Top bestemmingen

Walvistour Reykjavik

Picture of Fly.nl
Fly.nl
Walvistour Reykjavik

De nabijheid van de kust van Reykjavik en de wateren rond IJsland staan bekend om hun overvloed aan zeeleven, waardoor het een geweldige plek is om walvissen te spotten. Verschillende touroperators bieden een Walvistour Reykjavik aan, variërend in duur en type boot. Tours lopen over het algemeen van mei tot september, wanneer walviswaarnemingen het meest voorkomen. Tijdens de tour vaar je in een boot die speciaal is ontworpen om comfortabel naar walvissen te zoeken. De meeste tours duren 2-3 uur, afhankelijk van welke tour je kiest. Tijdens de tour kunnen veel verschillende soorten walvissen worden gespot, waaronder dwergvinvissen, gewone vinvissen, bultruggen en orka’s. 

Veel van de touroperators van Reykjavik werken samen met biologen die walvissen bestuderen en beschermen, dus je leert ook over deze prachtige zeedieren en hun gedrag tijdens je tour. Bovendien bieden sommige tours activiteiten zoals papegaaiduikers kijken en diepzeevissen. De zee is zelfs in de zomer vaak fris, dus warme kleding is belangrijk. Vergeet ook niet je camera mee te nemen om de onvergetelijke momenten vast te leggen.

Een walvistour in Reykjavik is dus zeker de moeite waard! Reykjavik is ook een mooie en bijzondere bestemming voor een vakantie. Hieronder nog wat over Reykjavik.

Walvistour in Reykjavik
Walvis in Reykjavik

Over Reykjavik

Reykjavik is de hoofdstad en grootste stad van IJsland, gelegen aan de zuidwestkust van het eiland. Het is een bruisende stad met een rijke historie, rijke cultuur en een unieke mix van natuur en stadsleven.

Een van de meest opvallende kenmerken van Reykjavik is de nabijheid van de natuur. De stad biedt een prachtig uitzicht op de bergen, de zee en het omliggende platteland. Reykjavik is een uitstekende uitvalsbasis om de rest van IJsland te verkennen, met veel topattracties in de buurt, zoals de Golden Circle, de Blue Lagoon, vele gletsjers, watervallen en vulkanen. Cultuur speelt ook een belangrijke rol in Reykjavik. De stad heeft veel musea waar u meer te weten kunt komen over de rijke geschiedenis en cultuur van IJsland, waaronder het Nationaal Museum van IJsland, het Reykjavik Art Museum en het Saga Museum. Reykjavik heeft ook een bruisend nachtleven, met veel restaurants, bars, clubs en cafés die tot in de vroege uurtjes open zijn.

Walvistour Reykjavik IJsland
Reykjavik

Bezienswaardigheden in Reykjavik

Hallgrímskirkja

Iconische kerk met indrukwekkende architectuur en spectaculair uitzicht over de stad vanaf de top van de toren.

Harpa Concert Hall

Een moderne concertzaal en conferentiecentrum dat bekend staat om zijn unieke glazen gevel. Er zijn vaak optredens van lokale en internationale artiesten.

Nationaal Museum van IJsland

Dit museum biedt een uitgebreid overzicht van de geschiedenis van IJsland, van de Vikingen tot nu.

Perlan Museum

Een modern museum in een glazen koepel boven een aquarium. Het bevat exposities over de geologie, flora en fauna van IJsland.

Reykjavik Art Museum

Dit museum heeft verschillende locaties in de stad en toont IJslandse en internationale hedendaagse en moderne kunst.

Tjörnin

Een groot meer in het centrum van Reykjavik waar je de vogels kunt voeren. Het is ook een populaire plek om te wandelen en te ontspannen.

Haven van Reykjavik

Een levendige plaats met tal van visrestaurants, cafés en bars. Het is ook het startpunt voor walvissen spotten en andere avontuurlijke activiteiten op zee.

Een walvistour in Reykjavik is zeker een aanrader als je verblijft in de prachtige stad. Naast een walvistour is er nog veel meer te doen en te beleven om de stad te verkennen. Wil je meer inspiratie? Lees ook onze blog; Stedentrip Reykjavik.

Vond je dit artikel interessant? Deel het dan!
Facebook
Twitter
Pocket
WhatsApp

Meer reisblogs

Stedentrip Krakau
Polen

Stedentrip Krakau

Een stedentrip Krakau betekent een reis door de tijd, waar je middeleeuwse straten verkent, monumentale kastelen ontdekt en de rijke cultuur van de stad absorbeert. Krakau,

Lees verder >