Leuke vakantiebestemmingen bij Fly.nl
Wij bieden je een ontzorgde start

Vlucht en hotel boeken?

Waar ga jij naartoe op vakantie? Heb je je vlucht en hotel al geboekt en heb je een idee van wat je absoluut wilt zien en doen? De voorpret van je vakantie begint al bij de voorbereidingen. Terwijl je nadenkt over leuke vakantiebestemmingen en activiteiten die je van je bucketlijst wilt afstrepen, zijn wij er om je een helder overzicht te geven van beschikbare vluchten en hotels.

Bij Fly.nl boek je je vlucht en hotel, zodat je onbezorgd je vakantie kunt beginnen. Wil je weten wat je moet doen? Lees dan verder op deze pagina.

Vlucht en hotel boeken bij Fly

Je droomvakantie goed voorbereiden

Een actieve vakantie in Ierland waar je zoveel mogelijk pubs wilt bezoeken en de prachtige natuur in wilt trekken? Of op het strand van een mediterrane badplaats genieten van de zon op je goed ingesmeerde huid?

Hoe jouw droomvakantie er ook uitziet, het boeken van je vlucht en hotel kan onnodig stress opleveren. En dat wil je voorkomen. Ga goed voorbereid en onbezorgd je vakantie in door alle praktische zaken te regelen via Fly.nl. Vanuit huis boek je eenvoudig een goedkope vlucht, vind je het hotel dat aan al je wensen voldoet en reserveer je een auto die je gedurende de vakantie huurt.

Zo werkt Fly.nl

Of je de Ierse cultuur wilt ontdekken of dat je wilt opladen aan de Spaanse costa, iedere vakantiebestemming binnen Europa is te vinden via Fly.nl. En dat doe je zonder extra kosten te betalen of te zoeken in een wirwar van te boeken vluchten en hotels.

Het enige dat je hoeft te doen bij je zoektocht naar een voordelige vlucht, is je bestemming, vakantiedata en aantal medereizigers inclusief jezelf invoeren. Wij doen dan de rest en geven je een helder overzicht van alle beschikbare vluchten. Hetzelfde geldt voor het boeken van het hotel. Nadat je de gegevens hebt ingevoerd, vind je een compleet overzicht van de hotels op jouw plaats van bestemming, voorzien van volledige informatie.

Door je wensen en behoeften in het overzicht te filteren, kom je heel eenvoudig bij de accommodatie die jouw voorkeur heeft. Zo weet je zeker dat je een geschikte plek hebt gevonden van waaruit jij optimaal van je vakantie kunt genieten.

Vlucht en hotel boeken via Fly.nl

Maak het jezelf gemakkelijk door je vlucht en hotel te boeken via Fly.nl. Voer jij de nodige gegevens in, dan stellen wij het overzicht van vluchten en hotels voor je samen. En dat met de zekerheid dat je de voordeligste boeking reserveert. Zo kun jij je tijdens de voorbereidingen storten op de activiteiten die je tijdens de vakantie niet wilt overslaan.

Heb je hulp nodig bij het boeken van jouw vlucht en hotel of heb je vragen over onze boekingsoverzichten? Neem vrijblijvend contact met ons op, we helpen je graag aan het ideale verblijf tijdens jouw droomvakantie.

Veelgestelde vragen

Hier vind je een overzicht van veelgestelde vragen over Fly.nl.
Mocht jouw vraag er niet bij staan, neem dan gerust contact op met ons op.

Fly.nl biedt jou de mogelijkheid om te zoeken op rechtstreekse vluchten en op vluchten met een tussenstop. Het voordeel van een rechtstreekste vlucht is natuurlijk dat je lekker snel op je bestemming aankomt. De kans is wel aanwezig dat de prijs iets hoger ligt dan wanneer je voor een vlucht met tussenstop kiest.

Dus heb je geen haast en vind je het niet erg om een tussenstop in een ander land te maken, dan raden we je zeker aan om deze optie te gebruiken. Wij tonen je dan alleen vluchten met een tussenstop.

Kies je voor een tussenstop van meerdere uren, dan is het handig om vooraf bij de luchtvaartmaatschappij na te vragen of je de luchthaven kunt verlaten.

Dit is niet altijd mogelijk. Kan het wel, dan staat het je vrij om nog even een city trip te maken. Wel zo leuk.

Er bestaan airlines die voor baby’s en kinderen een gereduceerd tarief aanbieden.

Om je de juiste prijs te kunnen tonen, vragen we bij het invullen van de passagiers dan ook naar het aantal volwassen, het aantal baby’s onder de 2 jaar en het aantal kinderen tot 12 jaar.

Op deze manier ben je altijd verzekerd van de voordeligste vliegticketprijs en kun je met een goed gevoel je reis voorbereiden.

