Top bestemmingen

Vakantie naar Kefalonia: tips voor een mooie reis

Picture of Fly.nl
Fly.nl
Vakantie naar Kefalonia

Ten westen van Griekenland, in de Ionische Zee, ligt het Griekse eiland Kefalonia. Het eiland staat bekend om prachtige stranden, kristalhelder water en pittoreske dorpjes. Hieronder een paar tips voor jou vakantie naar Kefalonia.

vakantie Kefalonia

Wat moet je doen als je in Kefalonia bent?

Bezoek het Melissani-meer

Dit is een prachtig, ondergronds meer met kristalhelder blauw water en het is een unieke ervaring om doorheen te varen.

Bezoek het kasteel van Assos

Dit kasteel is een Venetiaans fort uit de 16e eeuw en biedt een prachtig uitzicht op de omgeving. Als je een wandeling doet door het dorp Assos, dan kan een bezoek aan het kasteel niet missen.

Maak een boottocht naar het eiland Ithaca

Dichtbij Kefalonia ligt het eiland Ithaca. Het is een prachtig eiland met mooie stranden en historische bezienswaardigheden. Zeker de moeite waard!

Bezoek het Drogarati-grottenstelsel

Dit is een indrukwekkend netwerk van grotten en stalactieten uit de prehistorie. Het is een prachtige plek om te ontdekken.

Bezoek de prachtige stranden

Kefalonia heeft heel veel stranden die de moeite waard zijn om te bezoeken. Ze zijn stuk voor stuk prachtig en het zijn fijne plekken om te relaxen.

Het klooster van Sint Gerasimos bezoeken

Dit klooster is een belangrijk bedevaartsoord voor de Grieks-orthodoxe kerk.

Proef de lokale keuken

Kefalonia is bekend om zijn heerlijke gerechten en dranken, waaronder verse vis, olijven, wijn, kaas en de lokale likeur ‘Robola’.

Tips voor vakantie Kefalonia

Interessante weetjes over Kefalonia

Als je een vakantie naar Kefalonia boekt dat weet je zeker dat je een heerlijke vakantie gaat krijgen. Kefalonia is een mooi eiland met een interessante geschiedenis en andere feitjes. Hieronder een paar feitjes over Kefalonia.

  • Kefalonia is het grootste eiland van de Ionische eilanden. Het eiland heeft een oppervlakte van ongeveer 781 vierkante kilometer.
  • Het eiland heeft ongeveer 35.000 bewoners
  • De hoofdstad van Kefalonia is Argostoli.
  • Het klimaat op Kefalonia is een mediterraan klimaat met warme, droge zomers en milde, natte winters.
  • Kefalonia heeft een rijke geschiedenis en cultuur met vele historische bezienswaardigheden.
  • De flora en fauna op Kefalonia is uniek. Er lopen inheemse dierensoorten als Kefalonische pony’s en zeldzame Mediterrane monniksrob rond.
  • Kefalonia is verbonden met het Griekse platteland via de haven van Kyllini en er zijn tal veerboten die het eiland verbinden met andere Griekse eilanden als Zakynthos en Ithaca.
  • De lokale keuken met onder andere verse vis, olijven, wijn en kaas is erg bekend.
  • De film ‘’Captian Corelli’s Mandolin’’ uit 2001, met Nicolas Cage en Penelope Cruz, werd gedeeltelijk opgenomen op Kefalonia en heeft bijgedragen aan de populariteit van het eiland als toeristische bestemming.

 

Ben je enthousiast over Kefalonia en wil je ook nog inspiratie voor een ander Grieks eiland? Lees ook onze blog; Eilandhoppen in Griekenland: tips en inspiratie.

Vond je dit artikel interessant? Deel het dan!
Facebook
Twitter
Pocket
WhatsApp

Meer reisblogs

Stedentrip Krakau
Polen

Stedentrip Krakau

Een stedentrip Krakau betekent een reis door de tijd, waar je middeleeuwse straten verkent, monumentale kastelen ontdekt en de rijke cultuur van de stad absorbeert. Krakau,

Lees verder >