciale regels voor het reizen met huisdieren. Honden kunnen bijvoorbeeld vaccinaties of speciale documenten nodig hebben om het land binnen te mogen. Er kunnen ook regels zijn over het los laten lopen van honden. In sommige landen is het bijvoorbeeld illegaal om honden vrij rond te laten lopen in de natuur. Check dus altijd de regelgeving van het land waar je naartoe reist en neem voor de zekerheid een muilkorf mee. Muilkorven zijn vaak verplicht in het openbaar vervoer en in sommige openbare ruimtes.

Tip 4: Bereid je hond goed voor op de reis

Als je met je hond op reis gaat, is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je hond onderweg genoeg drinkt en eet, en geef je hond regelmatig genoeg pauzes om uit te rusten en zijn behoeften te doen. Het is aan te raden om een ​​deken of kussen mee te nemen waar je hond tijdens de reis op kan liggen. We raden het ook aan om de hond te laten wennen aan de reismand of -bench als je van plan bent deze tijdens het reizen te gebruiken. Leg je hond af en toe in bed en geef hem wat lekkers om hem eraan te laten wennen.

Tip 5: Neem voldoende speelgoed en snacks mee

Wanneer je op vakantie gaat met je hond is het belangrijk om voldoende speelgoed en snacks mee te nemen. Zo heeft je hond iets te doen tijdens de reis en in de accommodatie. Neem bijvoorbeeld het favoriete speeltje of kauwbot van je hond mee en zorg dat je voldoende snacks hebt voor onderweg en tijdens het verblijf.

vakantie met hond

Tip 6: Maak kennis met de lokale dierenarts

Het kan altijd gebeuren dat je hond tijdens de vakantie ziek wordt of een ongeluk krijgt. Het is daarom verstandig om vooraf kennis te maken met de lokale dierenarts. Zo weet je waar je terecht kunt in geval van nood en wat de kosten hiervoor zijn. Je kunt ook altijd online informatie opzoeken. Zorg ook dat je hond goed verzekerd is voor eventuele medische kosten in het buitenland.

Tip 7: Plan activiteiten met je hond

Een vakantie met je hond is natuurlijk niet compleet zonder activiteiten die je samen kunt doen. Plan bijvoorbeeld een lange wandeling in de natuur, een dagje naar het strand of een bezoek aan een hondenpark. Je kunt natuurlijk ook samen gaan zwemmen in een meer of rivier. Zo geniet je niet alleen zelf van de vakantie, maar heeft je hond ook een geweldige tijd.

Hopelijk heb je zo een antwoord op je vraag: ‘Vakantie met hond waar naartoe?’ Ben je nou benieuwd naar meer tips voor leuke vakantiebestemmingen? Lees dan bijvoorbeeld onze tips voor alleenstaande reizen of onze andere blogs.

Vond je dit artikel interessant? Deel het dan!
Facebook
Twitter
Pocket
WhatsApp
Recente reisblogs
CATEGORIEËN
Lees ook eens

Meer reisblogs

rondreis Albanië
Reisverhalen

Rondreis Albanië

Een rondreis Albanië? Waar prachtige natuur, geschiedenis en gastvrije mensen samenkomen om een unieke reiservaring te creëren. Welkom in Albanië, het juweel van Europa. Gelegen

Lees verder >
Vakantie naar Rome
Italië

Vakantie naar Rome

Stel je voor dat je een vakantie naar Rome hebt geboekt en lekker door de eeuwenoude straten van een stad wandelt, omringd door monumenten en

Lees verder >