Vliegen naar Rio de Janeiro

De leukste activiteiten en praktische informatie

 

Ga je op vakantie naar de voormalige hoofdstad van Brazilië? Bereid je dan voor op een heerlijk verblijf vol zon, zee en strand. Maar, Rio de Janeiro heeft nog veel Christus de verlosser Corcovado berg meer te bieden. Natuurlijk maak je er kennis met de Copacabana, de bossanova én de baai van Guanabara. Ook het immens grote standbeeld van Christus de Verlosser op de Corcovadoberg is kenmerkend voor deze bruisende stad. Rio ligt in het zuidoostelijke deel van Brazilië. Haar naam dankt de stad aan de Portugees die Rio de Janeiro heeft ontdekt.

Het betekent letterlijk vertaalt januari rivier omdat aanvankelijk werd gedacht dat de baai een aftakking van een rivier was. Rio de Janeiro wordt door intimi ook wel “prachtige stad” ofwel “cidade maravilhosa” genoemd. Heb je een ticket geboekt naar Rio? Dan wil je natuurlijk niets missen tijdens je verblijf. We hebben de leukste activiteiten en bezienswaardigheden voor je op een rij gezet. Ook voorzien we je van wat praktische informatie zoals, de beste tijd om te reizen en de eventuele vaccinatie- of visumplicht.

 

Wat is de beste reistijd voor Rio de Janeiro in Brazilië?

Rio de Janeiro strand Rio de Janeiro in Brazilië heeft te maken met een subtropisch klimaat. Dat betekent dat het er behoorlijk warm kan zijn en de luchtvochtigheid hoog is, vooral in de zomer. De meest ideale reistijd voor een vakantie in Rio ligt tussen mei en september. De gemiddelde dagtemperatuur ligt dan tussen de 35-30 graden. Brazilië viert de zomer in de maanden december, januari en februari. De gemiddelde temperaturen lopen dan flink op. Uitschieters richting de 40 graden zijn geen uitzondering. Vind je dit niet zo erg? Dan is het vrijwel het hele jaar goed toeven in de Braziliaanse stad. Het zeewater is altijd aangenaam warm maar fris genoeg voor een heerlijke duik.

 

De leukste activiteiten en bezienswaardigheden in Rio de Janeiro

Nadat je jouw vliegticket naar Rio hebt geboekt, is het tijd om een lijstje te maken van de meest bijzondere hotspots en must-sees van de metropool. Dingen die je écht niet mag missen hebben we alvast voor je opgesomd. Zo hoef jij alleen nog een tijdsplanning te maken.

 

  • Kabeltrein Corcovado: een reis met de kabeltrein is zeker een aanrader als je in Rio de Janeiro bent. Je stapt op in de stad en reist door het regenwoud Tijuca.Kabeltrein Corcovado Je klimt langzaam naar de top van de Corcovado berg en doet natuurlijk ook het beeld van Christus de Verlosser aan. Geniet vooral van het adembenemende uitzicht over de stad onder je. Als je goed om je heen kijkt kun je ook de Suikerbroodberg op afstand bewonderen.

 

  • Maracana stadion tour: wil je de grond betreden waar grootheden als Garrincha, Zico en Pelé het vak hebben geleerd? Boek dan een gegidste tour mét een kijkje achter de schermen in het Maracana stadion in Rio de Janeiro. Je mag niet alleen de spelerstunnel en de zijlijn betreden, maar ook een bezoek brengen aan de legendarische kleedkamers. Tijdens de tour krijg je uitleg over leuke wetenswaardigheden, bezoek je een heus voetbalmuseum en diverse tentoonstellingen.

 

  • Santa Teresa: deze wijk is misschien wel de meest kleurrijke en bruisende buurt van Rio. Bezoek het stadsdeel met de metro en geniet van de mooie huizen, Santa Teresa het feestgedruis en de vriendelijke lokale bevolking. Tijdens deze Engelstalige tour proef je echte Braziliaanse streekgerechten zoals kaasbrood en kun je de Jorge Selaron trap van dichtbij bewonderen. Deze georganiseerde tour door én in Santa Teresa neemt ongeveer 4 uur in beslag. Een perfecte activiteit om deze mooie stad beter te leren kennen.

 

  • Copacabana Beach: dit wereldberoemde strand ligt in het gelijknamige stadsdeel van Rio de Janeiro. Het strand van de Copacabana is prachtig en wel 4 kilometer lang. Ook de boulevard is een bezoekje waard. Hier kun je urenlang struinen over met mozaïek ingelegde straten langs luxe boetieks en winkels. Even lekker gaan zitten en kijken hoe de lokale bevolking voorbij flaneert is ook een aanrader.

 

Heb je een visum nodig als je een vliegticket naar Rio de Janeiro wilt boeken?

Copacabana Beach Je hebt geen visum nodig als je vakantie wilt vieren in Rio de Janeiro in Brazilië. Natuurlijk moet je wel beschikken over een geldig paspoort of identiteitsbewijs. Eventueel kun je jouw vakantie of reis laten vastleggen bij het Ministerie van Buitenlandse zaken. Dit kan via de registratieservice van de ambassade. Achterblijvers weten op deze manier altijd waar je bent als ze jou in geval van nood moeten bereiken.

 

 

Vakantie in Rio de Janeiro Brazilië: zijn vaccinaties noodzakelijk?

Brazilië en Rio de Janeiro kennen geen vaccinatieplicht, maar er zijn wel enkele aanbevelingen. De aanbevolen vaccinaties voor Rio de Janeiro zijn:

  • DTP
  • Hepatitis A en B
  • Gele koorts
  • Rabiës

Natuurlijk is het per persoon verschillend of deze vaccinaties nodig zijn. Raadpleeg daarom altijd jouw huisarts voordat je afreist naar Rio de Janeiro. Deze kan je tevens meer info verschaffen over de bescherming tegen muggen en malaria.