Top bestemmingen

Weekendje weg met de trein

Picture of Fly.nl
Fly.nl
Weekendje weg met de trein

Een weekendje weg met de trein is een geweldige manier om even te ontsnappen aan de dagelijkse routine. Het is milieuvriendelijk, comfortabel en je kunt onderweg genieten van het prachtige uitzicht. Bovendien hoef je je geen zorgen te maken over files of parkeerkosten. Hier volgen enkele tips voor een geslaagd weekendje weg met de trein.

Boek op tijd jouw weekendje weg met de trein

Ten eerste is het belangrijk om op tijd te boeken. Vroegboekers profiteren vaak van kortingen en hebben meer keuze uit treinverbindingen en accommodaties. Als je flexibel bent in je reisdata, kun je ook profiteren van goedkopere tarieven. Bij sommige vervoerders kun je zelfs een ‘spoordeelwinkel’ raadplegen voor last-minute aanbiedingen.

Een andere tip is om je reis goed te plannen. Er zijn veel websites waarop je treinverbindingen kunt zoeken en vergelijken. Daarnaast is het verstandig om op te letten of er eventuele verbouwingen of werkzaamheden zijn op de route, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

 

Weekendje weg met de trein door Europa

Waar naartoe voor een weekendje met de trein?

 1. Parijs, Frankrijk: Je kunt met de trein naar Parijs reizen vanuit veel Europese steden, zoals Londen, Brussel, Berlijn, enz. De TGV (snelle trein) is een populaire optie.
 2. Berlijn, Duitsland: De treinreis vanuit Praag naar Berlijn is een prachtige reis, waarbij je door de prachtige landschappen van de Elbe rijdt.
 3. Rome, Italië: De treinreis vanuit Florence (hier lees je meer over tips in Florence) naar Rome is een prachtige reis, waarbij je door de Toscaanse heuvels rijdt.
 4. Praag, Tsjechië: De treinreis vanuit Berlijn naar Praag is een prachtige reis, waarbij je door de prachtige landschappen van de Elbe rijdt.
 5. Spanje: Er zijn veel treinreizen in Spanje, zoals de AVE (snelle trein), die je naar steden als Madrid, Barcelona, Sevilla, enz. brengt.
 6. Zwitserland: Treinreizen in Zwitserland zijn beroemd om hun prachtige uitzichten en efficiëntie. Je kunt naar steden als Geneva, Zurich, en Bern reizen met de trein.
 7. Oostenrijk: Treinreizen in Oostenrijk zijn ook een geweldige manier om het land te verkennen, met de meest populaire reis de treinreis vanuit Wenen naar Salzburg.
 8. Skandinavie: Treinreizen in Skandinavie zijn prachtig, met bestemmingen als Stockholm, Oslo, Kopenhagen en Helsinki.

 

Inspiratie nodig?

Als je op zoek bent naar inspiratie voor een leuke vakantiebestemming, lees dan onze andere blogs. Wij hebben vele tips, voor als je bijvoorbeeld een cultureel weekendje weg zoekt, zo zijn steden als Parijs, Berlijn of Rome een aanrader. Voor een actief weekendje weg in de natuur, zijn plaatsen als de Ardennen, de Alpen of de Eifel een goede keuze. En als je juist op zoek bent naar rust en ontspanning, zijn er tal van kustplaatsen en badplaatsen waar je terecht kunt. Maar hier lees je meer over bij ons.

 

Nog meer voordelen

Nog een ander voordeel van een weekendje weg met de trein is dat je niet hoeft te rijden, waardoor je ook ontspannen kunt aankomen op je bestemming. Bovendien kun je onderweg genieten van het prachtige uitzicht zonder je zorgen te maken over het verkeer.

Een treinreis is ook een geweldige manier om te sparen op reiskosten. Hoewel de prijs van een treinkaartje soms duurder kan zijn dan die van een auto, bespaar je op lange termijn door de kosten van brandstof, parkeerkosten en tol. Bovendien kun je gebruik maken van kortingen en aanbiedingen voor vroegboekers of weekendreizigers.

 

Extra tips voor jouw reis met de trein

 • Plan je reis van tevoren: Zorg dat je weet hoe laat de trein vertrekt en waar je moet zijn om op te stappen. Bekijk ook of er verbindingen zijn als je wilt overstappen.
 • Koop je kaarten op tijd: Het is handig om je treinkaarten van tevoren te kopen, vooral als je op drukke dagen reist. Hierdoor voorkom je lange wachtrijen.
 • Neem comfortabele kleding mee: Treinreizen kunnen soms langer duren dan je verwacht, dus zorg dat je comfortabele kleding draagt.
 • Neem eten en drinken mee: Veel treinen hebben geen eetfaciliteiten aan boord, dus neem eten en drinken mee voor onderweg.
 • Wees op tijd: Zorg dat je op tijd op het station bent en stap op tijd in de trein.
 • Wees voorbereid op vertragingen: Soms kan het voorkomen dat treinen vertraging hebben, dus wees voorbereid op een eventuele vertraging en hou rekening met extra wachttijd.
 
Meer weten over de mooiste plekken in Europa? Wil je bijvoorbeeld een mooie reis maken door Oost Europa met de trein? Je kunt ook direct een vlucht en hotel boeken via Fly.
Vond je dit artikel interessant? Deel het dan!
Facebook
Twitter
Pocket
WhatsApp
Recente reisblogs
CATEGORIEËN
Lees ook eens

Meer reisblogs

Stedentrip Krakau
Polen

Stedentrip Krakau

Een stedentrip Krakau betekent een reis door de tijd, waar je middeleeuwse straten verkent, monumentale kastelen ontdekt en de rijke cultuur van de stad absorbeert. Krakau,

Lees verder >