Fly.nl is een vergelijkingswebsite, wat betekent dat wij jou helpen met het vinden van het voordeligste vliegticket.

Zodra jij bij ons jouw reis gevonden hebt, sturen wij je door naar een van onze partners. Jij boekt je vliegticket, hotel of auto dus niet bij ons en wij schrijven geen geld van jouw bankrekening af.

Dit betekent dus ook dat wij helaas niets kunnen zeggen of jij als minderjarige wel of niet alleen mag vliegen.

Ons advies is dan ook om direct contact op te nemen met de betreffende partner. Zij kunnen jou zeker helpen. 

Helaas kun je bij ons op dit moment nog niet naar open retourtickets zoeken. Ik raad je aan om via Fly.nl jouw ticket te vergelijken en dan bij onze partner naar het open retourticket te vragen.

Op deze manier ben jij verzekerd van een voordelige prijs maar heb jij wel dat voordelige vliegticket te pakken.

Een andere oplossing is om eerst een enkele vlucht te reserveren en op het moment van vertrek de retourvlucht te boeken.

Fly.nl is een vergelijkingswebsite, wat betekent dat we jou helpen met het vinden van het voordeligste vliegticket.

Met dit in ons achterhoofd hebben wij er voor gezorgd dat je vele opties hebt om tot de juiste keuze van jouw vliegticket te komen.

PAS ECHTER WEL OP!!!

De reden dat wij dit in kapitalen neerzetten is dat er voor sommige goedkope vliegtickets hele belangrijke spelregels gelden die je NIET over het hoofd mag zien.

Beschermde transfers

Het kan voorkomen dat je meerdere vluchten nodig hebt om op je bestemming te komen.

Een klein voorbeeld:

Je hebt een lekker goedkoop vliegticket kunnen bemachtigen waarmee je vanaf Amsterdam naar New York vliegt.

Omdat de prijs zo lekker laag is, moet je in Parijs overstappen. Dit betekent dus dat je eerst van Amsterdam naar Parijs vliegt, in Parijs overstapt en vervolgens door naar New York vliegt.

De kans is groot dat, zelfs als je met twee verschillende maatschappijen vliegt, deze twee vluchten op één vliegticket staan. Als dit het geval is noemen ze dit “luchtvaartalliantie” en ben je beschermd.

Indien je niet zeker bent of dit het geval is, kun je naar de reserveringsreferentie kijken. Als dit maar 1 nummer is, staan ze op hetzelfde vliegticket.

Deze beschermde transfer houdt concreet in dat als je vertraging hebt en de volgende vlucht mist, de airline kosteloos een nieuwe vlucht voor je zoekt en jij zo alsnog op je bestemming arriveert.

Omdat dit een service zonder extra kosten is, betaal je wel iets meer voor deze variant.

Niet beschermde transfers

Wederom hetzelfde voorbeeld waarbij je dus meerdere vluchten nodig hebt om op je bestemming te komen:

Je hebt weer een goedkope vliegticket kunnen bemachtigen waarmee je vanaf Amsterdam naar New York vliegt.

Omdat de prijs zo laag is, moet je ook nu weer in Parijs overstappen. Dit betekent dat je wederom eerst van Amsterdam naar Parijs vliegt, in Parijs overstapt en vervolgens door naar New York vliegt.

Tot zover is de reis identiek aan een beschermende transfer!

Het grote verschil is dat deze twee vluchten, zelfs als je met verschillende maatschappijen vliegt, NIET op één vliegticket staan. Er is hier dus geen sprake van een “luchtvaartalliantie”.

Heb je vertraging en mis je om een of andere reden het aansluitende vliegtuig, dan dien jij ZELF voor een nieuw ticket te zorgen.

Omdat dit risico bij jou zelf ligt, is de prijs van een dergelijk vliegticket vaak lager.

Uiteraard kun je toch van de lage prijzen profiteren door simpelweg meer tijd tussen de vluchten in te plannen.

Houd hierbij wel rekening dat het voor kan komen dat je opnieuw je bagage in moet checken en dit dus enige tijd in beslag kan nemen.

De mogelijkheid bestaat ook dat je vanaf een hele andere terminal vertrekt. In dit geval moet je dus extra tijd inplannen om je van terminal A naar terminal B te kunnen verplaatsen.

In het ergste geval vertrekt jouw volgende vlucht vanaf een ander vliegveld, waardoor je dus per openbaar vervoer of taxi van vliegveld A naar vliegveld B moet reizen. Hierbij dien je niet alleen rekening te houden met de tijd die het  in- en uitchecken in beslag neemt, maar ook met de reistijd en eventuele files.

Vlieg je naar een land waar je een visum nodig hebt, dan is het goed om deze op tijd (ver voor vertrek) te regelen. Ook als je de luchthaven niet verlaat en alleen een doorreisvisum nodig hebt.  

