Vliegen naar Tokyo

Handige informatie en bezienswaardigheden

Een vliegreis naar Tokyo of Tokio, staat garant voor een veelzijdig avontuur. Deze metropool is de hoofdstad van Japan maar is eigenlijk geen stad. Tokyo bestaat uit Vliegen naar Tokyo verschillende steden. Dat wordt ook wel een conglomeraat genoemd. Je kunt hier niet alleen genieten van de Japanse keuken, maar in het bijzonder ook van overweldigende gastvrijheid, tempels én gadgets.

Als je een ticket boekt naar Tokyo, wordt je tevens getrakteerd op diverse bijzondere én cultuurhistorische bezienswaardigheden. Zo heeft Tokyo een Nationaal museum voor moderne kunst en een wetenschapsmuseum. Liever de natuur in? Ook dat kan in Tokio. Bezoek bijvoorbeeld één van de vele parken en tuinen zoals Shiba of YoYogi Park.

 

Ideale reistijd voor een vakantie in Tokio

Tokyo vliegticket Tokio heeft te maken met een zeeklimaat. Wel zijn de hogere delen van deze Japanse hoofdstad over het algemeen wat koeler. Tokio kent winters die middelmatig koel en droog zijn. In de lente heb je te maken met aangename temperaturen. Wel moet je rekening houden met een hoge luchtvochtigheid. In de zomer van juni t/m september is het warm, maar is de kans op neerslag ook groter. De meest ideale reistijd voor een verblijf in Tokyo zijn de maanden maart en april. Je kunt dan genieten van aangename temperaturen, droog weer én bomen die volop in bloei staan.

 

Bezienswaardigheden en activiteiten in Tokyo

Tokio herbergt een overvloed aan bezienswaardigheden. Van eilanden, musea en parken, tot aan paleizen en tempels. Als je een vliegticket naar Tokio hebt geboekt, Tempel Tokyo wil je natuurlijk goed voorbereid op reis. Dat betekent dat je ook een keuze moet maken uit één of meerdere van de vele activiteiten. We hebben alvast een selectie gemaakt van de meest bijzondere must-sees in Tokio.

 

  • Nationaal Museum Moderne Kunst : dit museum in Tokyo herbergt maar liefst 13.000 stukken moderne kunst. Je kunt de evolutie van Japan op de voet volgen, evenals kunst uit de 20e eeuw. Ze bestaan uit foto en videomateriaal, maar ook uit schilderen en beelden. Dit museum bevat diverse tentoonstellingen. Je kunt een bezoek tevens goed combineren met een bezoek aan de kersenbloesem hemel ofwel, Chidorigafuchi.

 

  • Samurai Cruises: een bezienswaardigheid in Tokyo die je zeker meegemaakt moet hebben is de Samurai Cruise op de Baai van Tokyo. Je maakt een Rainbow bridge Tokyo avondrondvaart op een prachtig schip en wordt verwend met lekkere drankjes en hapjes. Dat is nog niet alles, want onderweg kun je ook genieten van een uitzicht op de stad én de Rainbow en Tokio Gate Bridge. Ondertussen wordt je getrakteerd op een culturele show van Japanse dans.

 

  • Sunshine Aquarium: Deze onderwaterwereld is leuk voor de kleintjes, maar ook voor volwassenen. Het aquarium is gevestigd in een wolkenkrabber vlakbij Ikebukuro. Dat maakt de ervaring nog unieker. Je bent getuige van leuke shows, demonstraties én honderden prachtige vissen en zoogdieren.

 

  • Sanrio Puroland: net buiten Tokio op een klein uur reizen kun je een bezoek brengen aan Sanrio Puroland. Dat is zeker een aanrader als je een fan bent van de gelijknamige personages zoals Hello Kitty. Het 3 etages tellende gebouw van meer dan 500.000 m2 oppervlakte, herbergt een bijzondere tentoonstelling van de Hello Kitty familie. Je bent getuige van leuke optredens en parades. Ook kunnen de kinderen meereizen in één van de vele attracties.

 

Heb je een visum nodig voor Tokio?

Tokyo Museum Je hebt geen visum nodig als je voor een vakantie naar Tokyo wilt vliegen. Toch zijn er wel enige vereiste. Zo moet je in het bezit zijn van een paspoort met minimaal 1 blanco visumpagina. Ook een retourticket en verblijfsdocumenten zijn van belang. Bijvoorbeeld van het hotel of resort. Je mag tot wel 3 maanden in Tokio verblijven zonder dat je een visum nodig hebt.

 

 

Zijn vaccinaties verplicht voor Tokyo Japan?

Als je met het vliegtuig afreist naar Tokio hoef je geen verplichte vaccinaties te halen. Wel zijn er een aantal aanbevelingen. Bijvoorbeeld tekenencefalitis als je een bezoek brengt aan de eilanden aan de noordkant. Andere aanbevolen vaccinaties zijn:

  • BMR
  • Japanse- en tekenencefalitis
  • bescherming tegen muggenbeten.

 

Als je niet zeker weet of je al ingeënt bent tegen de bovenstaande ziektes of als je twijfelt over de bovenstaande aanbevelingen, neem dan altijd contact op met de plaatselijke GGD of je eigen huisarts.