Een ander punt is dat de verschillende airlines verschillende regels hebben met betrekking tot bagage. Controleer dus vooraf of jouw (hand)bagage voldoet aan de voorwaarden die door de betreffende airline worden gesteld.

AANDACHTSPUNT

Zoals eerder aangegeven ben je bij dit soort vluchten zelf verantwoordelijk voor de vervolgvlucht, eventuele in- en uitcheckprocedures en transfers naar een andere terminal of luchthaven.

Zorg er dus voor dat je vooraf weet wat je te doen staat en hoe lang je tussen twee vluchten nodig hebt.

Het is dan ook handig om, voordat je reserveert, de website van de betreffende luchthaven te raadplegen. Hierop vind je informatie over openbaar vervoer, taxitarieven en de afstanden tussen de verschillende terminals.

Ga bij het inplannen van jouw reis uit van het meest slechte scenario. Hierdoor heb je in ieder geval genoeg tijd om je reis fatsoenlijk te vervolgen.

Tot slot, op de website van de verschillende airlines vind je genoeg informatie waarmee jij je voordeel kunt doen.

Fly.nl biedt jou de mogelijkheid om te zoeken op directe vluchten. Het voordeel van een directe vlucht is natuurlijk dat je lekker snel op je bestemming aankomt. De kans is echter wel aanwezig dat de prijs iets hoger ligt dan wanneer je voor een vlucht met tussenstop kiest.

Dus wil je zo snel mogelijk van A naar B vliegen, dan raden we je zeker aan om deze optie te gebruiken. Wij tonen je dan alleen directe vluchten.

Fly.nl is een vergelijkingswebsite, wat betekent dat wij jou helpen met het vinden van het voordeligste vliegticket.

Omdat we jou graag zo voordelig mogelijke vluchten aanbieden, vind je bij ons ook zogenaamde combinatievluchten.

Een combinatievlucht is een vlucht waarbij je, vaak omwille van de prijs, gebruik maakt van meerdere airlines.

Zo kun je bijvoorbeeld op de heenreis met KLM vliegen en op de terugreis met British Airways.

Deze combinaties bieden wij overig automatisch aan. We zoeken voor jou immers naar de voordeligste vliegtickets.

Omdat  het verschrikkelijk is een aansluitende vlucht te missen, houden wij daar rekening mee in onze resultaten.

Over het algemeen tonen wij dan ook geen transfers waarbij je minder dan 60 minuten de tijd hebt om over te stappen. Hierdoor is de kans groter dat jij jouw volgende vlucht haalt.

Heb jij nou wel meer tijd nodig, dan is het raadzaam hier vooraf rekening mee te houden. Fly.nl is namelijk een vergelijkingswebsite waarbij wij jou altijd doorsturen naar de aanbieder.

Mocht je vragen hebben over of je een eventuele aansluitende vlucht wel of niet gaat halen, dan raden we je aan contact op te nemen met de airline. Zij kunnen je zeker verder helpen en jou ook informeren over wat je moet doen als je de aansluitende vlucht wel mist.

Fly.nl is een vergelijkingswebsite, wat betekent dat wij jou helpen met het vinden van het voordeligste vliegticket.

Zodra jij bij ons jouw reis gevonden hebt, sturen wij je door naar een van onze partners. Jij boekt je vliegticket, hotel of auto dus niet bij ons en wij schrijven geen geld van jouw bankrekening af.

Bij eventuele vragen over je bagage dien je dan ook rechtstreeks contact op te nemen met de betreffende partner. De regels, voorwaarden en prijzen kunnen namelijk per vliegtuigmaatschappij verschillen. 

Voor elk land, elke overheid of elke instantie gelden verschillende regels omtrent de verplichting van een visum, paspoort of ander document.

Het is jouw eigen verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat deze documenten in orde zijn voordat je vertrekt.

Ben je niet zeker of je een visum of paspoort nodig hebt, bekijk dan eens de volgende website: https://cibtvisas.nl/?login=flynl403615

Omdat je dit via ons Fly-account controleert, krijg je bij aanschaf van een visum ook nog eens 10% korting. 

Kan ik zonder paspoort reserveren?

Hier is geen eenduidig antwoord op te geven omdat dit per airline en bestemming verschilt. Zo heb je voor een binnenlandse vlucht vaak geen paspoort nodig en volstaat een ID-kaart. Wil je nou precies weten wat wel en niet mag, controleer dan de website van de airline. Hier staan de laatst geldende regels precies beschreven.

Let er op dat er maatschappijen zijn waar je überhaupt niet kunt reserveren zonder een geldig identiteitsbewijs te tonen.

Aan de andere kant bestaan er ook aanbieders waarbij je wel kunt reserveren zonder meteen jouw identiteitsbewijs te laten zien. Hier vragen ze dan meestal een paar dagen voor vertrek om of op het moment dat je incheckt.

Kan ik met een verlopen paspoort reserveren?

Het is vaak wel mogelijk om, indien hier bij de reservering al om gevraagd wordt, met een verlopen paspoort te reserveren. Echter moet je er wel aan denken dat je, als je dit nog niet gedaan hebt, zo snel mogelijk een nieuw paspoort aanvraagt.

Zodra je jouw nieuwe paspoort hebt ontvangen kun je contact opnemen met de betreffende luchtvaartmaatschappij en jouw nieuwe paspoortnummer doorgeven.

Er zijn ook genoeg airlines waarbij je dit zelf kunt regelen via jouw eigen account.

Iedere airline heeft zijn eigen beleid waardoor het aan te raden is op de website te kijken. Op deze wijze kom je niet voor verrassingen te staan.

Heb ik een visum nodig?

Om hier antwoord op te krijgen, sturen wij je door naar onze gespecialiseerde partner, CIBT Visas. Via onderstaande link kun je jouw bestemming invullen om te zien of je wel of geen visum nodig hebt. 

Daarnaast krijg jij via ons Fly account https://cibtvisas.nl/?login=flynl403615 ook nog eens 10% korting.

Fly.nl is een vergelijkingswebsite, wat betekent dat wij jou helpen met het vinden van het voordeligste vliegticket.

De prijzen en beschikbaarheid van vliegtickets zijn echter 24/7 in beweging en afhankelijk van vele factoren. Er bestaat dan ook geen wet die voorschrijft wanneer jij jouw ticket tegen de laagste prijs kunt aanschaffen.

Wel hebben we data tot onze beschikking waarmee we jou van informatie kunnen voorzien. 

Zo hebben wij een handige tool, de zogenaamde prijzenkalender.

Stel jij bent enigszins flexibel in je aankomst- en vertrekdatum, dan is de prijzenkalender voor jou een absolute aanrader.

Met de prijzenkalender kun je namelijk zien wat die maand de goedkoopste dag is om te vliegen. Sterker nog, je kunt zelfs verder dan een maand vooruit kijken.

De prijzenkalender is dus echt ontwikkeld voor mensen die niet vastzitten aan een dag, maar op zoek zijn naar het voordeligste vliegticket.

De prijzenkalender wordt automatisch getoond onder de eerste rij met resultaten. Het enige dat je nog even moet doen, is “toon prijzenkalender” aanvinken.

De prijzen die je in de prijzenkalender ziet zijn een gemiddelde schatting van alle tickets die wij in die periode verkocht hebben. Op deze wijze zie jij precies wanneer je het voordeligste vliegticket kunt aanschaffen.

Let wel, de prijzen zijn een schatting waardoor de werkelijke prijs iets kan afwijken van de prijzenkalender. Dit hoeft geen groot verschil te zijn maar we willen je er wel op attenderen.

Zoveel luchtvaartmaatschappijen, zoveel regels…

Wij krijgen met enige regelmaat de vraag of de trouwe viervoeter mee mag.

Hoe graag wij hier ook ja op zouden zeggen, het is voor ons onmogelijk om hier antwoord op te geven.

Het antwoord verschilt namelijk niet alleen per airline, maar ook nog eens per bestemming. Zo kan het zijn dat jouw viervoeter op bestemming A welkom is maar door dezelfde vliegtuigmaatschappij op bestemming B wordt geweigerd.

Wij adviseren je dan ook om contact op te nemen met de betreffende airline zodat je zeker bent dat jouw huisdier mee mag vliegen.

Fly.nl is een vergelijkingswebsite, wat betekent dat wij jou helpen met het vinden van het voordeligste vliegticket.

Zodra jij bij ons jouw reis gevonden hebt, sturen wij je door naar een van onze partners. Jij boekt je vliegticket, hotel of auto dus niet bij ons en wij schrijven geen geld van jouw bankrekening af.

Omdat de coronamaatregelen per vliegtuigmaatschappij verschillen, is het raadzaam om bij de betreffende luchtvaartmaatschappij na te vragen wat de laatste nieuwe coronamaatregelen zijn.

Dat de opwarming van de aarde een feit is en dat er iets moet gebeuren, dat zijn wij met elkaar wel eens.

Gelukkig denken bijna alle vliegtuigmaatschappijen hier net zo over waardoor je tegenwoordig CO2-neutraal kunt vliegen.

Zodra wij je hebben doorgestuurd naar onze partner, kun je deze optie aanvinken. Je betaalt dan een klein bedrag in meerprijs waarmee jouw CO2-uitstoot wordt gecompenseerd.

Naast deze goede ontwikkeling zijn er andere fantastische initiatieven om het vliegen duurzaam te maken. Zo wordt er op dit moment volop getest met elektrisch vliegen en zijn er nationale en internationale stichtingen in het leven geroepen die duurzaam vliegen bevorderen.